Αντιμετώπιση προβλημάτων τουαλέτας Macerator

Οι τουαλέτες Macerator γίνονται γρήγορα η πρώτη επιλογή για τα σκάφη με κανάλια και ποτάμια και είναι αξιόπιστες, αλλά όταν πάνε στραβά, τείνει να πάει πολύ στραβά με πολλά χάλια…

Συνήθη προβλήματα και πώς να τα διορθώσετε

 • Η τουαλέτα κάνει κακό θόρυβο και δεν αδειάζει σωστά
 • Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή κάποιος τους έχει βάλει κάτω κάτι που δεν θα έπρεπε. Να θυμάστε ότι μόνο ελαφρύ (2 στρώσεις) ή ειδικά κατασκευασμένο αποσαθρωτικό χαρτί υγείας (όπως αυτό που κατασκευάζει η Thetford) μπορεί να τα χαμηλώσει και να είναι εντάξει για μακροχρόνια χρήση(!) Εάν βάλετε βαρύ χαρτί υγείας που διαφημίζεται ότι είναι πολύ μαλακό και πολύ παχύ θα είναι εντάξει για λίγο, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μπλοκάροντας τη βαλβίδα αντεπιστροφής, τις στροφές του σωλήνα εξόδου της αντλίας ή ακόμα και την εξαέρωση του ρεζερβουάρ εάν είναι υπεργεμισμένη. Για να διορθώσετε μια απόφραξη λόγω χρήσης τέτοιων προϊόντων, θα πρέπει να απογυμνώσετε το μηχάνημα ή να πάρετε έναν επαγγελματία. Λάβετε υπόψη ότι το άνοιγμα μιας μηχανής μαγειρέματος είναι αρκετά επιδέξιο, απαιτεί βίδες ασφαλείας torx και θα ακυρώσει την εγγύησή σας αν είναι καινούργιο. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε πρώτα χωρίς να ακυρώσετε την εγγύησή σας είναι οι αεραγωγοί και η βαλβίδα αντεπιστροφής. Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι συνήθως μια ελαστική κάμψη 90 μοιρών που διπλασιάζεται ως σύνδεση σωλήνα στο πίσω μέρος της τουαλέτας. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα ιωβηλαϊκά κλιπ και να τα αφαιρέσετε (με έναν κουβά από κάτω, ίσως έναν μεγάλο, ανάλογα με τη διάταξη της δεξαμενής και του σωλήνα σας!) για να το επιθεωρήσετε. Είναι πολύ απλό σχέδιο, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα που να ανοίγει ή να το κλείνει.
 • Η τουαλέτα λειτουργεί καλά, αλλά σιγά-σιγά γεμίζει ξανά (ελαφρώς αλλά δεν ξεχειλίζει)
 • Μάλλον πρόκειται για σφάλμα βαλβίδας αντεπιστροφής. Σε ορισμένα σκάφη, το έργο των σωλήνων μπορεί να ανέβει πριν φτάσει απέναντι και κάτω σε μια δεξαμενή. Εάν η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ελαφρώς ανοιχτή, τότε ο όγκος των απορριμμάτων που βρίσκεται στο κατακόρυφο τμήμα του σωλήνα θα διαρρεύσει πίσω στο μπολ.
 • Η τουαλέτα δεν κάνει απολύτως τίποτα όταν προσπαθώ να την ξεπλύνω
 • Η πλήρης αποτυχία χωρίς να συμβεί κάτι προφανές είναι αρκετά σπάνια, γι’ αυτό ελέγξτε πρώτα τα απλά πράγματα. Ελέγξτε τις ασφάλειες και τις συνδέσεις του αργαλειού και αφαιρέστε την πλάκα από τον πίνακα έκπλυσης, εάν έχετε για να ελέγξετε για ζημιά στο σύρμα ή εισροή υγρασίας. Εάν έχετε ένα κουμπί που δεν είναι ηλεκτρονικό και είναι τοποθετημένο στην ίδια την τουαλέτα, τότε ο σωλήνας στο πίσω μέρος της μπορεί να έχει αφαιρεθεί. Αυτά τα κουμπιά έχουν ένα μικρό σωλήνα στο πίσω μέρος τους που συνδέεται με έναν αισθητήρα πίεσης στην κύρια πλακέτα και είναι κοινά σε τουαλέτες με τάση δικτύου. Πιέζουν τον αέρα προς τα κάτω στο σωλήνα κάπως σαν σύριγγα, οπότε αν κάποιος τον έχει πολύ ζόρικο, τότε ο σωλήνας μπορεί να έχει σκάσει και να χρειάζεται να το ξαναβάλεις. Ίσως μπορείτε να δείτε γύρω από την πλευρά για να το κάνετε αυτό, ανάλογα με την εγκατάστασή σας.
 • Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα μπορεί να είναι ότι ο πυκνωτής σας έχει αποτύχει και χρειάζεται αντικατάσταση. Συνδέονται με την κύρια πλακέτα και είναι αρκετά μεγάλοι κύλινδροι μήκους περίπου 8 εκατοστών.
 • Η τουαλέτα αδειάζει αργά
 • Μερικές φορές μπορεί να φταίει το έργο του σωλήνα σας. Μια συσκευή διαβροχής θα πρέπει να έχει έναν σωλήνα συνδεδεμένο σε αυτόν που δεν έχει κυρτώσεις 90 μοιρών και δεν θα πρέπει να μειώνεται περαιτέρω σε μέγεθος πριν φτάσει στη δεξαμενή. Εάν έχετε μια ιδιαίτερα μικρή έξοδο σωλήνα μπορεί να γεμίζει με ασβέστιο. Πάρτε 5 λίτρα τυπικό λευκό ξύδι και βάλτε μισό λίτρο στην τουαλέτα με κάθε ξέπλυμα για μερικές μέρες για να το διαλύσετε. Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί αυτό ακόμη και σε νέα σκάφη που γεμίζουν τις δεξαμενές τους με νερό σε ορισμένες περιοχές.
 • Η τουαλέτα έχει ξεχειλίσει
 • Αυτό συνήθως συμβαίνει μόνο εάν η αντλία τουαλέτας έχει σπάσει ή η δεξαμενή είναι γεμάτη και έχει ξεπλυθεί ξανά και ξανά για να προσπαθήσετε να την καθαρίσετε. Εάν η τουαλέτα δεν καθαρίζει με την πρώτη έκπλυση, δεν πρέπει να την ξεπλύνετε ξανά μέχρι να κλείσετε τουλάχιστον την παροχή νερού. Αυτές οι τουαλέτες δεν μοιάζουν καθόλου με αυτές του σπιτιού που μερικές φορές μπορούν να καθαρίσουν μόνες τους εάν η στάθμη του νερού αυξήσει την πίεση. Επιπλέον, δεν έχουν αισθητήρες που να σας ενημερώνουν ότι είναι χαλασμένοι. Συνήθως έχουν μόνο θερμικό υπερφόρτιση και ασφάλειες για την προστασία της ίδιας της αντλίας και τίποτα που να μην σκέφτεται την κατάσταση του κεφαλιού σας εάν η τουαλέτα υπερχειλίσει. Έτσι, απομονώστε την παροχή νερού – θα πρέπει να έχει μια βαλβίδα στάσης ακριβώς δίπλα στην τουαλέτα και, εάν όχι, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την κύρια αντλία σας και να αποστραγγίσετε τις δεξαμενές κεφαλής στη βρύση. Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε να ξεπλύνετε ξανά, καθώς η τουαλέτα δεν θα μπορεί να προσθέσει άλλο νερό στο μπολ και να προκαλέσει υπερχείλιση. Εάν η στολή ξεχειλίζει από μόνη της, τότε μπορεί να έχετε κακή εγκατάσταση σωλήνων που δεν είναι ανήκουστο.
 • Υπάρχει συσσώρευση πίεσης, δεν νομίζω ότι το ρεζερβουάρ εξαερίζεται
 • Βρείτε το άνοιγμα εξαερισμού στο ρεζερβουάρ και περάστε το, καθώς μπορεί να έχει ρυπανθεί. Αυτό θα ήταν συνήθως αρκετά ασυνήθιστο, αλλά σε μεγαλύτερα αγγεία μπορεί να έχετε ένα μεγάλο φίλτρο οσμής άνθρακα. Τα vetus για παράδειγμα έχουν είσοδο και έξοδο σωλήνα 1,5 ιντσών με περίβλημα περίπου 5 ίντσες κατά μήκος που ξεβιδώνει στην κορυφή. Εάν αυτό το φίλτρο εξαερισμού έχει πλημμυρίσει σοβαρά λόγω υπερπλήρωσης μιας δεξαμενής, μπορεί να έχει νερό μέσα ή να έχει κολλήσει σε μη αναφερόμενα. Εντοπίστε το και καθαρίστε το και πιθανότατα θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο στοιχείο φίλτρου για αυτό.
 • Εάν έχετε μια περίπλοκη εγκατάσταση σωλήνων, για παράδειγμα την επιλογή να αντλείτε στο πλάι, ή μια ενσωματωμένη αντλία στη δεξαμενή που μπορεί να εκκενωθεί και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να ελέγξετε τις στρόφιγγες αναστολής που ελέγχουν σε ποια πλευρά πιέζεται η ροή, καθώς μπορεί να μην θέλετε έκλεισαν και οι δύο.

Leave a Comment