Οι διαφορετικοί τύποι χαρτιού υγείας και χαρτοπετσέτες χεριών

Υπάρχουν 4 κύριοι τύποι χαρτιού υγείας στην αγορά σήμερα. Αυτά περιλαμβάνουν;

*Κανονικό ρολό τουαλέτας

*Ρολό χαρτί υγείας Jumbo

*Mini jumbo ρολό τουαλέτας

*Περιμελλόμενο χαρτί υγείας

Το τυπικό χαρτί υγείας είναι ο τύπος χαρτιού υγείας που βλέπετε σε τουαλέτες κατοικιών ή γραφείων και συνήθως συσκευάζεται 48 ρολά σε μια θήκη. Σε κατοικίες συνήθως χρησιμοποιείται ένα χαρτί υγείας 3 στρώσεων και ομοίως σε ένα εμπορικό περιβάλλον ένα φύλλο 2 στρώσεων. Το ρολό τουαλέτας 2 στρώσεων 400 φύλλων είναι γενικά το πιο δημοφιλές χαρτομάντιλο μπάνιου μεταξύ των διανομέων και των μεταπωλητών. Το φύλλο 2 στρώσεων 700 γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, καθώς είναι πιο οικονομικό ανά φύλλο σε σύγκριση με το φύλλο 2 στρώσεων 400 και εξίσου ποιοτικό. Υπάρχει επίσης 1 φύλλο 850 φύλλου και 1 φύλλο 1000 φύλλο χαρτί υγείας που χρησιμοποιούνται σε μικρότερη κλίμακα. Λόγω του μεγάλου αριθμού φύλλων σε ρολό είναι πολύ οικονομικά, ωστόσο υποφέρουν από την ποιότητα καθώς έχουν μόνο 1 φύλλο.

Το χαρτί υγείας Jumbo εμφανίζεται συνήθως σε μια δημόσια τουαλέτα και συσκευάζεται 8 σε ένα χαρτοκιβώτιο. Για ένα jumbo 2 στρώσεων συνήθως τα ρολά έχουν διάμετρο περίπου 30 cm και έχουν μήκος περίπου 300 μέτρα όταν ξετυλίγονται. Για ένα τζάμπο 1 φύλλου αυτό διπλασιάζεται στα 600 μέτρα όταν ξετυλίγεται. Το mini jumbo χαρτομάντιλο είναι μια μικρότερη έκδοση του ρολού jumbo και συνήθως έχει μήκος περίπου 170 μέτρα όταν ξετυλίγεται για ένα φύλλο 2 στρώσεων. Τα ρολά τουαλέτας Jumbo αναφέρονται μερικές φορές ως ρολά JRT. Το χαρτί υγείας Jumbo είναι μακράν η πιο οικονομική μορφή χαρτιού υγείας σε σύγκριση με τα τυπικά ρολά και το χαρτί υγείας με παρεμβολή.

Επενδυμένο χαρτί υγείας εμφανίζεται επίσης σε δημόσιες τουαλέτες και συσκευάζεται 36 σε χαρτοκιβώτιο. Όπως τα ρολά τουαλέτας και τα τζάμπο, έτσι και το χαρτί υγείας με παρεμβολή κατασκευάζεται σε 1 και 2 στρώσεις. Υπάρχουν συνήθως 250 φύλλα σε μια συσκευασία για 2 φύλλα και 500 φύλλα για 1 φύλλο. Αντί να είναι σε ρολό το χαρτί διπλωμένο σε στρώσεις, το ένα πάνω στο άλλο. Το τυπικό χαρτί υγείας είναι πιο ακριβό από το τυπικό χαρτί υγείας σε ρολό, γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Η απαλότητα ενός ρολού χαρτιού υγείας είναι συνήθως ανάλογη με το φύλλο του χαρτιού. Όταν μιλάμε για το φύλλο του χαρτιού υγείας, μιλάμε για πόσες στρώσεις περιέχει το χαρτί υγείας. Τα δύο πιο κοινά είναι τα φύλλα 1 και 2 στρώσεων. Το χαρτομάντιλο τουαλέτας ενός φύλλου έχει ένα στρώμα και το χαρτομάντιλο τουαλέτας 2 στρώσεων έχει δύο στρώματα κολλημένα μεταξύ τους. Ο τύπος του υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του χαρτιού υγείας μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας για την απαλότητα. Ορισμένα χαρτιά υγείας χρησιμοποιούν λεπτότερο υλικό χαρτιού για να κάνουν το χαρτί τουαλέτας πιο μαλακό. Εάν το χαρτί ανακυκλώνεται τότε δεν θα είναι τόσο μαλακό σε σύγκριση με το χαρτί που προέρχεται από παρθένο υλικό. Το ανακυκλωμένο χαρτί υγείας είναι σημαντικά φθηνότερο από το παρθένο και γίνεται σταδιακά πιο δημοφιλές καθώς πλέον δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τους διανομείς χαρτιού υγείας. Οι πιο συνηθισμένες μορφές διανομέων είναι οι εξής:

*Διανομέας ρολού τουαλέτας τριπλής γραμμής – Αυτός ο διανομέας χωράει 3 τυπικά ρολά τουαλέτας, το ένα πάνω στο άλλο. Το χαρτί διανέμεται χειροκίνητα από το χρήστη.

*Single jumbo roll dispenser – Αυτός ο διανομέας χωράει ένα jumbo ρολό τουαλέτας και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη

*Διπλός διανομέας ρολού τουαλέτας jumbo – Αυτός ο διανομέας χωράει δύο ρολά τουαλέτας jumbo δίπλα-δίπλα και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη

*Διανομέας χαρτιού υγείας με παρεμβολές – Αυτός ο διανομέας χωράει περίπου 4 πακέτα παρεμβαλλόμενου χαρτιού υγείας και στοιβάζεται κάθετα και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη.

Υπάρχουν 6 κύριοι τύποι χαρτοπετσέτες χεριών στην αγορά σήμερα. Αυτά περιλαμβάνουν;

*Εξαιρετικά λεπτές χαρτοπετσέτες χεριών

*Χάρτινες πετσέτες χεριών λεπτής γραμμής

*Εξαιρετικά μεγάλες χάρτινες πετσέτες χεριών

* Συμπαγείς πετσέτες χεριών

*Πετσέτα χεριών σε ρολό

*Πετσέτα χεριών κεντρικής τροφοδοσίας

Οι εξαιρετικά λεπτές και λεπτές χαρτοπετσέτες συνήθως εμφανίζονται σε δημόσια ή εμπορική τουαλέτα και συνήθως συσκευάζονται από 2400 έως 4000 φύλλα ανά θήκη, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Το μέγεθος σεντόνι για μια εξαιρετικά λεπτή πετσέτα είναι συνήθως 24 x 24 cm και παρόμοια για λεπτή γραμμή 23 x 23 cm. Αν και η λεπτή πετσέτα είναι ελαφρώς μικρότερη, η περίμετρός της είναι ευρύτερη σε διατομή. Γι’ αυτό απαιτούνται διαφορετικοί διανομείς χαρτοπετσέτας για κάθε προϊόν. Θα διαπιστώσατε ότι μια εξαιρετικά λεπτή χαρτοπετσέτα θα έπεφτε από το διανομέα λεπτής γραμμής πολύ εύκολα λόγω του μειωμένου πλάτους. Από την άλλη πλευρά, μια λεπτή χαρτοπετσέτα θα ήταν πολύ φαρδιά για να χωρέσει σε μια εξαιρετικά λεπτή θήκη για χαρτοπετσέτες. Το εξαιρετικά λεπτό κατασκευάζεται κανονικά 2 στρώσεις, γι’ αυτό και είναι πολύ πιο ακριβό από το χαρτί κουζίνας λεπτής γραμμής. Οι πολύ μεγάλες χάρτινες πετσέτες χεριών είναι απλώς μια μεγαλύτερη, πιο ακριβή έκδοση της εξαιρετικά λεπτής χαρτοπετσέτας. Συνήθως έχουν διαστάσεις 24 x 37 cm.

Οι συμπαγείς πετσέτες βρίσκονται στο μικρότερο άκρο του φάσματος στην οικογένεια χαρτοπετσετών χεριών. Είναι πολύ δημοφιλή στην ιατρική και οδοντιατρική βιομηχανία μεταξύ νοσηλευτών και οδοντιάτρων και συνήθως συσκευάζονται 2400 σε ένα χαρτοκιβώτιο. Η συμπαγής πετσέτα έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε ένα μικρότερο διανομέα προφίλ, επομένως είναι ιδανική για περιορισμένους χώρους τοίχου. Το μέγεθος των συμπαγών πετσετών χεριών ποικίλλει αρκετά από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Τα κοινά μεγέθη περιλαμβάνουν 20 x 25 cm και 19 x 28 cm.

Η ρολό πετσέτα είναι μια άλλη εναλλακτική λύση στην παρεμβαλλόμενη πετσέτα και εμφανίζεται συνήθως σε δημόσιες και εμπορικές τουαλέτες. Η πετσέτα χεριών σε ρολό κατασκευάζεται συνήθως σε ρολά 80m ή 100m και συσκευάζεται 16 σε χαρτοκιβώτιο. Το ρολό έχει μήκος περίπου 19 cm. Ο χρήστης τραβάει χειροκίνητα την ρολό πετσέτα από το διανομέα και σκίζει το χαρτί χρησιμοποιώντας τα δόντια του διανομέα. Για το λόγο αυτό, συνήθως υπάρχει μεγαλύτερη σπατάλη με αυτόν τον τύπο πετσέτας, καθώς ο χρήστης τείνει να βγάζει περισσότερη χαρτοπετσέτα από αυτή που χρειάζεται. Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερα ρολά που χρησιμοποιούνται σε διανομείς αυτόματης κοπής και είναι μεταξύ 200-300m. Αυτά είναι συσκευασμένα 6 σε ένα χαρτοκιβώτιο. Οι διανομείς αυτόματης κοπής χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της αυτόματης διανομής του χαρτιού για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης.

Η πετσέτα χεριών Centrefeed είναι η ιδανική μορφή στεγνώματος χεριών σε αγορές όπως η παραγωγή και η επεξεργασία τροφίμων, τα κλαμπ, η εκπαίδευση και άλλες εγκαταστάσεις που απαιτούν λύση υψηλής χωρητικότητας για πετσέτες χεριών. Η πετσέτα Centrefeed κατά κανόνα κατασκευάζεται σε ρολά 300m και συσκευάζεται 4 σε χαρτοκιβώτιο. Το ρολό έχει συνήθως μήκος 19-20 cm. Η διαφορά μεταξύ της πετσέτας χεριών centrefeed και ρολού είναι ότι το χαρτί τροφοδοτείται μέσω του πυρήνα του ρολού.

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τους διανομείς χαρτοπετσετών. Οι πιο συνηθισμένες μορφές διανομέων είναι οι εξής:

* Εξαιρετικά λεπτή θήκη για χαρτοπετσέτες – Ταιριάζει σε εξαιρετικά λεπτές πετσέτες χεριών 24 x 24 cm και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη

*Διανομέας χαρτοπετσέτας λεπτής γραμμής- Ταιριάζει στις πιο λεπτές χαρτοπετσέτες χεριών 23 x 23 cm και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη

* Συμπαγής θήκη για χαρτοπετσέτες – Ταιριάζει στη συμπαγή πετσέτα χεριών 19 x 25 cm και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη

*Διανομέας πετσετών σε ρολό – Ταιριάζει είτε στη χαρτοπετσέτα 80m είτε σε 100m και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη

*Διανομέας πετσετών χειρός με αυτόματη κοπή – Ταιριάζει σε χαρτοπετσέτα 200 μέτρων και διανέμεται αυτόματα για ελαχιστοποίηση της σπατάλης.

*Διανομέας χαρτοπετσέτας Centrefeed – Ταιριάζει είτε σε χαρτοπετσέτα 300 μέτρων και διανέμεται χειροκίνητα από τον χρήστη

Σχολιάστε