Αλατοπιπερώνετε τα τηγάνια σας για αντικολλητικό μαγείρεμα

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να προσπαθείς να μαγειρέψεις ένα νόστιμο γεύμα και να το κολλήσεις στον πάτο του τηγανιού. Μια καλά εποχή ή ωριμασμένο τηγάνι θα κάνει το μαγείρεμα πιο διασκεδαστικό, πιο εύκολο στο καθάρισμα και θα δημιουργήσει καλύτερα γευστικά φαγητά. Υπάρχει ένα ρητό στην επιχείρηση εστιατορίου? Ζεστό τηγάνι – Κρύο λάδι. Ποτέ μην βάζετε ποτέ το λάδι σε κρύο τηγάνι και μετά το ζεσταίνετε. Ζεστάνοντας πρώτα το τηγάνι και μετά προσθέτοντας το λάδι και μετά αμέσως το φαγητό, θα κολλήσετε πολύ λιγότερο. Επιπλέον, αν αλατοπιπερώσετε το τηγάνι όταν το αγοράσετε για πρώτη φορά, θα έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πολυμερισμός κατά μεταλλικούς τύπους

Ανοξείδωτος χάλυβας – Δυστυχώς ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν μπορεί να καρυκευτεί λόγω της σκληρότητας του μετάλλου. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω κανένα εστιατόριο που να χρησιμοποιεί τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι ιδανικά για την αποθήκευση τροφίμων επειδή το φαγητό δεν αντιδρά με το μέταλλο, αλλά είναι φρικτό για το μαγείρεμα. Η συμβουλή μου είναι απλά να μείνετε μακριά τους εντελώς.

Αλουμίνιο – Πρώτα πλύνετε το τηγάνι με σούπα και νερό χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πανί (χωρίς ατσάλινο σφουγγάρι). Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί και μετά προσθέτουμε δύο ουγγιές λάδι στο τηγάνι. Περιστρέψτε προσεκτικά το τηγάνι έτσι ώστε το λάδι να καλύψει κάθε μέρος του τηγανιού. Αφήνουμε το τηγάνι να κρυώσει. Αφαιρέστε το λάδι και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Από αυτό το σημείο και μετά, μην χρησιμοποιείτε ποτέ ξανά σαπούνι. Πλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε με χαρτοπετσέτα. Αν κάποιο φαγητό μας κολλήσει λίγο αλάτι με λάδι και μια χαρτοπετσέτα για να το αφαιρέσουμε.

Τεφλόν και άλλες αντικολλητικές επιφάνειες – Η αντικολλητική τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ με τα χρόνια και υπάρχουν δεκάδες διαφημιστικά μηνύματα που το αποδεικνύουν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη και τα αντικολλητικά τηγάνια θα κολλήσουν τελικά. Ακολουθήστε τα βήματα για το καρύκευμα των ταψιών αλουμινίου και τα αντικολλητικά τηγάνια σας θα διαρκέσουν περισσότερο και θα έχουν καλύτερη απόδοση. Θυμηθείτε μετά την πρώτη φορά, μην πλύνετε ποτέ ξανά με σούπα.

Χυτοσίδηρος και γουόκ – Για χυτοσίδηρο και γουόκ η διαδικασία είναι παρόμοια, αλλά λόγω της φύσης του μετάλλου θα θερμάνετε τα τηγάνια σε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία. Πλύνετε πρώτα το τηγάνι με σούπα και νερό και στη συνέχεια στεγνώστε καλά. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μέχρι να είναι πολύ ζεστό. Προσθέστε δύο ουγγιές λάδι και ανακινήστε για να επικαλυφθούν όλες οι πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε το περιττό λάδι. Ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Προσθέστε περισσότερο λάδι και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να το κάνετε αυτό τρεις φορές. Μην πλένετε ποτέ ξανά και αποθηκεύετε πάντα τα τηγάνια σας σε οποιαδήποτε γωνία ή κρεμώντας για να μην σκουριάσουν.

Αφιερώνοντας χρόνο για να καρυκεύσετε σωστά τα τηγάνια σας, θα απολαύσετε πολύ περισσότερο το μαγείρεμα και θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της επένδυσής σας. Συνιστώ να ξοδέψετε λίγα επιπλέον χρήματα και να αγοράσετε τηγάνια καλής ποιότητας και να τα φροντίζετε, μακροπρόθεσμα θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι. Μια άλλη συμβουλή είναι να μην αγοράζετε ποτέ τηγάνια με πλαστικά ή ξύλινα χερούλια γιατί δεν μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο φούρνο. Καθώς αυξάνετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες, θα βρείτε πολλές συνταγές που ξεκινούν από τον καυστήρα και στη συνέχεια πηγαίνετε στο φούρνο. Έχοντας ένα εξ ολοκλήρου μεταλλικό τηγάνι, αυτή η μετάβαση είναι άψογη.

Leave a Comment