Βιβλική ιστορία χειροτεχνίας για παιδιά – The Good Shepherd Craft & Game

Αυτό το αξιολάτρευτο πρόβατο είναι μια από τις Εύκολες Βιβλικές Ιστορίες για Παιδιά για νηπιαγωγείο, πρώτη τάξη και δεύτερη δημοτικού. Η δημιουργία και η εμφάνιση αυτού του χαριτωμένου, χνουδωτού προβάτου ενισχύει τη Γραφή που μας λέει ότι ο Ιησούς μας προσέχει και μας καλεί, όπως ένας καλός βοσκός καλεί τα πρόβατά του.

Αυτή είναι μια από τις Παιδικές Βιβλικές Χειροτεχνίες μας που συμπληρώνεται από ένα παιχνίδι. Η χειροτεχνία και το παιχνίδι βοηθούν τα παιδιά να θυμούνται τους στίχους: “Εγώ είμαι ο καλός βοσκός. Γνωρίζω κάθε πρόβατό Μου με το όνομά του, και τα πρόβατά Μου με γνωρίζουν”. “Αυτοί που έρχονται μέσω Μου θα σωθούν. Θα έχουν όλα όσα χρειάζονται.” Γραφή: Ιωάννης 10:1-21

Προμήθειες

 • Άδειο ρολό χαρτιού υγείας
 • Μπαλάκια βαμβακιού (30 έως 40)
 • 4 Q-Tips
 • Elmer’s School Glue
 • Λευκό λεπτό χαρτί
 • Καφέ καθαριστικό σωλήνων (μόνο εάν είναι κριός)
 • Καθαρή ταινία
 • Δοχείο μιας χρήσης (όπως δοχείο μαργαρίνης)
 • Μαύρο χαρτί κατασκευής
 • Χάρτινη γροθιά ή ψαλίδι

Κατευθύνσεις

 1. Για υποστήριξη, γεμίστε χαρτί (οποιουδήποτε είδους) μέσα στο ρολό χαρτιού υγείας, αφήνοντας περίπου μια ίντσα κενό από το τέλος.
 2. Δημιουργήστε τα πόδια του προβάτου κολλώντας τα Q-tips σε ρολό χαρτιού υγείας.
 3. Δημιουργήστε το κεφάλι προβάτου τρίβοντας λίγο χαρτί και γεμίζοντας μέρος του στην άκρη του ρολού.
 4. Ρίξτε λίγη κόλλα στο δοχείο.
 5. Για να προσθέσετε το μαλλί προβάτου, βυθίστε βαμβάκι στην κόλλα και πιέστε το πάνω στο ρολό από χαρτόνι. Μόλις καλυφθεί προσθέτουμε άλλη μια στρώση ή και παραπάνω μέχρι το πρόβατο να γίνει ωραίο και μάλλινο.
 6. Δημιουργήστε τα μάτια με ένα χάρτινο puncher και το χαρτί κατασκευής. Χρησιμοποιήστε κόλλα για να κολλήσετε στο μπροστινό μέρος της όψης του λεπτού χαρτιού του προβάτου.
 7. Για ένα κριάρι, κάντε τα βήματα 1-6 και, στη συνέχεια, προσθέστε κέρατα, τα οποία φτιάχνονται περιστρέφοντας το καθαριστικό σωλήνων σε δύο σγουρά στοιχεία και στερεώνοντας με κόλλα.
 8. Αφήστε να στεγνώσει.

Εμφάνιση των προβάτων

Πριν τα παιδιά φέρουν τα πρόβατά τους στο σπίτι, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μια οθόνη στην τάξη:

 1. Ξεκινήστε με ένα δίσκο με σιταρένιο χόρτο που έχετε καλλιεργήσει και κόψτε το γρασίδι ή το πασχαλινό γρασίδι απλωμένο ομοιόμορφα.
 2. Προσθέστε ειδώλιο βοσκού ή Ιησού ή χάρτινη κούκλα.
 3. Προσκαλέστε τα παιδιά να προσθέσουν τα πρόβατά τους για να συγκεντρώσουν το κοπάδι γύρω από τον βοσκό!

Παιχνίδι αδέσποτων προβάτων

Αυτό το παιχνίδι ετικετών είναι μια έκδοση στην τάξη του παιχνιδιού μπιλιάρδου, Marco Polo. Το παιδί που παίζει τον ξένο έχει δεμένα τα μάτια και στέκεται στο κέντρο του κύκλου. Τα άλλα είναι τα πρόβατα και περιφέρονται στο εσωτερικό του κύκλου.

Ο ξένος με δεμένα μάτια προσπαθεί να μαρκάρει το πρόβατο. Όταν καλείτε “Πρόβατα!” οι άλλοι πρέπει να απαντήσουν με “Baa-baa”. Το πρώτο πρόβατο με ετικέτα παίρνει τη θέση του ξένου. Αυτό το παιχνίδι ενισχύει το μάθημα ότι όπως τα πρόβατα πρέπει να απαντάμε μόνο στον Καλό μας Ποιμένα.

Ανατρέξτε στον ιστότοπό μας για περισσότερες Εύκολες Παιδικές Χειροτεχνίες και Βιβλικές Παιδικές Χειροτεχνίες.

Σχολιάστε