Κομποστοποίηση Τουαλέτας που πρέπει και δεν πρέπει

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού με σηπτικά συστήματα έχουν συνηθίσει να είναι προσεκτικοί σχετικά με το τι πέφτει στις τουαλέτες τους. Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν θέλετε πράγματα όπως σερβιέτες, σκληρά χημικά ή υπερβολική ποσότητα χαρτιού υγείας να μπαίνει σε μια σηπτική δεξαμενή. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι ιδιοκτήτες σπιτιού με τουαλέτες κομποστοποίησης πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί για το τι πηγαίνει και στην τουαλέτα τους. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε όταν πρόκειται για το τι μπαίνει στην τουαλέτα κομποστοποίησης.

Για να βασιστεί αυτή η συζήτηση, θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη εξήγηση του τι είναι μια τουαλέτα κομποστοποίησης και πώς λειτουργεί. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον φωτιστικά είναι μια εναλλακτική λύση εξοικονόμησης νερού σε σχέση με μια παραδοσιακή τουαλέτα. Αντί να είναι συνδεδεμένα σε αποχέτευση και να ξεπλένουν τα απόβλητα με νερό, έχουν σχεδιαστεί με ένα τύμπανο κομποστοποίησης όπου τα απόβλητα διασπώνται από μικροσκοπικά μικρόβια και οξυγόνο. Τα ειδικά συστήματα εξαερισμού διασφαλίζουν ότι οι τουαλέτες κομποστοποίησης λειτουργούν 100% άοσμες και μετά από αρκετούς μήνες, θα μείνετε με το συνηθισμένο κομπόστ, μια μη προσβλητική ουσία που μοιάζει και μυρίζει σαν χώμα κήπου.

Ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά ζητήματα με μια τουαλέτα κομποστοποίησης είναι να μην προσθέσετε τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα των μικροβίων να κάνουν τη δουλειά τους για τη διάσπαση των απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σκληρά χημικά ή καθαριστικά όπως προϊόντα χλωρίνης ή αμμωνίας, καθώς αυτά θα σκοτώσουν τα ευεργετικά βακτήρια. Μια καλή εναλλακτική λύση καθαρισμού είναι ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού.

Μια άλλη δυνητικά επιβλαβής ουσία είναι τα αντιβιοτικά. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να απορρίπτουν παλιά φάρμακα ρίχνοντάς τα στην τουαλέτα τους. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα με μια τουαλέτα κομποστοποίησης, επειδή οποιαδήποτε φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα βακτήρια θα βλάψουν τα μικρόβια στο κομπόστ σας. Επιπλέον, εάν εσείς ή κάποιος στο σπίτι σας έχει μια χρόνια ασθένεια για την οποία πρέπει να λάβει αντιβιοτικά για παρατεταμένη χρονική περίοδο (για παράδειγμα, 6 μήνες κάθε φορά ή περισσότερο), μπορεί να είναι καλή ιδέα αυτό το άτομο να μην χρησιμοποιούν το σύστημα κομποστοποίησης, γιατί αυτό το αντιβιοτικό θα υπάρχει στα απόβλητά τους.

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι τουαλέτες κομποστοποίησης ποικίλλουν σε μέγεθος ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα χρησιμοποιούν το εξάρτημα σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, ένας ενήλικας δεν θα χρειαζόταν σχεδόν τόσο μεγάλη μονάδα όσο μια οικογένεια έξι ατόμων. Η χωρητικότητα της τουαλέτας, με βάση τον αριθμό των ατόμων που τη χρησιμοποιούν, λαμβάνει υπόψη τα απορρίμματα και το χαρτί υγείας. Δεν λαμβάνει υπόψη την πρόσθετη χωρητικότητα ή χώρο για πράγματα όπως γυναικεία προϊόντα υγιεινής, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, πάνες ή χαρτομάντιλο προσώπου. Η προσθήκη αυτών των αντικειμένων όχι μόνο επηρεάζει τη χωρητικότητα του συστήματός σας, αλλά πολλά από αυτά τα στοιχεία θα είναι επίσης αργά στη βιοδιάσπαση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξετε με τελικό λίπασμα που εξακολουθεί να περιέχει μέρος μιας σερβιέτας σε αυτό – όχι κάτι που θέλετε να αντιμετωπίσετε . Εκπαιδεύστε όλα τα μέλη της οικογένειας ότι τα μόνα αντικείμενα που πρέπει να πάνε στην τουαλέτα κομποστοποίησης είναι τα απορρίμματα και το χαρτί υγείας. όλα τα άλλα ανήκουν στον κάδο σκουπιδιών.

Όσον αφορά την κομποστοποίηση τουαλέτες, λίγη κοινή λογική και προσεκτική ανάγνωση των οδηγιών του κατασκευαστή θα βοηθήσει πολύ στην προστασία της επένδυσής σας και στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας της μονάδας. Ακριβώς όπως με ένα σηπτικό σύστημα, η καλή φροντίδα της τουαλέτας κομποστοποίησης και η διατήρηση ορισμένων αντικειμένων που δεν ανήκουν θα διασφαλίσει ότι λειτουργεί όπως θα έπρεπε και θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σχολιάστε