Κορυφαίες 10 συμβουλές για τον ανοιξιάτικο καθαρισμό του μπάνιου

Όπως τα πρότυπα των αποδημητικών πτηνών, οι άνθρωποι βρίσκουν ότι η αλλαγή των εποχών είναι μια εποχή που οι σκέψεις μας στρέφονται στον ανοιξιάτικο καθαρισμό. Το τι σχέση έχουν τα εποχιακά μοτίβα με το να διατηρούμε τα σπίτια μας καθαρά είναι ένα μυστήριο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας παράγοντας. Είναι σχεδόν σαν να αναγνωρίζουμε τη βρωμιά, τη σκόνη, την ακαταστασία και τα συντρίμμια μόνο σε ορισμένες περιόδους του χρόνου.

Ωστόσο, αφού είδα το σπίτι του κουνιάδου μου, είμαι ευγνώμων για οποιονδήποτε λόγο, που θα τον έκανε να θέλει να καθαρίσει αυτό το βρώμικο αηδιαστικό μπάνιο. [Smile]

Το μπάνιο πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, έστω και μόνο για να κρατηθούν υπό έλεγχο τα μικρόβια. Υπάρχουν κάποιες δουλειές καθαρισμού που μπορούν να γίνουν με κάπως μεγαλύτερο πρόγραμμα από τον εβδομαδιαίο καθαρισμό.

1. Ρίξτε μια ματιά κάτω από το νιπτήρα του μπάνιου και πιθανότατα θα δείτε μια καλή συλλογή από μισά χρησιμοποιημένα προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Περάστε από κάθε ένα από αυτά και αποφασίστε αν αξίζει να τα κρατήσετε. Μερικά προϊόντα όπως τα φαρμακευτικά σαμπουάν και πιθανώς οι αντηλιακές λοσιόν είναι καλό να τα κρατάτε εύκολα. Αυτό το σαμπουάν με άρωμα πράσινης φράουλας μέντα που υπόσχεται ότι οι άντρες θα ξετρελαθούν, αλλά σου προκαλούσε μόνο εξάνθημα, θα μπορούσε πιθανότατα να πεταχτεί στα σκουπίδια.

2. Ρίξτε μια ματιά στο πώς αποθηκεύετε όλα τα χάρτινα είδη στο μπάνιο. Είναι οργανωμένα και κολλάνε εύκολα όταν χρειάζεται; Αν όχι, ίσως ήρθε η ώρα να δώσετε σε αυτά τα κουτιά με χαρτομάντιλο προσώπου και ρολά χαρτιού υγείας, μια δική τους θέση.

3. Ακολουθούν τα πανάκια και οι πετσέτες. Αν είστε όπως οι περισσότεροι από εμάς, τείνουμε να μην πετάμε ποτέ παλιές πετσέτες. Καταλήγουμε με ένα σωρό πετσέτες και στην πραγματικότητα χρησιμοποιούμε μόνο την πρώτη ή δύο. Εάν σας ακούγεται αυτό, κάντε έναν απολογισμό πόσες πετσέτες και πανιά προσώπου χρειάζεστε πραγματικά και στείλτε τα υπόλοιπα στο κουτί από κουρέλια.

4. Εάν το ντουλάπι σας έχει συρτάρια, πιθανότατα είναι γεμάτα με διάφορα διακοσμητικά μαλλιών, κορδέλες, καρφίτσες κ.λπ. Περάστε από μέσα τους και οτιδήποτε δεν χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια θα πρέπει να πεταχτεί έξω.

5. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό του ντουλαπιού και των συρταριών για να αφαιρέσετε τις τρίχες και να χάσετε τη βρωμιά. Καλό, δώσε τους ένα καλό καθάρισμα βάζοντας ένα από αυτά τα παλιά πετσέτα λουτρών με καθαρό νερό.

6. Πλύνετε το δοχείο υγρού σαπουνιού ή τη σαπουνάδα. Έλα, ξέρεις ότι αυτό είναι αηδιαστικό, ειδικά αν έχεις παιδιά.

7. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ξιδιού ή ένα εμπορικό προϊόν όπως το CLR για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του μπάνιου και τις επικαθίσεις σκληρού νερού από τις καμπίνες της μπανιέρας ή του ντους. Κατεβάστε και πλύντε τυχόν υφασμάτινες κουρτίνες μπάνιου.

8. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα χλωρίνης 10% σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να αφαιρέσετε τυχόν συσσώρευση μούχλας στην περιοχή της μπανιέρας.

9. Ελέγξτε τα πάντα στο ντουλάπι φαρμάκων και πετάξτε τυχόν συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που έχουν παρέλθει η ημερομηνία ισχύος τους.

10. Αντικαταστήστε αυτή την αηδιαστική βούρτσα τουαλέτας με μια καινούργια.

Ακολουθώντας αυτή τη γρήγορη λίστα, θα βρείτε πολύ λιγότερο ακατάστατο μπάνιο. Επισκεφτείτε τον παρακάτω ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρική σας σκούπα για να επιταχύνετε πολλές δουλειές του οικιακού καθαρισμού και βρείτε περισσότερες συμβουλές για γρήγορο καθαρισμό σπιτιού.

Leave a Comment