Επιλογές προστασίας επιφάνειας για προστασία δαπέδων ξύλου, πλακιδίων, VCT και πέτρινων δαπέδων

Η εγκατάσταση νέου δαπέδου σε ένα νεόκτιστο ή ανακαινισμένο σπίτι είναι συναρπαστική. Μόλις τοποθετηθεί το δάπεδο, το έργο σας πλησιάζει στην ολοκλήρωση. Το δάπεδο φαίνεται τέλειο, καθαρό και με επαγγελματική εμφάνιση και θέλετε ο κατασκευαστής ή ο εργολάβος σας να το διατηρήσει καλό. Η προστασία της επιφάνειας βοηθά τους κατασκευαστές και τους ιδιοκτήτες κατοικιών να αποτρέψουν ζημιές στα πρόσφατα τοποθετημένα δάπεδα, όπως γρατσουνιές, χυμένα χρώματα και άλλα. Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές προστασίας επιφάνειας για κάθε τύπο δαπέδου που έχει τοποθετηθεί;

Υπάρχουν πολλά βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα προϊόν προστασίας δαπέδου:

  • Πόσο καιρό θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η προστασία δαπέδου;
  • Είναι το δάπεδο κολλημένο;
  • Θα υπάρχει κίνηση μόνο με τα πόδια ή κάποιο είδος μηχανήματος που χρησιμοποιείται στο προστατευμένο δάπεδο;
  • Θα χρειαστεί η προστασία να είναι αδιάβροχη ή αδιάβροχη;

Το λεπτότερο και φθηνότερο προϊόν προστασίας δαπέδου στην αγορά είναι η αυτοκόλλητη μεμβράνη. Τα φιλμ υψηλότερης ποιότητας έχουν συνήθως πάχος 0,003 mils και είναι χρωματισμένα με πράσινο ή μπλε. Διατίθενται σε διάφορα ρολά βολικού μεγέθους. Αυτές οι μεμβράνες συνιστώνται για την προστασία σφραγισμένων πλακιδίων και πέτρας από γρατσουνιές έως και 45 ημέρες. Λειτουργούν καλά για να διατηρούν καθαρό το ενέματα στα δάπεδα με πλακάκια. Πριν την εφαρμογή σε δάπεδα με πλακάκια σύνθεσης βινυλίου (VCT), βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ποια καθαριστικά ή στιλβωτικά μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί στο VCT, έτσι ώστε η κόλλα να μην αντιδρά με γυαλιστικά. Οι αυτοκόλλητες μεμβράνες δεν συνιστώνται για χρήση σε ξύλινα δάπεδα.

Το Ram Board® και άλλα προϊόντα συμπιεσμένου χαρτιού είναι προστασία χαμηλού κόστους που χρησιμοποιείται συνήθως για την προστασία δαπέδων ξύλου, πλακιδίων, πέτρας και VCT. Το Ram Board® έχει πάχος 0,04 mils και προστατεύει από τροχούς, καρότσια και κίνηση με τα πόδια. Το Ram Board® δεν είναι επαναχρησιμοποιήσιμο. αν και είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί και μπορεί να ανακυκλωθεί, καθιστώντας το ένα πράσινο δομικό προϊόν. Δυστυχώς το Ram Board® δεν είναι καλή επιλογή σε έργα με υψηλή κατασκευαστική κίνηση ή με έκθεση σε υγρά. Πρέπει να κολληθεί μεταξύ τους και πάνω από το δάπεδο για να αποφευχθεί η σφήνωση της βρωμιάς και της βρωμιάς κάτω από την προστασία και το ξύσιμο του δαπέδου. Το Ram Board® είναι ένα αναπνεύσιμο προϊόν, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δάπεδο με κόλλα, καθώς επιτρέπει στους αναθυμιάσεις της κόλλας να απομακρύνουν το αέριο.

Υπάρχουν επίσης προϊόντα προστασίας δαπέδου που κατασκευάζονται από υφάσματα, συμπεριλαμβανομένων των Clean & Safe®, Surface Pro® και Top Guard. Τόσο το Clean & Safe® όσο και το Top Guard είναι αρκετά παχιά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους εργασίας με μεγάλη κίνηση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθιερωμένα ξύλινα δάπεδα, δάπεδα με πλακάκια, VCT και πέτρινα δάπεδα. Για την προστασία ενός νεοεγκατεστημένου, κολλημένου δαπέδου από ξύλο, είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείτε προστατευτικό δαπέδου που αναπνέει, όπως το Surface Pro®, προκειμένου να διατηρείται το δάπεδο υπό εγγύηση. Τα υφασμάτινα προϊόντα προστασίας δαπέδου μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε άλλα έργα και μπορούν να καθαριστούν ανακινώντας τυχόν ακαθαρσίες ή υπολείμματα πριν τα τυλίξουν για αποθήκευση μέχρι την επόμενη χρήση.

Οι ξύλινες σκάλες μπορούν να προστατευτούν χρησιμοποιώντας το Multi-Shield runner, ένα υφασμάτινο προϊόν με στεγανό επάνω μέρος και κολλώδες κάτω μέρος. Είναι σε θέση να πιάσει τις ξύλινες σκάλες αλλά έχει μόνο αρκετή πρόσφυση για να κρατηθεί στη σκάλα χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εάν το κολλώδες κάτω μέρος διατηρείται καθαρό από σκόνη. Το Multi-Shield runner μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ξύλινα, VCT, πλακάκια και πέτρινα δάπεδα.

Για εμπορικά έργα με μεγάλη κίνηση στα πόδια ή μηχανήματα, η προστασία δαπέδου Coverguard® είναι η καλύτερη επιλογή. Το Coverguard® διατίθεται σε 3 πάχη. 0,01 mil, 0,025 mil, και 0,04 mil και είχε ένα σχέδιο διαμαντιού στην κορυφή που το καθιστά αντιολισθητικό. Δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, είναι αδιάβροχο και επαναχρησιμοποιήσιμο. Το Coverguard® είναι επίσης ανθεκτικό στη φλόγα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομειακά έργα ή άλλα έργα που απαιτούν αντοχή στη φωτιά.

Αυτά τα προϊόντα και άλλα προϊόντα προστασίας επιφανειών είναι διαθέσιμα στους παρόχους Surface Protection μέσω πωλήσεων στο κατάστημα ή μέσω διαδικτυακών πωλήσεων.

Leave a Comment