Καλύτερη μέθοδος παγώματος – 5-7 λεπτά με πάγο και μια υγρή χαρτοπετσέτα

ΓΛΑΣΟ: Μόνο 5-7 λεπτά με πάγο και βρεγμένη χαρτοπετσέτα

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν το αρκτικόλεξο RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) όταν αντιμετωπίζουμε τραυματισμούς, ειδικά οξείς τραυματισμούς, αλλά το μέρος που λείπει από αυτό είναι πώς να παγώνουμε. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, υπάρχει η καλύτερη μέθοδος για τραυματισμούς από παγοποίηση. Η καλύτερη μέθοδος για το πάγωμα ενός τραυματισμού είναι μέσω της άμεσης επαφής με το δέρμα του συσκευασμένου πάγου με μια υγρή χαρτοπετσέτα στο εξωτερικό της σακούλας.

Πριν συνεχίσω να εξηγήσω γιατί αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος, θέλω να μιλήσω για παγοκύστες. Οι περισσότερες παγοκύστες που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από ένα φαρμακείο είναι στη θερμοκρασία του καταψύκτη σας, η οποία είναι συνήθως κάτω από το μηδέν. Στην αρχή αυτό μπορεί να φαίνεται καλό γιατί είναι πιο κρύο, αλλά υπάρχει κίνδυνος (χαμηλού) βλάβης του δέρματος (ήπιο κρυοπάγημα) με τη χρήση αυτών των παγοκύστων. Επιπλέον, μόλις η παγοκύστη έρθει σε επαφή με κάτι πιο ζεστό, αρχίζει να αυξάνεται η θερμοκρασία. Μετά από λίγα μόνο λεπτά γλάσου, η θερμοκρασία του τζελ που έρχεται σε επαφή με το σώμα σας είναι πιο ζεστή και σταδιακά λειτουργεί ως ρυθμιστικό για το ακόμα παγωμένο τζελ. Για να έχετε πραγματικά μια αποτελεσματική θεραπεία πάγου με παγοκύστη, πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για 15-20 λεπτά.

Τώρα λοιπόν που ξέρετε ότι οι παγοκύστες δεν είναι τόσο αποτελεσματικές και ενέχουν μικρό κίνδυνο, θα εξηγήσω γιατί είναι η μέθοδος που περιέγραψα παραπάνω. Πρώτον, δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του δέρματος με τον πάγο, επειδή δεν είναι ποτέ σε θερμοκρασία παγώματος όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας. Το λεπτό στρώμα υγρού νερού στο εξωτερικό του πάγου είναι ακριβώς πάνω από το πάγωμα και πολύ απίθανο να προκαλέσει ποτέ οποιαδήποτε βλάβη στο δέρμα. Δεύτερον, η υγρή χαρτοπετσέτα βελτιώνει την κατανομή του κρύου εφέ και η υγρασία από την υγρή χαρτοπετσέτα διεξάγει τη μεταφορά της θερμότητας μακριά από το σώμα πιο αποτελεσματικά από τον ξηρό αέρα (παγωμένη συσκευασία). Αυτό είναι παρόμοιο με όταν κάποιος πέφτει σε μια παγωμένη λίμνη. Όταν θεραπεύετε αυτό το άτομο για υποθερμία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να του αφαιρέσετε όλα τα βρεγμένα ρούχα. Φυσικά, μπορεί να αναρωτηθείτε γιατί δεν μπορείτε απλά να βάλετε τη βρεγμένη χαρτοπετσέτα πάνω στην παγοκύστη. Έχω δοκιμάσει αυτό και την παγοκύστη, επειδή είναι κάτω από το μηδέν, θα παγώσει την βρεγμένη χαρτοπετσέτα και θα χάσεις την επίδραση της υγρασίας.

Λόγω της βελτιωμένης αποτελεσματικότητας αυτής της μεθόδου γλάσου, ο χρόνος που πρέπει να περάσετε με πάγο μειώνεται δραματικά. Εάν ο πάγος απλώς ακουμπάει στο μέρος του σώματος, τότε θα πρέπει να παραμείνει εκεί για 7 λεπτά για να είναι αποτελεσματικός, και αν στρώνετε πάνω του χρειάζεστε μόνο 5 λεπτά. Φυσικά, μπορείτε να παγώσετε περισσότερο αν θέλετε, επειδή υπάρχει ελάχιστος έως καθόλου κίνδυνος βλάβης των ιστών.

Εάν έχετε παγάκια σε μικρότερες περιοχές ή είναι δύσκολο να φτάσετε σε μέρη (δάχτυλα χεριών, δάχτυλα των ποδιών, σημεία καρφίτσας κ.λπ.), τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μασάζ με πάγο με παρόμοια αποτελέσματα με την παραπάνω μέθοδο. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πάρετε ένα μικρό χάρτινο ποτήρι, να το γεμίσετε με νερό κατά τα 3/4 και να το παγώσετε. Μόλις παγώσει, μπορείτε να κόψετε το πάνω μισό της κούπας και να χρησιμοποιήσετε τον πάγο για να κάνετε μασάζ στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεδομένου ότι ο πάγος είναι πιο άμεσος, θα πρέπει να κάνετε μόνο μασάζ με πάγο για 3-5 λεπτά.

Το άλλο σημείο που θα ήθελα να κάνω σχετικά με τον πάγο είναι ότι δεν είναι μόνο για οξείς τραυματισμούς, μπορεί επίσης και για χρόνιους τραυματισμούς. Με οξείς τραυματισμούς, το γλάσο γίνεται για τη διαχείριση του πόνου, του οιδήματος και της φλεγμονής και ο σκοπός δεν είναι διαφορετικός για τους χρόνιους τραυματισμούς. Οι χρόνιοι τραυματισμοί εξακολουθούν να έχουν πόνο, φλεγμονή και πρήξιμο. Επιπλέον, οι χρόνιοι τραυματισμοί έχουν μειωμένη ροή αίματος που μειώνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι δύο βασικά συστατικά της θεραπείας. Το πάγωμα μιας τραυματισμένης περιοχής αυξάνει τη ροή του αίματος επειδή το σώμα προσπαθεί να ζεστάνει την περιοχή και το κάνει αυτό πιέζοντας περισσότερο αίμα στον περιορισμένο ιστό. έτσι, προάγοντας την επούλωση.

Η δημιουργία ενός τακτικού προγράμματος παγοποίησης (τουλάχιστον πρωί και βράδυ) για κάθε ορθοπεδικό τραυματισμό βοηθά στη διαχείριση του οιδήματος, του πόνου και της φλεγμονής. Βοηθά επίσης στην παροχή περισσότερου οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών για να βοηθήσει στην επούλωση του κατεστραμμένου ιστού. Πηγαίνετε λοιπόν στο πλησιέστερο κατάστημά σας, αγοράστε μερικές παγοθήκες, πλαστικές σακούλες και ένα ρολό χαρτοπετσέτες για να αντιμετωπίσετε σχεδόν όλους τους μυοσκελετικούς σας πόνους.

Εάν γνωρίζετε οποιεσδήποτε αρνητικές αντιδράσεις στο κρυολόγημα, όπως η κρύα κνίδωση ή το φαινόμενο Raynaud, συμβουλευτείτε τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σας.

Σχολιάστε