Γιατί έχω αίμα στο χαρτί τουαλέτας;

Ξαφνικά, παρατήρησες αίμα στο χαρτί τουαλέτας μετά τη συνηθισμένη κένωση. Η πρώτη σας αντίδραση μπορεί να είναι σοκ και μετά ανησυχία. Η αιμορραγία από το ορθό μπορεί να είναι σημάδι σοβαρής πάθησης.

Το να υποφέρετε από αιμορραγία από το ορθό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Το ορθό βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον πρωκτό και γι’ αυτό ονομάζεται αιμορραγία από το ορθό. Μερικές φορές αυτό το αίμα αναμιγνύεται με κόπρανα και θρόμβους αίματος. Αυτό το είδος αιμορραγίας μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα πρέπει πάντα να ζητάτε διαβούλευση για να κατανοήσετε την κατάστασή σας.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να προκαλέσει το αίμα στο χαρτί τουαλέτας;

Τα αίτια της αιμορραγίας ποικίλλουν. Ορισμένες αιτίες που μπορεί να περιλαμβάνονται είναι οι ρωγμές του πρωκτού, οι αιμορροΐδες, οι καρκίνοι του παχέος εντέρου και οι πολύποδες του ορθού και τα ανώμαλα αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική διάγνωση εάν υποψιάζεστε ότι η κατάστασή σας μπορεί να είναι πιο σοβαρή.

Η αιτία και η θέση της αιμορραγίας από το ορθό είναι σημαντικά για τη συνταγογράφηση της σωστής θεραπείας. Ο προσδιορισμός και των δύο γίνεται κάνοντας πλήρες ιστορικό και φυσική εξέταση του ασθενούς. Κάποια άλλα πράγματα που μπορεί να γίνουν θα μπορούσαν να είναι ανοσκόπηση, ευέλικτη σιγμοειδοσκόπηση, κολονοσκόπηση, σαρώσεις ραδιοπυρήνων, αγγλογράμματα και εξετάσεις αίματος. Η ηλικία του ασθενούς μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της αιτίας της αιμορραγίας.

Η ορθική αιμορραγία αντιμετωπίζεται βασικά με τρεις τρόπους. Έλεγχος του χαμηλού όγκου αίματος και της αναιμίας (χαμηλά επίπεδα σιδήρου). Εύρεση της αιτίας και της θέσης της αιμορραγίας. Τέλος, σταματήστε τη συνεχιζόμενη ενεργό αιμορραγία και για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της αιμορραγίας.

Οποιοδήποτε επίπεδο αιμορραγίας μπορεί να προκαλέσει την απώλεια ποσότητας αίματος να οδηγήσει σε πολλά συμπτώματα. Συμπτώματα όπως αδυναμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ζάλη και λιποθυμία και μερικές φορές ακόμη και σοκ. Η κολονοσκόπηση είναι η διαδικασία που χρησιμοποιείται περισσότερο για τη διάγνωση και τη συνταγογράφηση της θεραπείας της αιμορραγίας από το ορθό.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε σημάδι αιμορραγίας από το ορθό, ζητήστε τη συμβουλή ενός ειδικού για να μάθετε την αιτία. Εάν οφείλεται σε αιμορροΐδες ή σωρούς, υπάρχουν πολλές μορφές φυσικών αποτελεσματικών θεραπειών στην αγορά.

Σχολιάστε