Η τέχνη της χρήσης μιας ταϊλανδικής τουαλέτας

Έτσι, βρίσκεστε στην Ταϊλάνδη και νιώθετε την επιθυμία να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο… ευτυχώς στις τουριστικές περιοχές τα περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ θα έχουν μια παλιά καλή δυτική τουαλέτα. Έξω από τις τουριστικές περιοχές αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε, ειδικά αν επισκέπτεστε ένα σπίτι των Ταϊλανδών. Μια παραδοσιακή ταϊλανδέζικη τουαλέτα είναι μια τουαλέτα squat που με την πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά απλή. Τραβήξτε το παντελόνι σας προς τα κάτω, κάντε οκλαδόν και τελειώστε. Λοιπόν, εάν δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ ένα μέρος 2 και 3 των οδηγιών μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αν όχι εντελώς μπερδεμένο.

Νούμερο ένα πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε οκλαδόν για να κάνετε κάτι; Σκέφτηκα ναι, βλέπετε όσοι από εμάς της δυτικής πεποίθησης (ειδικά οι άντρες) δεν κάνουμε οκλαδόν καλά και ενώ μπορεί να έχετε καλούς μύες σκουάτ, η ώρα για να μάθετε δεν είναι στις 2 το πρωί σε ένα μπαρ μετά το φαγητό Som Tam. να περιγραφεί ως εμπρηστικό μηχανισμό κατηγορίας Α…πισινό ξεφεύγω.

Το επόμενο πράγμα που βλέπετε είναι το βαρέλι (μερικές φορές ένας κουβάς ή ένα μικρό πηγάδι) το οποίο είναι γεμάτο με νερό και έχει μια μικρή κατσαρόλα να επιπλέει, αυτός ο φίλε μου είναι ο μηχανισμός έκπλυσης. Αρκετά απλό, ρίξτε λίγο νερό στην τρύπα και όλα φεύγουν, αλλά παρατηρήσατε ότι δεν υπάρχει χαρτί υγείας; Το βαρέλι που βλέπετε έχει διπλό σκοπό. Το μικρό γλαστράκι χρησιμοποιείται επίσης για να καθαρίσετε τον εαυτό σας. Ακούγεται αναζωογονητικό, έτσι δεν είναι; Ακόμη και στις περισσότερες τουαλέτες της Ταϊλάνδης θα βρείτε χαρτί υγείας, αλλά θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα βρείτε.

Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν έχετε άλλη επιλογή και πρέπει να πάτε, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο, διαφορετικά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πραγματικά ακατάστατα. Καλύτερα ακόμα, αν μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας, βρείτε μια δυτική τουαλέτα. Αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή και δεν πάει όπως το έχετε σχεδιάσει….ο κουβάς με το νερό μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε ένα μικρό πλύσιμο!

Ένα άλλο πράγμα που θα παρατηρήσετε με όλες τις δυτικές τουαλέτες είναι η προσάρτηση του σωλήνα στον τοίχο δίπλα στην τουαλέτα με ένα ακροφύσιο ψεκασμού. Αυτό το εξάρτημα μοιάζει ακριβώς με αυτό στο σπίτι στον νεροχύτη της κουζίνας σας και χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο, αλλά προφανώς όχι για πιάτα. Παρόλο που η Ταϊλάνδη έχει κάνει πολύ δρόμο όσον αφορά τις υποδομές, τα συστήματα αποχέτευσης εξακολουθούν να είναι πολύ κακά. Το εξάρτημα ψεκασμού θα σας καθαρίσει και θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα του χαρτιού υγείας που χρησιμοποιείτε. Συνήθως θα δείτε μια πινακίδα σε όλες τις τουαλέτες στην Ταϊλάνδη που σας ζητά να μην ξεπλύνετε το χαρτί υγείας αλλά να το βάλετε στον κάδο απορριμμάτων που παρέχεται. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τον κάδο απορριμμάτων γιατί το αποτέλεσμα, αν δεν το κάνετε, δεν θα είναι ευχάριστο.

Σχολιάστε