Είναι τα περιοδικά κακά για το περιβάλλον;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν τα περιοδικά είναι επιβλαβή για το περιβάλλον, όπως τόσα άλλα χάρτινα προϊόντα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μπορεί να υπάρχει μια ένδειξη στο γεγονός ότι τόσα πολλά περιοδικά έχουν αποφασίσει να τοποθετήσουν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου τους στο Διαδίκτυο. Σίγουρα, αυτό μπορεί να έχει να κάνει με κάτι περισσότερο από μια τολμηρή και τιμητική κίνηση για να βοηθήσουμε το περιβάλλον με τη μείωση των απορριμμάτων, αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος, τα περιοδικά που έχουν μπει στο Διαδίκτυο κάνουν ένα μικρό ρόλο στο να διατηρούν τις χωματερές λίγο λιγότερο γεμάτες.

Όπως τα μπουκάλια νερού και άλλα προϊόντα που δεν αποσυντίθενται εύκολα στις χωματερές ή στον ωκεανό, όπου φαίνεται να καταλήγουν πολλά συντρίμμια και σκουπίδια, τα περιοδικά βάζουν πραγματικά ένα βαθούλωμα στην ποσότητα χαρτιού που σπαταλάμε σε καθημερινή βάση. Στην πραγματικότητα, κυριολεκτικά χιλιάδες περιοδικά καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε εβδομάδα. Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και άλλες πτυχές του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο μας, πολλοί λένε ότι είναι καιρός για μια αλλαγή. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα ηλεκτρονικά περιοδικά.

Το να μπορείτε να αποκτήσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο στο Διαδίκτυο εξοικονομείτε χρήματα, εξοικονομείτε χρόνο και εξοικονομείτε περιβάλλον τουλάχιστον. Εάν είστε κάποιος που έχει περάσει χρόνια διαβάζοντας περιοδικά και είναι λίγο διστακτικός σχετικά με την όλη προοπτική να χρειαστεί να διαβάσετε τα αγαπημένα σας περιοδικά στο διαδίκτυο, θα πρέπει απλώς να το δοκιμάσετε. Ίσως εκπλαγείτε από την εμπειρία σας. Το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στα περιοδικά να γίνονται πραγματικά διαδραστικά και να προσφέρουν μια εντελώς νέα μυριάδα δυνατοτήτων στους αναγνώστες τους, όπως ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις και ενημερωμένες συνεντεύξεις.

Πολλά περιοδικά δεν χρεώνουν καν μια αμοιβή για το περιεχόμενο που παρέχουν στο Διαδίκτυο, αλλά κερδίζουν τα χρήματά τους μέσω της διαφήμισης που βλέπετε στους ιστότοπούς τους. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων για τους πιστούς αναγνώστες τους, κάτι που τους κάνει να επιστρέφουν, και με τη σειρά του αυτό κάνει τους διαφημιστές χαρούμενους, ενώ κρατά το ανεπιθύμητο χαρτί μακριά από τα σκουπίδια. Συνολικά, αυτή είναι σίγουρα μια win-win κατάσταση για τον κλάδο. Και οι μέρες που έπρεπε να ανησυχείτε για ένα περιοδικό που χάσατε, επειδή χάθηκε στο ταχυδρομείο ή ο ταχυδρόμος το βρήκε αρκετά ενδιαφέρον για να ξεχάσει να σας το παραδώσει, έχει παρέλθει. Αυτή είναι μια άλλη πτυχή του γιατί τα διαδικτυακά περιοδικά είναι η καλύτερη επιλογή συνολικά.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας για να βοηθήσετε το περιβάλλον ενώ εξακολουθείτε να λαμβάνετε τη διόρθωση των αγαπημένων σας περιοδικών, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαδικτυακές υπηρεσίες τους για μόλις ένα μήνα αντί να ανανεώσετε αμέσως τις συνδρομές σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο να αποκτήσετε το περιεχόμενο που θέλετε, είναι φθηνότερο και ότι είναι πιο βολικό και για εσάς. Με όλα τα πλεονεκτήματα των διαδικτυακών περιοδικών, δεν υπάρχει λόγος να τα χάσετε. Εάν το αγαπημένο σας περιοδικό δεν έχει βρεθεί ακόμα στο Διαδίκτυο, σκεφτείτε να το ζητήσετε. Μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη διάσωση ενός τροπικού δάσους και στην καταστροφή ενός.

Leave a Comment