Κορυφαίες 5 ιδέες για να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι

1. Φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα καθαρισμού

  • Ξύδι

Είναι ευρέως γνωστό ότι το λευκό ξύδι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μας όταν καθαρίζουμε. Είναι αρκετά ισχυρό για να διαλύει τη βρωμιά από λείες επιφάνειες, ωστόσο καθαρίζει τα ξύλινα δάπεδα χωρίς να τα καταστρέφει. Το λευκό ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές. Όταν αναλαμβάνετε μια εργασία καθαρισμού γύρω από την κουζίνα, ανακατέψτε νερό με ξύδι και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να καθαρίσετε τους πάγκους και τις ζώνες εκτόξευσης. Στο μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια λύση για τον καθαρισμό των τοίχων του ντους/μπανιέρας, ακόμη και του εξωτερικού της τουαλέτας. Εάν η βρωμιά είναι πολύ επίμονη, θερμάνετε το διάλυμα καθαρισμού στο φούρνο μικροκυμάτων και ψεκάστε την πληγείσα περιοχή. Αφήστε το διάλυμα να καθίσει για μερικά λεπτά. Μετά ξεπλύνετε και τέλος. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύδι και ως υποκατάστατο του μαλακτικού υφασμάτων; Είναι τέλειο ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

  • Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι η τέλεια αντικατάσταση για ακριβά απορρυπαντικά καθαρισμού που αγοράζονται στο κατάστημα. Ρίξτε λίγη σόδα σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή μια πετσέτα για να αντιμετωπίσετε τα σωματίδια βρωμιάς. Έχει αποσμητικές ιδιότητες που είναι μόνο ένα άλλο πλεονέκτημα. Εάν η βρωμιά είναι πολύ πιο σκληρή από ό,τι νομίζατε, ανακατέψτε νερό με μαγειρική σόδα μέχρι να σχηματιστεί πάστα και εφαρμόστε την στις πληγείσες περιοχές. Η πάστα πρέπει να μείνει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφαιρεθούν οι εναποθέσεις βρωμιάς.

  • Οινόπνευμα

Για να πλύνετε το παράθυρο ή άλλες γυάλινες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε οινόπνευμα εντριβής.

2. Χρησιμοποιήστε παλιά κουρέλια αντί για χαρτοπετσέτες

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα, τότε η χρήση χαρτοπετσετών δεν είναι το σωστό βήμα που πρέπει να κάνετε. Στην πραγματικότητα, τα κουρέλια είναι πολύ πιο απορροφητικά από μια χαρτοπετσέτα. Όταν λερωθούν, μπορείτε εύκολα να τα πλύνετε στο πλυντήριο.

3. Κέτσαπ για να γυαλίζει ορείχαλκο;

Ναι, αυτό δεν είναι αστείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κέτσαπ για να γυαλίσετε ορείχαλκο! Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο να αγοράσετε ένα εξειδικευμένο ορειχάλκινο απορρυπαντικό που σίγουρα κοστίζει πολλά χρήματα. Αν έχετε κέτσαπ στο ψυγείο σας, όλα σας τα προβλήματα λύνονται. Βάλτε μια μικρή ποσότητα κέτσαπ σε μια πετσέτα, τρίψτε την επιφάνεια και μετά ξεπλύνετε!

4. Σαπούνι πιάτων για τη νίκη

Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά το σαπούνι πιάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το πλύσιμο των πιάτων. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει λεκέδες. Αν κατά λάθος πέσει κάτι στο χαλί, αντιμετωπίστε τον λεκέ με ένα διάλυμα ζεστού νερού και ένα υγρό σαπούνι πιάτων. Ξεχάστε να βιάζεστε στο κοντινό κατάστημα για αντίο ακριβό καθαριστικό λεκέδων χαλιών.

5. Φτιάξτε το δικό σας Σαπούνι Πλυντηρίου

Δεν χρειάζεται να πετάξετε πολύτιμα χρήματα για την αγορά ενός εξειδικευμένου απορρυπαντικού πλυντηρίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι. Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι σόδα πλυσίματος, 1 φλιτζάνι βόρακα, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και μια ράβδο τριμμένο σαπούνι. Ξεκινήστε με το τρίψιμο του σαπουνιού και στη συνέχεια θα πρέπει να αναμειχθεί η σόδα και ο βόρακας. Απλώς προσθέστε μια σταγόνα δροσιάς αιθέριων ελαίων και ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Διατηρείται σε ερμητικά σφραγισμένο δοχείο ή βάζο.

Έχετε άλλες μυστικές ιδέες για να εξοικονομήσετε χρήματα στο σπίτι;

Σχολιάστε