Είναι οι αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων φιλικοί προς το περιβάλλον; Οι αναγνώστες ψηφιακών βιβλίων μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Τελευταία έχει επιδειχθεί πραγματικό ενδιαφέρον για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες βιβλίων, ακόμη και σε σημείο που ορισμένοι ειδικοί του κλάδου προβλέπουν ότι αυτή η νέα γενιά ψηφιακών αναγνωστών βιβλίων θα έχει ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων να ξεπεράσουν τελικά αυτές του χαρτόδετου και του έντυπου βιβλίου. Εάν είναι έτσι, με τη σκέψη να είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και γενικά την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να ρωτηθεί: «Θα είναι αυτές οι ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης eBook καλές για το περιβάλλον».

Πρέπει να επισημανθεί ότι η εισαγωγή ηλεκτρονικών συσκευών ανάγνωσης βιβλίων στις εγκαταστάσεις του σπιτιού, του σχολείου, του κολάζ και των πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο θα είχε ως αποτέλεσμα, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, ένα άμεσο όφελος. Λιγότεροι φυσικοί πόροι και πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, όπως το ξύλο για το χαρτί, το αέριο για την παραγωγή του βιβλίου και το μελάνι που χρησιμοποιείται στη διαδικασία εκτύπωσης, είναι ο πρώτος τομέας που πρέπει να εξεταστεί, αλλά όταν το κοιτάξετε περαιτέρω, η εξοικονόμηση το περιβάλλον μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο μακροπρόθεσμα.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας, δεν πρόκειται για διαδικτυακές αγορές, αλλά για ψηφιακή παραγωγή και παράδοση. Με τις ηλεκτρονικές αγορές, το προϊόν πρέπει ακόμα να παραδοθεί στην πόρτα σας, ακόμη και μετά από τα πιθανά χιλιάδες μίλια που έχει διανύσει πριν από αυτό, αλλά η ψηφιακή παράδοση είναι ακριβώς αυτό. Χωρίς παράδοση στο τελευταίο μίλι, χωρίς αποθήκευση, στην πραγματικότητα, ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, ανεξάρτητα από την ήπειρο από την οποία το παραγγείλετε.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, η τεχνολογία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους ή να πω προσιτή σε περισσότερους ανθρώπους. Ναι, ξέρουμε, η ιστορικά νέα τεχνολογία είναι πάντα πιο ακριβή όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, αλλά μου φαίνεται ότι οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών ανάγνωσης βιβλίων χάνουν εδώ ένα μάλλον μεγάλο κόλπο. Εάν αυτές οι συσκευές ήταν πιο προσιτές στις μάζες, τότε οι μάζες θα τις αγκάλιαζαν και όταν συμβεί αυτό θα βρισκόμαστε στη σφαίρα των σοβαρών οφελών για το περιβάλλον.

Με τον τρόπο που πήγαιναν τα πράγματα, το eat-paper θεωρήθηκε μόνο ως μια προσωρινή εναλλακτική του τυπωμένου χαρτιού, ένας τρόπος να λάβετε την αγορά σας αμέσως, αλλά ποτέ ως αντικατάσταση του έντυπου. Αυτό προήλθε από τις ελλείψεις του χαρτιού φαγητού στις πρώτες μέρες των Digital Book Readers, δυσανάγνωστο, κακής αντίθεσης και μικρής διάρκειας μπαταρίας, αλλά αυτό έχει αλλάξει. Με την έλευση της τεχνολογίας eat-ink χαρτιού ήρθε η απάντηση σε αυτά τα προβλήματα, η εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τη βελτιωμένη αντίθεση και μια πραγματική ποιότητα χαρτιού στο φόντο της οθόνης και ένα κείμενο που μπορεί να διαβαστεί με τον πιο δυνατό ήλιο.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν ωθήσει τους αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων στην άκρη ενός κβαντικού άλματος στην επικρατούσα τάση. Οι συγγραφείς αρχίζουν να δημοσιεύουν κατευθείαν στη μορφή eBook κατά την κυκλοφορία. Δύο από τους πιο διάσημους συγγραφείς που το έχουν κάνει αυτό είναι ο Stephen King και ο Dan Browne, που κυκλοφόρησαν και οι δύο τα ebook τους τη στιγμή της κυκλοφορίας της σειράς αναγνωστών βιβλίων φαγητού Kindle2 και Sony Edition ανοίγοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσουν και άλλοι σε μεγαλύτερο αριθμό.

Όπως ανέφερε η Πρωτοβουλία Πράσινου Τύπου ότι μόνο οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για τη χρήση είκοσι εκατομμυρίων δέντρων κάθε χρόνο μόνο για την παραγωγή βιβλίων. Στη συνέχεια, προσθέστε σε αυτά τα αναφερόμενα ενενήντα πέντε εκατομμύρια (95.000.000) δέντρα που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία εφημερίδων κάθε χρόνο, μπορείτε να δείτε πώς, εάν οι συσκευές ανάγνωσης γίνουν ο κανόνας, αυτοί οι αριθμοί μπορούν να μειωθούν αρκετά σημαντικά.

Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την ανακύκλωση, αλλά σε ένα σημείο, ο GPI δήλωσε ότι οι χωματερές περιείχαν το 25% των προϊόντων χαρτιού παραλείποντας, μέσω της αποσύνθεσης, το τοξικό αέριο του θερμοκηπίου μεθάνιο. Ομολογουμένως δεν είναι όλος αυτός ο ρύπος από την απόρριψη του βιβλίου, αλλά το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά την εκτύπωση και την παραγωγή έντυπου αντιγράφου είναι. Πάνω από 12 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα παράγονται ετησίως από την παραγωγή παραδοσιακών βιβλίων και μπορείτε να μαντέψετε πού καταλήγει αυτό. Αυτό ισοδυναμεί με ένα συγκλονιστικά on-Co Friendly εννέα κιλά διοξειδίου του άνθρακα για κάθε βιβλίο που παράγεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο άνθρακας που παράγεται από τη μεταφορά ή τις εγκαταστάσεις.

Ούτε λαμβάνεται υπόψη η αμέτρητη ποσότητα άνθρακα που παράγεται μέσω της παράνομης αποψίλωσης των δασών που συμβαίνει παγκοσμίως. Μεγάλο μέρος της ξυλείας από αυτές τις περιοχές θα μπορούσε να καταλήξει σε χαρτί που χρησιμοποιείται για εκτύπωση, ποιος ξέρει. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα σημάδια που αφήνονται σε πολλά τοπία σε όλη τη χώρα από νόμιμες εργασίες υλοτόμησης, τα τροπικά δάση στην Ινδονησία χάνουν τεσσεράμισι εκατομμύρια στρέμματα, το βόρειο δάσος του Καναδά δύο εκατομμύρια στρέμματα ετησίως, με τα δύο τρίτα να καταλήγουν ως χαρτί για ανάγνωση ή γραφή και πάνω από έξι εκατομμύρια στρέμματα δάσους στη νοτιοανατολική περιοχή της Αμερικής με τον ίδιο τρόπο.

Όλες οι παραπάνω περιβαλλοντικές καταστροφές μπορούν και θα βοηθηθούν σε μεγάλο βαθμό εάν οι αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων κάνουν αυτό το άλμα. Όπως μπορείτε να δείτε από τους τομείς που επισημάνθηκαν παραπάνω, οι αναγνώστες ψηφιακών ηλεκτρονικών βιβλίων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των πρώτων υλών, των φυσικών πόρων και τελικά του περιβάλλοντος, αλλά μόνο εάν τους το επιτρέψουμε.

Leave a Comment