Παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή χάρτινων τσαντών αγορών

Οι χάρτινες τσάντες για ψώνια έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς αυτές τις μέρες. Διαθέσιμες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, στυλ και σχεδίων, οι χάρτινες τσάντες για ψώνια έχουν γίνει τεράστια επιτυχία μεταξύ των αγοραστών από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή χάρτινων σακουλών για ψώνια.

Ενέργεια και φυσικοί πόροι:

Είναι προφανές ότι η κατασκευή μιας πλαστικής σακούλας είναι ευκολότερη από την παραγωγή μιας χάρτινης σακούλας. Συνήθως, χρειάζεται περισσότερο από τέσσερις φορές ενέργεια από ό,τι για να φτιάξεις μια χάρτινη σακούλα από μια πλαστική σακούλα. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι το χαρτί προέρχεται από πολτό δέντρων. Έτσι, η κατασκευή του χαρτιού σχετίζεται άμεσα με τη μείωση των τόνων στα δάση. Σύμφωνα με δημοσιευμένες ειδήσεις, το 1999, περίπου 14 εκατομμύρια δέντρα κόπηκαν για να παραχθούν περίπου 10 δισεκατομμύρια χάρτινες σακούλες παντοπωλείου που χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι Αμερικανοί πολίτες τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ρύπανση:

Συνήθως, για την κατασκευή του χαρτιού Kraft, τα ροκανίδια ξύλου χρησιμοποιούνται για θέρμανση υπό πίεση σε υψηλές θερμοκρασίες σε ένα χημικό διάλυμα. Εκατομμύρια γαλόνια χύνονται συνήθως στις υδάτινες οδούς για να προκαλέσουν ρύπανση του νερού και η καύση ροκανιδιών μπορεί να αυξήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ανακύκλωση:

Σε σύγκριση με την ανακύκλωση του χαρτιού από την ανακύκλωση του πλαστικού είναι ευκολότερη και απαιτεί επίσης λιγότερο χρόνο. Χρειάζεται 91% λιγότερη ενέργεια για να ανακυκλωθεί ένα κιλό πλαστικό από ό,τι για ένα κιλό χαρτί. Επίσης, τα ποσοστά ανακύκλωσης είναι πολύ χαμηλά και η παραγωγή κυμαίνεται συνήθως από 10 έως 15% των χάρτινων σακουλών παρά στο 1 έως 3% των ανακυκλωμένων πλαστικών σακουλών.

Σχολιάστε