Γιατί χαλί πολυπροπυλενίου;

Χαλιά πολυπροπυλενίου

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε χαλιά από πολυπροπυλένιο.

Τα χαλιά από πολυπροπυλένιο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους χαλιών, καθώς είναι τα πιο προσιτά και θα ήταν ένα από τα χαλιά που βρίσκονται πιο συχνά σε οικιακά σπίτια, λόγω της οικονομικής τιμής και της αντοχής του που αποτελούν το 80% των πωλήσεων.

Το πολυπροπυλένιο είναι ένα πλήρως συνθετικό χαλί που σημαίνει ότι μπορεί να καθαριστεί πολύ εύκολα. Η αντοχή στους λεκέδες παίζει σημαντικό ρόλο όταν επιλέγετε το νέο σας χαλί, ως εκ τούτου είναι τόσο δημοφιλές σε οικιακά και ενοικιαζόμενα ακίνητα. Η φθορά του χαλιού σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και αυτό ακριβώς αποκτάτε με αυτόν τον τύπο χαλιού, σκληρής χρήσης καθώς και σε προσιτές τιμές.

Το πολυπροπυλένιο δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο το νάιλον, επίσης δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά στις ίνες χαλιών, ωστόσο αυτή η συγκεκριμένη ίνα γίνεται πολύ πιο δημοφιλής επειδή είναι πολύ οικονομική, ανθεκτική και πρακτική σε κάθε περίσταση. Συμβαδίζει επίσης με τις μοντέρνες τάσεις που διατίθενται τώρα σε ανάγλυφα μοτίβα και σχέδια στα πιο πρόσφατα χρώματα.

Πολυπροπυλένιο (ίνες χαλιού ολεφίνης)

Οι ίνες χαλιού ολεφίνης είναι ισχυρές, αντιστέκονται στη φθορά και τους μόνιμους λεκέδες και καθαρίζονται εύκολα. Είναι γρήγορο στο χρώμα γιατί το χρώμα προστίθεται στην παραγωγή της ίνας. Χρησιμοποιείται τόσο σε εσωτερικές όσο και σε εξωτερικές εγκαταστάσεις λόγω της αντοχής του στην υγρασία και το ωίδιο, καθώς και στον στατικό ηλεκτρισμό. Οι ίνες χαλιού ολεφίνης χρησιμοποιούνται επίσης στην κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα για αθλητικές επιφάνειες όπως για τένις και χόκεϊ. Θα βρείτε επίσης ότι είναι καλό στο σπίτι σε εξωτερικούς χώρους όπως αίθρια και επίσης σε αίθουσες παιχνιδιών. Πολλά χαλιά Berber είναι κατασκευασμένα από ίνες χαλιού Olefin καθώς είναι καλύτερα σε χαλιά με θηλιά. Οι ίνες ολεφίνης είναι χρωματικές καθώς η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει ανάμειξη πολυπροπυλενίου με τις βαφές.

Για άλλη μια φορά και η πιο σημαντική πτυχή όλων των χαλιών πολυπροπυλενίου είναι ότι είναι ισχυρά, ανθεκτικά στο ωίδιο, ανθεκτικά στην υγρασία, σε καλή τιμή και καθαρίζονται εύκολα.

Κύρια πλεονεκτήματα:

Λύση βαμμένα χρώματα

Καλή κάλυψη και όγκο

Ανθεκτικό στην τριβή

Ανθεκτικό στους λεκέδες

Χαμηλό στατικό

Σε ευνοϊκή τιμή

Αντέχει στο ξεθώριασμα

Περιποίηση χαλιών:

Συμβουλές για να διατηρήσετε το χαλί σας όμορφο.

1. Τα χαλιά πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με ηλεκτρική σκούπα

2. Οι διαρροές πρέπει να καθαρίζονται αμέσως μόλις συμβούν οι διαρροές.

3. Πριν καθαρίσετε, μαζέψτε τα στερεά.

4. Καθαρίστε το υγρό που χυθεί το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιώντας καθαρή λευκή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα.

5. Για να καθαρίσουμε για συγκεκριμένο λεκέ, προτείνουμε ένα μέσο αφαίρεσης κηλίδων.

6. Εάν ο λεκές είναι αρκετά κακός ή δεν είστε σίγουροι για το τι είναι, καλέστε έναν ειδικό καθαριστικό χαλιών.

7. Πριν επεξεργαστείτε τους λεκέδες, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει θεραπείες σε ένα δυσδιάκριτο μέρος του χαλιού για πιθανή αλλαγή χρώματος.

8. Ξεπλύνετε μόνο με κρύο ή χλιαρό νερό αλλά ποτέ μην κορεστείτε το χαλί σας.

9. Όταν στεγνώνετε το χαλί, σκουπίστε με μια λευκή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα ή χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα κρύου αέρα για να ολοκληρώσετε το στέγνωμα.

10. Καθαρίστε το χαλί σας επαγγελματικά όταν απαιτείται. Συνιστάται καθαρισμός με ατμό.

11. Κατά τα στάδια αφαίρεσης λεκέδων και ξεβγάλματος μην τρίβετε το σωρό χαλιού

Leave a Comment