Απόρριψη απορριμμάτων γάτας – Τα απορρίμματα γατών μπορούν να ξεπλυθούν;

Ποια είναι η σωστή μέθοδος απόρριψης απορριμμάτων γάτας; Εάν η γάτα σας δεν είναι εκπαιδευμένη στα σκουπίδια, η απάντηση είναι απλή – καθαρίστε τα κόπρανα με χαρτομάντιλο και ξεπλύντε τα, σκουπίστε τα ούρα με περισσότερο χαρτί και ξεπλύνετε. Τι κάνετε όμως αφού η γάτα σας κάνει τη δουλειά της στο κουτί απορριμμάτων; Μπορείτε ακόμα να το ξεφορτωθείτε με τον ίδιο τρόπο – τα απορρίμματα της γάτας ξεπλένονται;

Αυτό εξαρτάται από το αν πρόκειται για ούρηση ή περιττώματα και τι τύπο απορριμμάτων γάτας χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε άμμο για την άμμο της γάτας σας, δεν πρέπει να την ξεπλύνετε. Παρόλο που δεν θα κολλήσει πολύ άμμος στα κακά της γάτας, η τουαλέτα σας θα πνιγεί μακροπρόθεσμα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο κύριους τύπους απορριμμάτων: πήλινα απορρίμματα γάτας και στρωμνή γατών που συσσωρεύονται. Ο λογαριασμός του υδραυλικού για να ξεβουλώσει τους σωλήνες σας θα σας χρεοκοπήσει.

Εάν χρησιμοποιείτε κρυστάλλινα απορρίμματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από σιλικαζέλ, η δουλειά σας με την απόρριψη απορριμμάτων γάτας είναι ελαφρώς πιο εύκολη. Τα κρυστάλλινα απορρίμματα γάτας απορροφούν τα ούρα της γάτας στον εαυτό τους χωρίς να συσσωματώνονται, επομένως μπορούν να ξεπλυθούν σε μικρές ποσότητες. Επίσης, δεν κολλάει πολύ στα κακά της γάτας, έτσι μπορείτε επίσης να το ξεπλύνετε στην τουαλέτα. Ωστόσο, δεν συνιστάται να το κάνετε τακτικά μακροπρόθεσμα.

Όσο για τα βιοδιασπώμενα απορρίμματα γάτας, αυτό εξαρτάται. Μερικά από αυτά είναι κατασκευασμένα από μάλλον μεγάλα σφαιρίδια που μπορεί επίσης να πνίξουν τα υδραυλικά σας. Άλλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή πριονίδι και μπορεί να περάσουν χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, εάν έχετε σηπτική δεξαμενή, συνειδητοποιήστε ότι αυτά τα υλικά δεν υποβαθμίζονται απαραίτητα αμέσως. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για χρόνια – τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν τη σηπτική σας δεξαμενή να γεμίσει αρκετά. Κάπως έτσι, η σκέψη ότι τα χρησιμοποιημένα απορρίμματα και τα κακά της γάτας βγαίνουν από τις υποστηριγμένες αποχετεύσεις μου με αφήνει με κρύο ιδρώτα.

Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να φτιάχνουν απορρίμματα γάτας που ξεπλένονται, ενόψει των εκκλήσεων για περισσότερη ευκολία. Φυσικά, αυτά τα απορρίμματα γάτας που ξεπλένονται κοστίζουν περισσότερο. Για να κάνουν τα απορρίμματα γάτας να ξεπλένονται, χρησιμοποιούν διάφορα βιοδιασπώμενα υλικά που υποτίθεται ότι περνούν με ασφάλεια από τα υδραυλικά σας. Αυτοί οι νεότεροι τύποι απορριμμάτων γάτας δεν θα μετατραπούν σε λάσπη που μπορεί να πνίξει τους σωλήνες αποχέτευσης – θεωρητικά. Μερικοί υδραυλικοί παρακαλούν να διαφέρουν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους, έχουν πάει σε σπίτια όπου οι σωλήνες αποχέτευσης και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είχαν πνιγεί από τα απορρίμματα γάτας που ξεπλένονται. Ή έτσι είπε ο ντροπιασμένος και στενοχωρημένος ένοικος του σπιτιού. Ποιος λέει ψέματα, εδώ; Δεν ξέρω, αλλά μάλλον δεν συνιστάται να ξεπλένετε μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στην τουαλέτα.

Είναι ακόμα καλύτερο να πετάτε το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων της γάτας σας με τον παλιό τρόπο – είτε συσκευασμένα μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια σας είτε θαμμένα προσεκτικά κάπου στον κήπο. Στον κήπο, τα ούρα και τα κόπρανα της γάτας σας θα ήταν ένα καλό λίπασμα για το γρασίδι και τα λουλούδια σας. Τα ούρα και τα κόπρανα της γάτας μπορεί να περιέχουν επικίνδυνα βακτήρια, επομένως δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε για να γονιμοποιήσετε λαχανικά και οπωροφόρα δέντρα.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι μια πραγματική απορρίμματα γάτας που ξεπλένονται θα ήταν απαίσια βολική όταν χιονίζει ή βρέχει πολύ. Θα απλοποιούσε πραγματικά την απόρριψη απορριμμάτων γάτας.

Leave a Comment