Μια σύντομη ιστορία των καταστημάτων ειδών γραφείου

Για πολλές δεκαετίες, τα είδη γραφείου πωλούνται συχνά σε τοπικά βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα και σε άλλα μέρη του κόσμου. Σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά καταστήματα, όπως το Office Depot και το Staples που ειδικεύονται στην παροχή επαγγελματικών εγκαταστάσεων με διάφορα είδη γραφείου και εξοπλισμό. Από χάρτινα προϊόντα μέχρι έπιπλα και εξαρτήματα γραφείου, αυτά τα καταστήματα ειδών γραφείου έχουν γίνει το ενιαίο κατάστημα για πολλούς επιχειρηματίες, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Τα περισσότερα από τα δημοφιλή καταστήματα ειδών γραφείου ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τα Staples και Office Depot ήταν τα πρώτα που ιδρύθηκαν το 1986. Δύο χρόνια μετά, το Office Max άνοιξε το πρώτο του κατάστημα. Σήμερα, αυτά τα τρία καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών γραφείου είναι οι τρεις πιο δημοφιλείς αλυσίδες με υποκαταστήματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και ακόμη και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο πρωταρχικός λόγος για την ίδρυση εξειδικευμένου καταστήματος ειδών γραφείου προέκυψε από ανάγκη. Οι ιδρυτές των Staples and Office Depot έχουν αρχίσει να παρατηρούν ότι, αν και τα βιβλιοπωλεία παρέχουν πολλά από τα είδη γραφείου που χρειάζονται κάθε επιχειρηματικό ίδρυμα, αυτά πωλούνται συχνά στη λιανική. Ως εκ τούτου, πολλά επιχειρηματικά ιδρύματα, ειδικά εκείνα που μόλις αρχίζουν να ξεκινούν τη δική τους μικρή επιχείρηση ή το οικιακό τους γραφείο για να εγκατασταθούν με όποιον αριθμό προμηθειών είναι διαθέσιμες. Ένα άλλο πρόβλημα που παρατήρησαν είναι ότι οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να ταξιδέψουν από το ένα κατάστημα στο άλλο για να αποκτήσουν όλα όσα θα χρειάζονταν για την επιχείρησή τους. Για παράδειγμα, αν χρειάζονταν κάποια έπιπλα γραφείου και εξαρτήματα, θα έπρεπε να πάνε σε ένα κατάστημα επίπλων. Για τις ανάγκες τους σε υπολογιστές και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, θα πρέπει να κατευθυνθούν σε ένα κατάστημα συσκευών ή υπολογιστών για αυτό.

Η λύση

Σύμφωνα με αυτό, οι ιδρυτές των Staples, Home Depot και Office Max βρήκαν μια λύση. Δηλαδή, να παρέχουμε στους επιχειρηματίες ένα one-stop shop όπου θα είναι διαθέσιμα όλα όσα θα χρειάζονταν για την επιχείρησή τους. Εκτός από την παροχή όλων των προμηθειών, εξοπλισμού και επίπλων που μπορεί να χρειαστείτε, αυτά τα εξειδικευμένα καταστήματα ειδών γραφείου πωλούν είδη τόσο σε λιανική όσο και χύμα.

Εξέλιξη Υπηρεσιών

Σήμερα, τα καταστήματα ειδών γραφείου προσφέρουν πλέον επίσης μια σειρά από διαφορετικές υπηρεσίες που θα χρειαστείτε για την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, εκτός από την παροχή ειδών γραφείου, εξοπλισμού και επίπλων, η Staples διαθέτει πλέον ένα επιχειρηματικό κέντρο σε κάθε εγκατάσταση. Εδώ, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από υπηρεσίες όπως εκπομπές φαξ, δημιουργία επιχειρηματικών υλικών, δέσιμο, πλαστικοποίηση και παρόμοια. Παρέχουν επίσης ένα κέντρο εξυπηρέτησης για υπολογιστές, εκτυπωτές και φορητούς υπολογιστές. Η Office Depot προσφέρει πλέον επίσης υπηρεσίες αναπλήρωσης μελανιού στους πελάτες της, γεμίζοντας ξανά άδεια δοχεία μελανιού εκτυπωτών, επιτρέποντάς τους να εξοικονομήσουν χρήματα.

Προσεγγίζοντας τους πελάτες τους

Ένα άλλο πλεονέκτημα για τα καταστήματα ειδών γραφείου είναι ότι παρέχουν μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές για προϊόντα όπως φωτογραφικό χαρτί, εκτυπωτές, δοχεία μελάνης κ.λπ. Και δεν το κάνουν μόνο σε εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες. Αυτές οι προσφορές και οι εκπτώσεις έχουν σκοπό να προσελκύσουν καθηγητές, μαθητές και οποιονδήποτε χρειάζεται να επωφεληθεί από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτή είναι η περίπτωση του Office Depot με το πρόγραμμα δασκάλων STAR. Μέσω αυτού του προγράμματος, ένας δάσκαλος έχει τεράστιες εκπτώσεις σε επιλεγμένες υπηρεσίες και προϊόντα, όπως υπηρεσίες αντιγραφής και προμήθειες που θα χρειαζόταν.

Leave a Comment