Αποθηκεύστε το μπέικον σας

Όποιος έχει μαγειρέψει μπέικον έχει δει την απίστευτη ποσότητα λίπους που συσσωρεύεται στο τηγάνι. Οι δήμοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το είδος λίπους προκαλεί όλεθρο στους σηπτικούς σωλήνες τους και συχνά ενθαρρύνουν τους πολίτες να απόσχουν από το να ρίχνουν λίπος στην αποχέτευση. Ίσως το κρατάτε σε ένα παλιό κουτάκι σούπας για να το πετάξετε στα σκουπίδια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε τα λίπη και τις πλούσιες γεύσεις που έχουν απομείνει από το μαγείρεμα του μπέικον προς όφελός σας.

Αφήστε το τηγάνι να κρυώσει σε σημείο που να το ακουμπήσετε χωρίς να καεί. Τοποθετήστε ένα χοντρό μεταλλικό κουτάλι ή μαχαίρι σε ένα βάζο και ρίξτε τη λαδόκολλα σε ένα βάζο. Το κουτάλι θα λειτουργήσει ως ψύκτρα και θα διασκορπίσει τη θερμότητα, εμποδίζοντας το κρύο βάζο να σπάσει εάν το λίπος είναι πολύ ζεστό. Βγάζουμε το μαχαίρι, κρυώνουμε, σφραγίζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο για έως και 6 μήνες.

Αν έχετε σκυλιά, δοκιμάστε αυτό το κόλπο για να καθαρίσετε το τηγάνι. Τοποθετήστε ένα ή δύο φλιτζάνια από την ξηρή τροφή στο τηγάνι, προσθέστε λίγο ζεστό νερό από τον βραστήρα και αφήστε το να μουλιάσει μέχρι το φαγητό να απορροφήσει όλα τα υγρά με τη γεύση. Φυλάξτε σε ένα δοχείο στο ψυγείο και προσθέστε στο πιάτο του σκύλου σας την ώρα του φαγητού σε όποια ποσότητα αισθάνεστε άνετα. Θα βρείτε ότι αυτό βοηθάει πολύ στον καθαρισμό του λίπους και οτιδήποτε είχε κολλήσει στο τηγάνι.

Για όσους δεν έχουν σκυλιά στην οικογένεια, προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας ζεστό νερό από τον βραστήρα στο τηγάνι και αφήνοντας για λίγα λεπτά χαλαρώνει ό,τι έχει μείνει από το μαγείρεμα. Ξύστε τον πάτο με μια σπάτουλα και στη συνέχεια αφαιρέστε το ταψί χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα. Μπορείτε είτε να κάνετε κομποστοποίηση είτε να τοποθετήσετε τα ξύσματα και τις πετσέτες στον κάδο απορριμμάτων.

Λοιπόν, πώς ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το δεσμευμένο λίπος μπέικον; Απλώς αντικαταστήστε το μισό βούτυρο που απαιτείται σε οποιαδήποτε συνταγή μπισκότου, καλαμποκιού ή μπανόκ και απολαύστε την πιο πλούσια γεύση του. Για να προσθέσετε λίγη γεύση και να μην κολλήσει, λιώστε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σε ένα τηγάνι (στη θέση του λαδιού) όταν μαγειρεύετε μπιφτέκια, λουκάνικο ή μαγειρεύετε ή τηγανίζετε το μοσχάρι. Ξεκινήστε την επόμενη παρτίδα μπέικον με – ναι! – γράσο μπέικον… εμποδίζει τις κρύες φέτες να κολλήσουν σε ένα στεγνό, ζεστό τηγάνι.

Όπως μπορείτε να δείτε, κάνει πολλά «σεντς» (λογοπαίγνιο) για να ξαναχρησιμοποιήσετε το λίπος μπέικον με αυτόν τον τρόπο.

Leave a Comment