Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από Guacamole από το χαλί

Τα πάρτι μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικά, τουλάχιστον μέχρι να χυθεί κάτι σε όλο το χαλί σας. Αν ένα από τα αγαπημένα σας σνακ για πάρτι είναι το γουακαμόλε, όπως το δικό μου, ίσως γνωρίζετε για εκείνους τους λαμπερούς πράσινους λεκέδες στο χαλί σας που αρχίζουν να γίνονται καφέ με την πάροδο του χρόνου. Εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από γουακαμόλε από το χαλί, ώστε να απολαύσετε ξανά το πάρτι σας.

Αντιμετωπίστε το λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπορεί να μην θέλετε να πέσετε στα χέρια και τα γόνατά σας κατά τη διάρκεια του πάρτι και να αρχίσετε να το τρίβετε, αλλά φροντίστε τουλάχιστον να ξύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το γουακαμόλε από το χαλί. Κατά το ξύσιμο, προσέξτε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο λεκές. Εάν δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αμέσως, διατηρήστε τουλάχιστον τον λεκέ υγρό τοποθετώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα πάνω από την περιοχή, για να διασφαλίσετε ότι ο λεκές δεν θα σταθεροποιηθεί όσο συνεχίζετε με το πάρτι.

Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα καθαρισμού υγρού πιάτων για να καθαρίσετε τον λεκέ από γουακαμόλε. Όταν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον λεκέ, όπως ακριβώς μετά την αποχώρηση των καλεσμένων στο πάρτι, ανακατέψτε ένα διάλυμα από 2 φλιτζάνια δροσερό νερό και μια κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων. Χρησιμοποιώντας αυτό το διάλυμα αφαίρεσης λεκέδων, σκουπίστε τον λεκέ από το χαλί με ένα καθαρό λευκό πανί, μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

Εάν αυτό δεν αφαιρέσει εντελώς τον λεκέ, δοκιμάστε μια ισχυρότερη λύση χρησιμοποιώντας αμμωνία. Ας ελπίσουμε ότι το διάλυμα πλυσίματος πιάτων θα λειτουργήσει για να αφαιρέσει το γουακαμόλε από το χαλί, αλλά αν όχι, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ισχυρότερο διάλυμα δύο φλιτζανιών νερό αναμεμειγμένο με μια κουταλιά της σούπας αμμωνία για να το χρησιμοποιήσετε για να σβήσετε το λεκέ του χαλιού. Πάντα να δοκιμάζετε αυτό το διάλυμα αφαίρεσης λεκέδων σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του χαλιού πριν το εφαρμόσετε απευθείας στη λεκιασμένη περιοχή. Στυπώστε το χαλί με αυτό το διάλυμα μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.

Αφαιρέστε τα διαλύματα καθαρισμού και στεγνώστε καλά το χαλί. Όποια διαλύματα καθαρισμού και αν καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να αφαιρεθεί από το χαλί σκουπίζοντας με νερό για να ξεπλυθούν οι χημικές ουσίες. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξουδετερώσετε το διάλυμα αμμωνίας ψεκάζοντας το χαλί με ένα διάλυμα από μια κουταλιά της σούπας ξύδι με δύο φλιτζάνια δροσερό νερό. Στη συνέχεια, φροντίστε να αφήσετε το χαλί να στεγνώσει καλά για 24-48 ώρες. Μπορείτε να βοηθήσετε στο στέγνωμα του χαλιού τοποθετώντας ένα λευκό πανί πάνω από το υγρό χαλί και τοποθετώντας ένα βαρύ αντικείμενο πάνω στο ύφασμα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της υγρασίας από το χαλί στο ύφασμα για να στεγνώσει πιο γρήγορα.

Leave a Comment