Μια σύντομη ιστορία των σημάνσεων εισαγωγής και της χρονολόγησης των ιαπωνικών κεραμικών

Πριν από το 1891- Τα είδη που εισάγονταν στις ΗΠΑ δεν έπρεπε να φέρουν σήμανση με τη χώρα προέλευσής τους.

Τα περισσότερα ιαπωνικά κεραμικά δεν είχαν σφραγίδα με σφραγίδα ή σημαδεύονταν με το όνομα του καλλιτέχνη ή του κατασκευαστή στα ιαπωνικά.

1891 – 1921 – Από τον Μάρτιο του 1891, μετά τη θέσπιση του νόμου McKinley Tariff Act, όλα τα εμπορεύματα που εισάγονταν στις ΗΠΑ έπρεπε να φέρουν σήμανση στα αγγλικά με τη χώρα προέλευσης.

Το 1914 ο νόμος περί δασμών έχει τροποποιηθεί για να κάνει υποχρεωτικές τις λέξεις “Made In” εκτός από τη χώρα προέλευσης. Αυτό δεν εφαρμόστηκε αυστηρά μέχρι το 1921 περίπου, επομένως μερικά κομμάτια πριν από το 1921 μπορούν ακόμα να βρεθούν χωρίς τη λέξη “Made In”.

Τα περισσότερα ιαπωνικά κομμάτια αυτής της περιόδου έφεραν τη σήμανση “Nippon” ή “Hand Painted Nippon”. Πολύ συχνά θα έχουν ένα λογότυπο εταιρείας. Θα βρείτε μερικά κομμάτια από αυτή την εποχή που μόλις σημάδεψε την Ιαπωνία και μερικά χωρίς καθόλου σημάδια.

1921 – 1941 – Τον Αύγουστο του 1921 η Τελωνειακή Υπηρεσία των ΗΠΑ αποφάσισε ότι το Nippon δεν μπορούσε πλέον να χρησιμοποιηθεί και όλα τα αγαθά να φέρουν πίσω σφραγίδα “Made in Japan”. Ορισμένα αντικείμενα μπήκαν στις ΗΠΑ μόνο με τη σφραγίδα “Ιαπωνία”. Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους εργασίας, δεν ήταν όλα τα κομμάτια σε ένα σκηνικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μια ρύθμιση 8 θέσεων που εισήχθη ως ρύθμιση 12 θέσεων χωρίς καθόλου γραμματόσημα. Πριν από τον Παγκόσμιο Πόλεμο, τα λίγα χάρτινα αυτοκόλλητα που έφτασαν στις ΗΠΑ ήταν πολύ αδύναμα και κολλημένα με πολύ αδύναμη κόλλα.

1941 – 1945 – Αυτός ήταν ο Παγκόσμιος Πόλεμος, οπότε δεν υπήρχαν εισαγωγές από την Ιαπωνία. Οι εισαγωγές από την Ιαπωνία δεν ξεκίνησαν πραγματικά μέχρι το καλοκαίρι του 1947.

1947 – 1952 – Η κατοχή της Ιαπωνίας από τις ΗΠΑ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1945 αλλά κανένα αντικείμενο δεν έφτασε στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία μέχρι τον Αύγουστο του 1947 περίπου. Όλες οι εισαγωγές από την Ιαπωνία μέχρι το 1949 έπρεπε να φέρουν τη σφραγίδα “Κατεχόμενη Ιαπωνία” ή “Κατασκευάστηκε στην Κατεχόμενη Ιαπωνία”. .

Το 1949 η Τελωνειακή Υπηρεσία των ΗΠΑ αποφάσισε ότι «Κατεχόμενη Ιαπωνία», «Κατασκευάζεται στην Κατεχόμενη Ιαπωνία», «Κατασκευάζεται στην Ιαπωνία» ή απλώς «Ιαπωνία» όπου είναι αποδεκτό. Τα περισσότερα κομμάτια ήταν σφραγισμένα με μαύρο μελάνι. Αργότερα σε αυτήν την περίοδο άρχισαν να εμφανίζονται σε ολοένα και περισσότερα αντικείμενα, εύθρυπτα αυτοκόλλητα χαρτιού. Τα περισσότερα από αυτά αφαιρέθηκαν ή έπεσαν έτσι ώστε αυτά τα κομμάτια να μπορούν να αφαιρεθούν.

1952 – Σήμερα – Η συντριπτική πλειονότητα των σημερινών Εισαγωγών φέρει την ένδειξη “Japan” ή “Made in Japan”. Αυτό είναι όταν οι ετικέτες χαρτιού ή αλουμινόχαρτου εμφανίστηκαν μόνες τους. Οι 2 πιο κοινές ετικέτες τώρα φαίνεται να είναι:

1 – Ένα μικρό χάρτινο αυτοκόλλητο σε σχήμα οβάλ ή ορθογώνιο. Αυτά, πιθανότατα, θα γίνουν σε μπλε ή μαύρο χρώμα με λευκά γράμματα.

2 – Μια μαύρη ή κόκκινη ετικέτα αλουμινίου με χρυσά ή ασημένια γράμματα.

Ορισμένες εισαγωγές εξακολουθούν να είναι σφραγισμένες σήμερα, αλλά όχι πολλές.

Προσοχή – Πολλά κτυπήματα εισήχθησαν από την Κίνα τη δεκαετία του 1980 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και σε μικρότερο βαθμό εξακολουθούν να έρχονται. Αυτά είναι τόσο καλά κατασκευασμένα που είναι σχεδόν αδύνατο να αναγνωρίσετε αυτά τα πλαστά, κοιτάζοντας απλώς τη σφραγίδα.

Leave a Comment