Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχονται για προσαρμοσμένα τυπωμένα κουτιά;

Η ζήτηση για συσκευασίες από χαρτόνι αυξάνεται εκθετικά. Ο Smithers, ο ερευνητικός οργανισμός για τη βιομηχανία εκτύπωσης και χαρτιού, δημοσίευσε μια νέα μελέτη που αναφέρει ότι η ζήτηση για συσκευασίες από χαρτόνι θα αυξηθεί από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 67 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2017.

Με την αυξανόμενη ζήτηση, οι κατασκευαστές προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους για να παρέχουν στους πελάτες λύσεις συσκευασίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. Για το λόγο αυτό, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εξειδικευμένα προσαρμοσμένα τυπωμένα κουτιά, μαζί με μια ποικιλία υπηρεσιών.

Υλικά

Για τους κατασκευαστές συσκευασιών, η ικανοποίηση των ειδικών απαιτήσεων του πελάτη είναι ο απώτερος στόχος. Για να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του πελάτη, οι κατασκευαστές παρέχουν μια σειρά πρώτων υλών για να διαλέξετε.

 • Χαρτοσανίδα / Χαρτόνι: Για πολλούς πελάτες, το χαρτόνι και το χαρτόνι εξακολουθούν να θεωρούνται παλιά αγαπημένα. Και τα δύο αυτά υλικά έχουν το σωστό βάρος και αντοχή για ορισμένα προϊόντα.
 • Κυματοειδές χαρτόνι: Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή που επιλέγουν οι κατασκευαστές και οι πελάτες για το μικρό βάρος και την ανθεκτική του αντοχή.
 • Ξύλο: Για εξειδικευμένα προϊόντα, όπως τρόφιμα και ποτά, πολλοί πελάτες επιλέγουν ξύλινα κουτιά λόγω της συνολικής αντοχής και μακροζωίας τους. Τα ξύλινα κουτιά μπορούν να αποτυπωθούν με τα λογότυπα της εταιρείας και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από τους αγοραστές.
 • Eco Friendly Boxes: Καθώς πολλές εταιρείες έχουν γίνει πιο φιλικές προς το περιβάλλον, επιλέγουν επίσης ανακυκλωμένα κουτιά. Αυτά τα κουτιά είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα μετακαταναλωτικά και βιομηχανικά απόβλητα.

Τύποι κουτιών

Οι κατασκευαστές προσφέρουν προσαρμοσμένες συσκευασίες με σχέδια που περιλαμβάνουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Τα κουτιά μπορούν να διπλωθούν, να κοπούν ή να κοπούν για να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Μερικοί από τους γνωστούς τύπους κουτιών περιλαμβάνουν:

 • Regular Slotted: Αυτός είναι ίσως ο πιο κοινός τύπος κουτιού. Όλα τα πτερύγια είναι ίσου μήκους και χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποστολή μικρών αντικειμένων όπως κούπες καφέ, κομμάτια οικιακής έκθεσης, μαχαιροπίρουνα κ.λπ.
 • Half Slotted: Είναι παρόμοια με τα κανονικά κουτιά με αυλακώσεις. Τα κουτιά με μισή σχισμή έχουν μόνο ένα σετ πτερυγίων, που επιτρέπουν στο προϊόν να γλιστρήσει μέσα στο κουτί. Θα βρείτε αυτό το κουτί να χρησιμοποιείται για βαρύτερα αντικείμενα όπως πλυντήρια, υπολογιστές και ψυγεία.
 • Die Cut: Τα προσαρμοσμένα κυματοειδές κουτιά κόβονται συχνά χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κοπής με μήτρα. Μια εξειδικευμένη μήτρα χρησιμοποιείται μαζί με μια πρέσα για τη δημιουργία κουτιών συγκεκριμένων σχημάτων για μοναδικά προϊόντα.
 • Επικαλυπτόμενα καπάκια: Αυτό το κουτί έχει δύο επάνω πτερύγια που επικαλύπτονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα δυνατό και σφιχτό καπάκι. Τα πτερύγια έχουν ίσο μήκος και πλάτος. Χρησιμοποιούνται κυρίως για προϊόντα που απαιτούν επιπλέον υποστήριξη.

Εκτύπωση

Για την επίτευξη των στόχων επωνυμίας και μάρκετινγκ του πελάτη, ο χρωματικός συνδυασμός λογότυπου του πελάτη χρησιμοποιείται ως το κύριο σύνολο χρωμάτων κατά την εκτύπωση του σχεδίου. Χρησιμοποιείται μια ποικιλία μελανιών, συμπεριλαμβανομένων βιοδιασπώμενων μελανιών με βάση τη σόγια, μελανιών με βάση το νερό γρήγορου στεγνώματος και ειδικών μελανιών UV.

Καθώς διάφοροι πελάτες θα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, οι περισσότεροι πάροχοι συσκευασιών διαθέτουν πολλαπλά πιεστήρια εκτύπωσης. Μερικές από τις συνήθεις μεθόδους εκτύπωσης που χρησιμοποιούν είναι:

 • Εκτύπωση: Αυτή η μέθοδος εκτύπωσης είναι παρόμοια με τη σφράγιση από καουτσούκ. Εύκαμπτες πλάκες από καουτσούκ ή πολυμερές χρησιμοποιούνται για τη σφράγιση μιας εικόνας στο χαρτόνι.
 • Screen Printing: Σε αυτή τη μέθοδο, το μελάνι χύνεται σε μια οθόνη με ένα στένσιλ της εικόνας. Το μελάνι διοχετεύεται μέσω της οθόνης και πάνω στο χαρτόνι.
 • Πλαστικοποίηση: Ονομάζεται επίσης πλαστικοποίηση, η εικόνα εκτυπώνεται πρώτα σε χαρτί από ξεχωριστό εκτυπωτή. Στη συνέχεια το χαρτί κολλάται πάνω στο χαρτόνι.

Οφέλη

Τόσο ο κατασκευαστής όσο και ο πελάτης μπορούν να επωφεληθούν από την επιλογή προσαρμοσμένων τυπωμένων κουτιών:

 • Ο πελάτης έχει την ελευθερία να στείλει ένα σχέδιο της επιλογής του, το οποίο μπορεί να τυπωθεί στο κουτί.
 • Ο κατασκευαστής μπορεί να τοποθετήσει όλες τις σημαντικές πληροφορίες, όπως πληροφορίες προϊόντος, προειδοποιήσεις ασφαλείας, διεύθυνση εταιρείας, λογότυπο κ.λπ. στο ίδιο το κουτί.
 • Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κουτί με σετ μέγεθος ή σχήμα. Οι κατασκευαστές μπορούν να σχεδιάσουν ένα κουτί που προορίζεται ειδικά για το προϊόν.
 • Ένα επιπλέον στρώμα από χαρτόνι ή χαρτόνι μπορεί να προστεθεί κατά την ίδια την αρχική διαδικασία σχεδιασμού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με κουτιά εκτός ραφιού.

Οι εταιρείες τώρα ερευνούν για τη δημιουργία καλύτερων τεχνολογιών και λύσεων συσκευασίας. Με τέτοιες προσπάθειες, το μέλλον της βιομηχανίας συσκευασίας θα είναι σίγουρα λαμπρό.

Leave a Comment