Απλά κόλπα για να καθαρίσετε το κερί από μαρμάρινα κεριά

Οι μαρμάρινες θήκες κεριών μπορούν να ενισχύσουν την ομορφιά των εσωτερικών χώρων πολλαπλά. Γι’ αυτό μπορούν να βρεθούν εύκολα στα νοικοκυριά. Ωστόσο, το πρόβλημα που συναντάμε συχνά με τα μαρμάρινα κηροπήγια είναι ότι το κερί που πέφτει στη βάση πάνω από τη μαρμάρινη επιφάνεια δεν ξεκολλάει εύκολα. Έτσι, αναφέρονται παρακάτω μερικές συμβουλές και τακτικές για να καθαρίσετε εύκολα την επιφάνεια μιας μαρμάρινης βάσης κεριών. Ρίξτε μια ματιά στα πράγματα που χρειάζονται και στη διαδικασία καθαρισμού του κηροπήγιου.

Απαιτούμενο υλικό:

Βαμβακερό ύφασμα ή χαρτοπετσέτα

Σίδερο

Πάγος

-Το χυμένο κερί κεριών μερικές φορές γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθεί, αλλά με λίγη εξυπνάδα και φροντίδα η μαρμάρινη επιφάνεια μπορεί να σκουπιστεί εντελώς καθαρή. Οι αγορές είναι πλημμυρισμένες με διαλύτες καθαρισμού κεριού και καθαριστικά, αλλά μπορεί κανείς να απαλλαγεί από αυτές τις σκληρές διαρροές κεριού με τη βοήθεια απλών ειδών οικιακής χρήσης, όπως βαμβακερό ύφασμα, σίδερο κ.λπ. Επομένως, δεν απαιτείται να επενδύσετε χρήματα σε ειδικά καθαριστικά και διαλύτες για την αφαίρεση του κεριού από μαρμάρινες πέτρινες κηροπήγια.

-Ο πιο απλός τρόπος για να αφαιρέσετε το κερί από τη μαρμάρινη επιφάνεια είναι να το θερμάνετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να τοποθετήσει ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα ή χαρτί κουζίνας στο σημείο μαζί με αυτό να ζεστάνει ένα σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το σίδερο (χαμηλή θερμοκρασία), τοποθετήστε το πάνω στο πανί ή χαρτί κουζίνας και αφήστε το κερί να λιώσει μόνο του και να απορροφηθεί από το πανί ή το χαρτί.

-Μια άλλη απλή ιδέα για να αφαιρέσετε το κερί που έχει χυθεί σε οποιοδήποτε μαρμάρινα διακοσμητικά είναι ξύνοντάς το με τη βοήθεια ενός ξυραφιού. Είναι βολικό να το κάνετε καθώς η λεπίδα (μια σχετικά αμβλεία) δεν χαράζει τη μαρμάρινη επιφάνεια και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ταλαιπωρία. Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτό είναι ότι μπορεί να καταλήξει να αφήσει πίσω του μια λεπτή μεμβράνη κεριού που θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί.

Λέξη Προσοχής

-Βεβαιωθείτε ότι το σίδερο που χρησιμοποιείτε είναι χαμηλή σε θερμοκρασία, διαφορετικά μπορεί να προκληθούν ξαφνικά ατυχήματα.

-Η ξύστρα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι αρκετά αμβλύ ώστε να μην γρατσουνίζει τη μαρμάρινη επιφάνεια.

Leave a Comment