Διαφορετικοί τύποι κατσαρόλες και τηγάνια

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια είναι τα βασικά προϊόντα για τη μέση κουζίνα, αλλά πριν αγοράσετε, ίσως θελήσετε να εξετάσετε όλες τις επιλογές που έχετε για να επιλέξετε τις καλύτερες για εσάς και την κουζίνα σας. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια έρχονται σε διαφορετικά υλικά όπως αλουμίνιο, ανοδιωμένο αλουμίνιο, χυτοσίδηρος, χαλκός, αντικολλητικός και ανοξείδωτος χάλυβας.

Αλουμίνιο

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια αλουμινίου είναι συνήθως φθηνότερα από τα περισσότερα άλλα είδη μαγειρικών σκευών. Το αλουμίνιο είναι ελαφρύ αλλά αρκετά ανθεκτικό και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Ένα μειονέκτημα είναι ότι αντιδρά με όξινα και αλκαλικά τρόφιμα αλλάζοντας τη γεύση, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αλουμίνιο και να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Ανοδιωμένο αλουμίνιο

Αυτός ο τύπος μαγειρικών σκευών αλουμινίου έχει ειδική επίστρωση για να εμποδίζει το αλουμίνιο να αντιδρά με ορισμένα τρόφιμα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μαγείρεμα, αλλά η επίστρωση μπορεί να είναι ευαίσθητη. Για να αποφύγετε την καταστροφή της επικάλυψης, μην μαγειρεύετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε όξινα και αλκαλικά συστατικά, επίσης, πλύνετε αυτές τις κατσαρόλες στο χέρι σε ζεστό, σαπουνόνερο αντί να τις βάζετε σε πλυντήριο πιάτων με σκληρά σαπούνια.

Χυτοσίδηρος

Τα τηγάνια από χυτοσίδηρο είναι επίσης αρκετά φθηνά, αλλά μπορεί να είναι λίγο περισσότερα από αλουμίνιο. Αυτός ο τύπος μαγειρικών σκευών χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί, αλλά μόλις θερμανθεί, συγκρατεί καλά τη θερμότητα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για αργό μαγείρεμα και τηγάνισμα. Τα μειονεκτήματα είναι ότι είναι πολύ ευαίσθητο και σκουριάζει, λεκιάζει και βγαίνει εύκολα. Για να φροντίσετε καλύτερα το χυτοσίδηρο σας, μην το πλένετε με σαπούνι, αλλά περάστε ένα υγρό χαρτί κουζίνας μετά το μαγείρεμα για να καθαρίσετε τυχόν υπερβολικά τρόφιμα.

Επενδεδυμένο Χάλκινο

Τα χάλκινα τηγάνια είναι πιο ακριβά από τα περισσότερα, αλλά μεταφέρουν τη θερμότητα εξαιρετικά καλά. Ζεσταίνονται γρήγορα όταν βρίσκονται στον καυστήρα και κρυώνουν γρήγορα όταν αφαιρούνται από τη θερμότητα. Τα χάλκινα ταψιά πρέπει να είναι επενδεδυμένα με άλλο υλικό, διαφορετικά ο χαλκός αντιδρά άσχημα με το φαγητό, καθιστώντας το δηλητηριώδες και αλλοιώνοντας τη γεύση. Για το λόγο αυτό, ο χαλκός θα πρέπει να πλένεται απαλά στο χέρι και να υφίσταται επένδυση κάθε λίγα χρόνια.

Αντικολλητικό

Αυτές οι κατσαρόλες και τα τηγάνια απλά έχουν μια ειδική επίστρωση που εμποδίζει τα τρόφιμα να κολλήσουν. Αυτά δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων ή με λειαντικά καθαριστικά, αλλά απαλά με ζεστό σαπούνι και νερό.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Αυτό το υλικό σε μέτρια τιμή είναι πολύ ανθεκτικό, αλλά από μόνο του, δεν μεταφέρει καθόλου καλά τη θερμότητα. Για το λόγο αυτό, όταν αγοράζετε ανοξείδωτο χάλυβα, αναζητήστε κατσαρόλες και τηγάνια με παχύ στρώμα χαλκού ή αλουμινίου στο κάτω μέρος για καλύτερη αγωγιμότητα της θερμότητας. Είναι καλύτερο να τα πλένετε με ζεστό σαπούνι και νερό και αντέχουν σε νάιλον πλυντρίδες.

Αυτά είναι τα κύρια υλικά στα οποία έρχονται οι κατσαρόλες και τα τηγάνια. Και για τον τολμηρό μάγειρα, υπάρχουν άλλοι υπέροχοι και συναρπαστικοί τύποι γλάστρες για να διαλέξετε, όπως κατσαρόλες, κατσαρόλες, κατσαρόλες και καβούρια για να αναφέρουμε μερικά.

Leave a Comment