Δώρα φιλικά προς το περιβάλλον – Κάντε τα Χριστούγεννα Πράσινα φέτος

Σχεδόν σε κανέναν δεν αρέσει να ψωνίζει χριστουγεννιάτικα δώρα. Είτε είναι η πολυκοσμία στο εμπορικό κέντρο, οι υψηλές τιμές στα καταστήματα ή η χαμηλή ποιότητα των ειδών που προσφέρονται, τα Χριστούγεννα έχουν γίνει εποχή απογοήτευσης, πονοκεφάλων και άγχους. Αλλά αν προσθέσετε λίγο πράσινο στο κυνήγι σας για τα τέλεια χριστουγεννιάτικα δώρα, όχι μόνο μπορείτε να βρείτε τη διασκέδαση για άλλη μια φορά, αλλά θα βοηθήσετε τη Μητέρα Γη ταυτόχρονα.

Λοιπόν, τι κάνει τα υπέροχα «πράσινα» χριστουγεννιάτικα δώρα; Τι θα λέγατε για χειροποίητα προϊόντα, ανακυκλωμένα προϊόντα ή ακόμα και αντικείμενα που συλλέγονται με βιώσιμο τρόπο, όπως τσάντες κάνναβης, ανακυκλωμένα είδη από χαρτί ή ρούχα ραμμένα στο χέρι; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξετε τη φροντίδα σας από το να κάνετε ένα προσεκτικά μελετημένο δώρο.

Και μην περιοριστείτε ούτε στα Χριστούγεννα. Τα πράσινα δώρα κάνουν υπέροχα δώρα γιορτών ανεξάρτητα από την περίσταση. Σκεφτείτε έξω από το κουτί. Τι γίνεται με τη γιορτή του πατέρα, τη γιορτή της μητέρας, ακόμη και το Πάσχα; Μην αγοράζετε απλώς κάτι από το μεγάλο κατάστημα, βρείτε γιορτινά δώρα που έχουν νόημα και σκοπό. Όχι μόνο θα νιώσετε καλύτερα με την αγορά τους, αλλά και οι άνθρωποι που θα τα παραλάβουν θα τα αγαπήσουν πολύ περισσότερο.

Τα δώρα των γιορτών είναι επίσης εξαιρετικά γιατί μπορούν να είναι εκπαιδευτικά. Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να αποκτήσετε κάποιον του οποίου το αποτύπωμα άνθρακα είναι λίγο βαρύ φιλικό προς το περιβάλλον δώρα ως τρόπο να αναλύσετε το θέμα; “Ορίστε, θεία Ida. Αυτή είναι μια ενεργειακά αποδοτική τοστιέρα για να αντικαταστήσει το ηλεκτρικό γουρούνι σας!”

Σωστά, τα φιλικά προς το περιβάλλον δώρα δεν χρειάζεται πάντα να είναι φτιαγμένα από κάνναβη ή ανακυκλωμένα πράγματα – αν και πολλά που δεν θα υποψιάζεστε ότι είναι απλώς. Πάρτε για παράδειγμα τη νέα σειρά υπολογιστών της Dell. Οι θήκες τους είναι κατασκευασμένες από βιώσιμο μπαμπού και είναι υπέροχες φιλικά προς το περιβάλλον δώρα.

Αλλά αν δεν έχετε πολλά χρήματα να ξοδέψετε, μπορείτε να βρείτε χειροποίητα προϊόντα φθηνά στο διαδίκτυο. Τα χειροποίητα προϊόντα είναι υπέροχα γιατί ξέρετε ότι δεν κατασκευάστηκαν σε εργοστάσιο που εκτοξεύει επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της προσφοράς χειροποίητων προϊόντων για τα Χριστούγεννα (ή οποιαδήποτε άλλη γιορτή) είναι ότι είναι προσωπικά. Μπορείτε να επιλέξετε και να επιλέξετε ακριβώς αυτό που θέλετε αντί να συμβιβάζεστε με όποια έκδοση βγαίνει από το κουτί.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα περιπλανηθείτε σε μια γεμάτη μπουτίκ στο εμπορικό κέντρο, φύγετε. Επισκεφτείτε το σπίτι, ψάξτε στο Διαδίκτυο ή στην τοπική έκθεση χειροτεχνίας και βρείτε κάτι που είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, καλύτερο για τη γη και ακόμη και εκπαιδευτικό!

Leave a Comment