Αφαίρεση μελανιού στυλό από μοκέτα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να λερώσεις το χαλί σου. Ένας από τους χειρότερους λεκέδες είναι το μελάνι. Το μελάνι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθεί αλλά δεν είναι αδύνατο. Μάθετε πώς να αφαιρείτε το μελάνι από στυλό από το χαλί σας σε αυτό το άρθρο.

Το πρώτο βήμα για την αφαίρεση του μελανιού είναι να προσπαθήσετε να σκουπίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μελάνι. Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα χωρίς ξηρή βαφή, σκουπίστε το σημείο. Δουλέψτε από έξω προς τα μέσα για να μην απλώσετε άλλο το μελάνι. Συνεχίστε να ταμπονάρετε απαλά μέχρι να μην μεταφερθεί άλλο μελάνι στη χαρτοπετσέτα. Τώρα είναι ώρα να εφαρμόσετε λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη. Απλώστε το οινόπνευμα σε μια καθαρή χαρτοπετσέτα και ταμπονάρετε απαλά το σημείο. Για άλλη μια φορά θυμηθείτε να δουλέψετε από έξω προς τα μέσα για να μην απλώσετε το μελάνι. Προσέξτε να μην απλώσετε πολύ αλκοόλ και προσέξτε να μην διαπεράσει το οινόπνευμα στο πίσω μέρος του χαλιού, καθώς μπορεί να βλάψει το υπόστρωμα. Συνεχίστε να ταμπονάρετε απαλά το σημείο μέχρι να μην μεταφερθεί άλλο μελάνι στη χαρτοπετσέτα. Εάν το σημείο έχει φύγει, θα πρέπει να στοιβάζετε μερικές χαρτοπετσέτες στο σημείο και να τοποθετείτε ένα καθαρό βάρος πάνω του, έτσι ώστε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει να βγουν από το χαλί.

Εάν αυτό δεν αφαιρέσει το σημείο, θα πρέπει πιθανώς να καλέσετε έναν επαγγελματία καθαριστή χαλιών. Θα έχουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για να αφαιρέσουν δύσκολους λεκέδες. Αν προσπαθήσετε πολύ, μπορείτε εύκολα να κάνετε έναν μικρό λεκέ με μελάνι μεγάλο, γι’ αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί. Καλή τύχη.

Σχολιάστε