Ανάλυση προστασίας επιφάνειας προϊόντων μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμων προϊόντων για εξοικονόμηση κόστους και απόδοση

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους κατασκευαστές και τους ανακαινιστές αυτήν τη στιγμή, επομένως η αποτροπή δαπανηρών ζημιών σε χαλιά, πόρτες, δάπεδα και άλλα εσωτερικά φινιρίσματα είναι κρίσιμη για τη μείωση του κόστους κατασκευής και τη μείωση των χρόνων ολοκλήρωσης. Οι υπεύθυνοι κατασκευής μπορούν να επιλέξουν από δύο τύπους προϊόντων προστασίας επιφανειών. α) προστασία μιας χρήσης, όπως μεμβράνες και χαρτιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά· ή β) επαναχρησιμοποιήσιμη προστασία από ενισχυμένα πλαστικά ή βαμβακερά υφάσματα. Τι πρέπει λοιπόν να επιλέξει ένας εργολάβος;

Τα προϊόντα από χαρτί όπως το κολοφώνιο, τα χαρτιά Kraft και το κυματοειδές χαρτόνι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξαιρετικά μικρά χρονικά διαστήματα σε επιφάνειες όπως δάπεδα και πάγκους, αλλά δεν συνιστώνται για μεγαλύτερη χρήση. Αν και αυτά τα προϊόντα προστασίας μιας χρήσης είναι φθηνά και ευρέως διαθέσιμα, χάνουν την αποτελεσματικότητά τους όταν εφαρμόζονται μακροπρόθεσμα. Όταν λαμβάνεται υπόψη το κόστος εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της στερέωσης των ραφών μεταξύ τους και της συντήρησης του προϊόντος λόγω διείσδυσης νερού ή σκισίματος από την κίνηση των ποδιών, αυτά τα χάρτινα προϊόντα δεν συνιστώνται πέρα ​​από μία ή δύο ημέρες χρήσης.

Για ορισμένες βραχυπρόθεσμες εφαρμογές, οι φθηνές μεμβράνες μιας χρήσης είναι η πιο οικονομική επιλογή. Χαμηλού κόστους, εύκολη στην εγκατάσταση μεμβράνη χαλιού λειτουργεί πιο αποτελεσματικά για την προστασία των χαλιών για έως και 45 ημέρες. Τα ρολά τυλίγονται αντίστροφα για εύκολη τοποθέτηση και μπορούν να προστατεύσουν τα χαλιά έως και 45 ημέρες. Οι μεμβράνες είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για την κατακόρυφη προστασία των ανοξείδωτων πορτών ανελκυστήρων και ορισμένων υδραυλικών ειδών. Όταν οι μεμβράνες δεν παρέχουν αρκετή προστασία, είναι απαραίτητα πιο παχιά, συγκολλητικά προϊόντα μιας χρήσης. Ο αφρός Protecta είναι παχύς, συγκολλητικός αφρός μιας χρήσης που τοποθετείται και αφαιρείται εύκολα και μπορεί να εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια από τους κατασκευαστές σε δαπανηρές επισκευές. Προστατεύει ντουλάπια, συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα, πάγκους και άλλες ευάλωτες επιφάνειες.

Τα ξύλινα δάπεδα και οι σκάλες είναι δύο επιφάνειες όπου η παχιά, μακροχρόνια προστασία έχει το πιο οικονομικό νόημα. Το υψηλό κόστος των ξύλινων υλικών και της εγκατάστασης σε συνδυασμό με το κόστος των επισκευών τα κάνουν να αξίζουν το πρόσθετο κόστος της μακροχρόνιας προστασίας. Ενώ οι υπεύθυνοι κατασκευής μπορεί να μπουν στον πειρασμό να επιλέξουν λιγότερο ακριβή προστασία μιας χρήσης, η εξοικονόμηση κόστους μπορεί να μην αθροίζεται κατά τη σύγκριση της ανώτερης αποτελεσματικότητας των επαναχρησιμοποιούμενων προϊόντων για την προστασία του ακριβού δαπέδου. Είναι συνήθως παχύτερο και πιο ανθεκτικό και έχουν την πρόσθετη ευκολία να είναι σε ετοιμότητα όταν χρειάζεται για μια νέα εργασία.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά προϊόντα για την προστασία των ξύλινων δαπέδων με πάχος από 30 έως 50 mm. Το Clean and Safe™ είναι μια επαναχρησιμοποιήσιμη προστασία δαπέδου κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά. Το αντιολισθητικό στήριγμά του το κρατά στη θέση του σε ξύλινα πατώματα. Για τις ξύλινες σκάλες, ο δρομέας πολλαπλών χρήσεων έχει νόημα, καθώς διαθέτει αυτοκόλλητο πάτο για να συγκρατεί την προστασία στη θέση του και εγγυάται ότι δεν αφήνει κολλώδη υπολείμματα κατά την αφαίρεση. Και τα δύο αυτά προϊόντα είναι διαθέσιμα από διάφορους διανομείς σε όλες τις ΗΠΑ

Μερικά προϊόντα στην αγορά συνδυάζουν το χαμηλό κόστος προστασίας μιας χρήσης με τα πλεονεκτήματα της παχύτερης, επαναχρησιμοποιήσιμης προστασίας. Η προστασία πόρτας από συμπιεσμένο χαρτόνι όπως το DoorGuard™, τα προστατευτικά άκρων και η προστασία περβάζι παραθύρων είναι φθηνά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Αυτά τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτόνι και μπορούν να ανακυκλωθούν μόνα τους, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για την πράσινη οικοδομική βιομηχανία.

Τα προϊόντα προστασίας επιφανειών που εισήχθησαν πρόσφατα στην αγορά περιλαμβάνουν ανθεκτικά στη φωτιά, βαριά, πλαστική προστασία δαπέδου όπως το Coverguard®. Καθώς ένα μεγάλο μέρος της εμπορικής οικοδομικής βιομηχανίας επικεντρώνεται στην κατασκευή νοσοκομείων, ήταν απαραίτητη μια αυξημένη ανάγκη για πυράντοχα προϊόντα. Η Bainbridge, ο κατασκευαστής του Coverguard® είδε την ευκαιρία για την παραγωγή καταστρώματος σκαφών στον κατασκευαστικό κλάδο και τώρα πουλάει την προστασία του δαπέδου μέσω τοπικών διανομέων. Το ανθεκτικό στη φωτιά πλαστικό φύλλο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της σκόνης είναι επίσης απαραίτητο σε ανακατασκευές νοσοκομείων. Αν και τα πυρίμαχα προϊόντα είναι ασφαλέστερα σε όλα τα εργοτάξια, τα προϊόντα είναι σημαντικά πιο ακριβά και επομένως δεν είναι οικονομικά αποδοτικά εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Πώς γνωρίζει ένας υπεύθυνος κατασκευής ποια προϊόντα είναι τα πιο οικονομικά; Η καλύτερη συμβουλή είναι να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό εμπειρογνώμονα προστασίας επιφανειών για να συζητήσετε το συγκεκριμένο έργο σας, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα απαιτηθεί η προστασία και πόσοι εργάτες θα είναι στο εργοτάξιο. Οι ειδικοί προϊόντων συνεργάζονται στενά με διαχειριστές κατασκευών και αναδιαμορφωτές για να τους βοηθήσουν να επιλέξουν προϊόντα με την καλύτερη αξία.

Σχολιάστε