Η κουλτούρα του μπιντέ σε όλο τον κόσμο και γιατί αλλάζει στην Αμερική!

Όσον αφορά τον καθαρισμό του εαυτού σας, έχετε την επιλογή να σκουπίσετε με χαρτί υγείας ή να πλυθείτε με μπιντέ. Οι άνθρωποι πάντα έπρεπε να σκέφτονται πώς να διατηρούνται καλύτερα καθαροί και απαλλαγμένοι από μικρόβια μετά τη χρήση της τουαλέτας. Το πρόβλημα απαντήθηκε στην αρχαιότητα με πράγματα όπως φλοιούς καλαμποκιού, σφουγγάρια και αργότερα με εφημερίδες. Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι Αμερικανοί θα συμφωνήσουν ότι το πλύσιμο με νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το σώμα, αλλά δεν το εφαρμόζουν αφού πάτε στην τουαλέτα.

Γιατί ο μπιντέ, αποδεκτός σε τόσες πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο για τους ανθρώπους στην Αμερική;

Ο μπιντέ είναι γαλλική εφεύρεση από το 1710 περίπου, αλλά παρόμοιες συσκευές πλύσης νερού έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες εδώ και αιώνες. Οι πρώτοι μπιντέ ήταν τοποθετημένοι κοντά στην κομοδίνα, ή στην πραγματική τουαλέτα, και οι Γάλλοι τους χρησιμοποιούσαν για να διατηρούνται καθαροί σε καθημερινή βάση, καθώς το μπάνιο γινόταν συνήθως μόνο εβδομαδιαία. Ο μπιντέ χρησίμευε επίσης ως ένας πρακτικός τρόπος για τα ζευγάρια να προετοιμαστούν πριν από το σεξ, καθώς και να ξεπλυθούν μετά. Τελικά ο μπιντέ εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη της Ευρώπης, παντού εκτιμάται πολύ για τα ευεργετικά του οφέλη για την υγεία. Σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα μπορείτε να βρείτε μπιντέ σε πάνω από το 90% των λουτρών. Έχοντας μεγαλώσει να πλένεται με νερό μετά την τουαλέτα, ο μπιντέ είναι μέρος της ζωής για τους περισσότερους Ευρωπαίους.

Στις μουσουλμανικές χώρες το πλύσιμο με νερό είναι μέρος της θρησκευτικής διδασκαλίας, επομένως οι μπιντέ είναι συνηθισμένοι και συνήθως αναφέρονται ως Shattaf ή μουσουλμανικό ντους. Σε ασιατικές χώρες όπως η Κορέα, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν μπιντέ μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα μπάνια. Οι άνθρωποι στη Νότια Αμερική έχουν επίσης αγκαλιάσει τον μπιντέ ως τακτικό μέρος της καθημερινής υγιεινής.

Ένας λόγος που οι Αμερικανοί δεν ήταν μέρος της κουλτούρας του μπιντέ είναι επειδή οι παλιομοδίτικοι μπιντέ καταλάμβαναν πολύ χώρο στο μπάνιο και ήταν κάπως άβολα στη χρήση. Επίσης, οι Αμερικάνοι δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν μπιντέ, γι’ αυτό μπορεί να μην βλέπουν την ανάγκη να πλένονται αφού πάνε στην τουαλέτα. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τα οφέλη που προσφέρουν οι μπιντέ, ειδικά στο τμήμα υγείας. Οι μπιντέ είναι γνωστό ότι βοηθούν στην ανακούφιση από αιμορροΐδες, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, κράμπες και φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου.

Επιπλέον, τα μοντέρνα καθίσματα τουαλέτας μπιντέ καθιστούν την παλιά δικαιολογία της έλλειψης αρκετού χώρου μη θέμα. Τα καθίσματα τουαλέτας μπιντέ έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση στην υπάρχουσα τουαλέτα σας. Με τη βελτίωση της τεχνολογίας, η εμπειρία του καθίσματος τουαλέτας μπιντέ έχει γίνει πιο ευχάριστη και βολική από ποτέ, επομένως η απόφαση αν θα σκουπιστεί ή θα πλυθεί δεν είναι πραγματικά πολύ διαγωνισμός.

Leave a Comment