Μπορεί το πολύ σκληρό σκούπισμα να προκαλέσει αιμορροΐδες;

Αν και το σκούπισμα της περιοχής του πρωκτού ή του ορθού δεν προκαλεί αιμορροΐδες, μπορεί να επιδεινώσει ένα ήδη υπάρχον αιμορροΐδες. Ως εκ τούτου, για να αποφευχθεί αυτό, κάθε κίνηση του εντέρου πρέπει να μπορεί να εκκενώσει καλά το περιεχόμενο.

Σε περίπτωση εσωτερικών αιμορροΐδων, το πολύ σκούπισμα μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία. Η αιμορραγία μπορεί επίσης να προκληθεί από γρατσουνιές που γίνονται από σκληρά κόπρανα. Στις εξωτερικές αιμορροΐδες, η αιμορραγία μπορεί να προκληθεί από πολύ σκληρό σκούπισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή με χρήση σκληρού χαρτιού υγείας. Οι γρατσουνιές που προκαλούνται από σκληρά κόπρανα συνοδεύονται επίσης με πολύ πόνο. Σε εξωτερικές αιμορροΐδες, το πολύ σκληρό σκούπισμα ή οι γρατσουνιές με οποιοδήποτε άλλο μέσο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αιμορραγία.

Τα αιμορροΐδα μπορεί επίσης να επιδεινωθούν λόγω διάρροιας. Οι συχνές κενώσεις που συνοδεύονται από το συχνό σκούπισμα της περιοχής του πρωκτού, έχουν ως αποτέλεσμα τη βλάβη των φλεβών και την επιδείνωση των αιμορροΐδων. Ως εκ τούτου, η θεραπεία για τη διάρροια είναι απαραίτητη για να σταματήσει η επιδείνωση των αιμοειδών. Επίσης, φροντίστε την καλή υγιεινή κατά τη διάρκεια της περιόδου που έχετε διάρροια, πλένοντας καλά τα χέρια σας, για να αποτρέψετε τη μετάδοση της νόσου σε άλλους.

Το σκούπισμα ως αιτία αιμορροΐδων: εναλλακτικές λύσεις

Δεδομένου ότι το σκούπισμα επιδεινώνει τις αιμορροΐδες, πρέπει να αποφύγετε να το κάνετε. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζετ ή ντους για να καθαρίσετε την περιοχή. Η χρήση σαπουνιού δεν συνιστάται, καθώς αυτό θα ερεθίσει περαιτέρω τις αιμορροΐδες. Η χρήση κρύου νερού για πλύσιμο μπορεί να ανακουφιστεί. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο σκούπισμα, πρέπει να βρέξετε το χαρτομάντιλο με κρύο νερό πριν το χρησιμοποιήσετε σε αιμορροΐδες.

Ακολουθούν ορισμένα φυσικά θεραπευτικά μέτρα για την ανακούφιση από τις αιμορροΐδες:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παγοκύστη και να την κρατήσετε στην πληγείσα περιοχή για περίπου 15 λεπτά. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας παγοκύστη αναμειγνύοντας 30 τοις εκατό αλκοολούχο οινόπνευμα με 70 τοις εκατό νερό σε μια σακούλα που κλειδώνει.

Μια άλλη μέθοδος φυσικής θεραπείας είναι η χρήση μπανιέρας ζεστού νερού για την παροχή ανακούφισης από τις αιμορροΐδες.

Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση φαστ φουντ, λιπαρών ή τηγανητών τροφών ή υπερβολικής ποσότητας γαλακτοκομικών προϊόντων.

Καταναλώστε πολλά λαχανικά και φρούτα και κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο πίνοντας συχνά νερό. Οι δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες βοηθούν στη δημιουργία πιο μαλακών κοπράνων που μπορούν να περάσουν εύκολα χωρίς να ερεθίσουν τις υπάρχουσες αιμορροΐδες.

Οι πληροφορίες για τα αιμορροΐδα είναι το κλειδί σας για την πρόληψη της ανάπτυξης ή επιδείνωσης αυτής της πάθησης. Το Hemroids Info προσπαθεί να σας δώσει λεπτομερείς γνώσεις για όλες τις πτυχές των hemroids.

Leave a Comment