Γρήγορες και εύκολες ιδέες για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για παιδιά

Αυτή είναι η εποχή για διασκέδαση στις διακοπές και χαρούμενες ζητωκραυγές και οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες των παιδιών είναι η τέλεια δραστηριότητα. Κάντε αυτή μια διασκεδαστική οικογενειακή στιγμή ή ακόμα και ένα έργο στην τάξη και διασκεδάστε τα μικρά ενώ εξερευνούν τη δημιουργική τους πλευρά. Με όλες τις γιορτινές αγορές, το τύλιγμα των δώρων και ο χρόνος και τα χρήματα είναι λίγα για όλους σχεδόν. Έχοντας αυτό κατά νου, συγκεντρώσαμε μερικές γρήγορες, εύκολες και φθηνές ιδέες Χριστουγεννιάτικων έργων που θα λατρέψουν τα παιδιά σας να κάνουν.

Υπάρχει ένα διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με αποτύπωμα, ένας τάρανδος από ζαχαροκάλαμο και μια χάρτινη θήκη για κάρτες Santa. Κάθε ένα από αυτά είναι φτιαγμένο από απλά και φθηνά προμήθειες όπως προϊόντα χαρτιού, μπογιές και ακόμη και καραμέλες. Προσθέστε μερικά διασκεδαστικά διακοσμητικά χρησιμοποιώντας κόλλα γκλίτερ, κορδέλα και άλλα αξεσουάρ. Τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να διασκεδάσουν με αυτές τις γιορτινές ιδέες χειροτεχνίας. Μαζέψτε λοιπόν μερικές προμήθειες, προγραμματίστε την ώρα και αρπάξτε τα παιδιά και ας ξεκινήσουμε τη χειροτεχνία.

Παιδική χριστουγεννιάτικη ιδέα χειροτεχνίας #1

Δέντρο αποτυπωμάτων

Αυτό δεν απαιτεί κόψιμο και κόλληση, αλλά μπορεί να είναι ένα ακατάστατο έργο (που λατρεύουν τα παιδιά). Από το πιο μικρό έως το μεγαλύτερο, όλα τα παιδιά λατρεύουν να βάφουν τα χέρια τους και να ακατασταθούν (ακόμα και εμείς οι ενήλικες διασκεδάζουμε μερικές φορές).

Προμήθειες

 • Χαρτί κατασκευής
 • Πράσινη Βαφή
 • Πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • Glitter κόλλα ή αυτοκόλλητα

Κατευθύνσεις

 1. Απλώστε λίγη εφημερίδα στον χώρο εργασίας σας, καθώς αυτό μπορεί να γίνει λίγο ακατάστατο. Φροντίστε τα παιδιά να φορούν παλιά ρούχα και όχι τα κυριακάτικα καλύτερά τους.
 2. Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί κατασκευής μπροστά στο παιδί. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε χρώμα εκτός από το πράσινο.
 3. Βάλτε το παιδί σας να βάψει εντελώς το ένα χέρι με το πράσινο χρώμα. Ξεκινώντας από την κορυφή του χαρτιού (που θα γίνει το κάτω μέρος του δέντρου) βάλτε τους να βάλουν το χέρι τους με το ροζ κοντά στην άκρη του χαρτιού. Τοποθετήστε 3 ή 4 ακόμη αποτυπώματα χεριών ακριβώς δίπλα στο άλλο μέχρι να φτάσουν στην άλλη πλευρά του χαρτιού. Αν θέλετε, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο χέρια έτσι ώστε το ροζ να είναι πάντα στραμμένο προς την άκρη στα πλαϊνά του δέντρου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απλώς το ένα χέρι και να έχετε τον αντίχειρα προς τα έξω στη μία πλευρά του δέντρου.
 4. Συνεχίστε να πιέζουν τα αποτυπώματα των χεριών πάνω από αυτή την πρώτη σειρά, αλλά κάντε τη δεύτερη σειρά μικρότερη, ώστε το δέντρο να γίνεται πιο λεπτό καθώς πλησιάζει στην κορυφή. Η κορυφή του δέντρου πρέπει να είναι μόνο ένα αποτύπωμα χεριού.
 5. Τώρα αφήστε το χρώμα να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει το χρώμα μπορούν να το διακοσμήσουν με κόλλα γκλίτερ, μπογιά ή ακόμα και αυτοκόλλητα. Μπορείτε ακόμη να τα βάλετε με κόλλα σε χάντρες και κορδέλα.

Παιδική χριστουγεννιάτικη ιδέα χειροτεχνίας #2

Candy Cane Τάρανδος

Αυτοί οι χαριτωμένοι τάρανδοι θα φαίνονται υπέροχοι κρεμασμένοι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Τη μεγάλη μέρα τα παιδιά μπορούν να τα βγάλουν από το δέντρο και να απολαύσουν το ζαχαροκάλαμο. Θυμηθείτε λοιπόν να κρατάτε το χαρτί τυλιγμένο γύρω από το ζαχαροκάλαμο, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε αργότερα.

Προμήθειες

 • 1 ζαχαροκάλαμο (ανά τάρανδο)
 • Κουνήστε τα μάτια
 • Μικρό κόκκινο ή καφέ πομ πομ
 • 1 Καφέ καθαριστικά σωλήνων
 • Πράσινη Βίβλος ή τσόχα
 • Ψαλίδι
 • Κόλλα

Κατευθύνσεις

 1. Κρατώντας το ζαχαροκάλαμο με το κυρτό τμήμα στραμμένο προς τα πάνω και προς το μέρος σας, κολλήστε ένα πομ πον κοντά στο άκρο του κυρτού τμήματος. Αυτή είναι η μύτη του.
 2. Τώρα κολλήστε σε δύο τρεμούλιασμα μάτια και στις δύο πλευρές της καραμέλας ακριβώς πάνω από τη μύτη.
 3. Πάρτε ένα καθαριστικό σωλήνων και λυγίστε και διαμορφώστε τα κέρατα. Στρίψτε το γύρω από το ζαχαροκάλαμο ακριβώς στο τμήμα της καμπύλης. Τώρα κόψτε μικρότερα τμήματα του καθαριστικού σωλήνα και στρίψτε τα γύρω από τα κέρατα για μερικά σημεία.
 4. Ολοκληρώστε το κόβοντας ένα παπιγιόν με το πράσινο χαρτί και κολλήστε το στο ίσιο τμήμα όπου θα ήταν ο λαιμός.
 5. Για να κρεμάσετε αυτή την αξιολάτρευτη διακόσμηση, απλά δέστε λίγο κορδόνι σε μια θηλιά γύρω από τα κέρατα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις κρεμάστρες του στολιδιού σας για να το τοποθετήσετε στο δέντρο σας.

Παιδική χριστουγεννιάτικη ιδέα χειροτεχνίας #3

Κάτοχος κάρτας Άγιου Βασίλη

Με τόσες πολλές κάρτες διακοπών είναι δύσκολο να βρεις μια θέση για όλες. Αυτή η χαριτωμένη θήκη για κάρτες του Άγιου Βασίλη θα σας βοηθήσει να βρείτε χώρο και να κάνετε μια υπέροχη προσθήκη στα διακοσμητικά σας.

Προμήθειες

 • 2 στιβαρά χάρτινα πιάτα
 • Κόκκινη μπογιά
 • Μαύρο και κόκκινο μαρκαδόρο
 • Μπάλες βαμβακιού
 • Κόλλα
 • Ψαλίδι

Κατευθύνσεις

 1. Βάψτε το μπροστινό μέρος ενός χάρτινου πιάτου κόκκινο και αφήστε το να στεγνώσει.
 2. Κόψτε το άλλο χάρτινο πιάτο στη μέση. Αποθηκεύστε το άλλο μισό για άλλο έργο.
 3. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, τοποθετήστε το μισό πιάτο πάνω από το πλήρες πιάτο εκεί όπου και τα δύο κάτω μέρη των πλακών είναι στραμμένα προς τα έξω. Κολλήστε τις ζάντες μεταξύ τους και κρατήστε στη θέση τους. Βεβαιωθείτε ότι η κόλλα είναι στεγνή πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
 4. Με το μαύρο μαρκαδόρο τραβήξτε τα μάτια στο μισό χάρτινο πιάτο κοντά στην κορυφή. Με τον κόκκινο μαρκαδόρο ζωγραφίστε σε ένα στόμα.
 5. Πάρτε μπάλες από βαμβάκι και καλύψτε τις άκρες του μισού πιάτου για γένια και μαλλιά. Κολλήστε δύο μπάλες βαμβακιού στο κόκκινο πιάτο στο πάνω μέρος και ελαφρώς στη μία πλευρά για να μοιάζει με καπέλο του Άγιου Βασίλη.
 6. Τώρα κολλήστε λίγο κορδόνι ή νήμα στο πίσω μέρος για να το κρεμάσετε στον τοίχο. Τώρα απλώς γεμίστε το με τις ευχετήριες κάρτες των διακοπών σας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές ιδέες παιδικών χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών που μπορείτε να δοκιμάσετε. Χρησιμοποιήστε τη δημιουργική πλευρά και τη φαντασία σας και κάντε τα μοναδικά και ξεχωριστά. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση ή να τα κάνετε δώρο. Καλή χειροτεχνία λοιπόν και καλές γιορτές.

Leave a Comment