Πρότυπο κτήριο με χαρτί

Το μοντέλο του κτιρίου συναρμολογεί επιλεγμένα χαρτιά, ξύλα, πλαστικά ή μεταλλικά κομμάτια για την κατασκευή μικρών ή κλιμακωμένων αναλογιών πραγματικών σπιτιών και κατασκευών. Μπορείτε επίσης να κατασκευάσετε ευφάνταστους χαρακτήρες όπως παιχνίδια και ρομπότ. Το χαρτί είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή είναι προσιτό και εύκολο στην εργασία. Ένα άτομο μπορεί να επιδιώξει τη συναρμολόγηση μοντέλων ως ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χόμπι ή ως επιλογή καριέρας.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες βαρών χαρτιού και καρτών που χρησιμοποιούνται για έργα τέχνης και χειροτεχνίας. Είναι η κρίση σας για τις προτιμήσεις σας μετά την ανάλυση του μοντέλου που σκοπεύετε να δημιουργήσετε.

Μπορούμε να κόψουμε χαρτί με ψαλίδι ή κοφτερή λεπίδα. Μπορεί να στερεωθεί με πάστα, κόλλα, ταινία, συνδετήρες ή ίσιες καρφίτσες, κορδόνι, κλωστή ή συνδετήρες.

Είδη χαρτιών

Πειραματιστείτε με άγνωστους τύπους και βάρη χαρτιών. Κάνοντας τα πάντα από την αρχή, θα αξιοποιήσετε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας και θα αποκτήσετε γνώση και εμπειρία.

 • Χαρτόνι από κουτιά καταναλωτικών προϊόντων, δοχεία αποστολής

 • Χαρτόνι γκοφρέ

 • Ανακυκλωμένο χαρτί συμπιεσμένο με μοριοσανίδες, μη κυματοειδές

 • εφημερίδες

 • φωτογραφικό χαρτί

 • Χαρτί υπολογιστή

 • Κάρτα απόθεμα

 • Σανίδα αφρού

 • Κάρτες ευρετηρίου

 • Χαρτί κατασκευής

 • Χαρτί τέχνης και χειροτεχνίας

Το μέγεθος του μοντέλου καθορίζει το βάρος του χαρτιού. Οι μικροσκοπικές κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιούν ελαφρύ έως μεσαίο βάρος. Τα μεγαλύτερα μοντέλα θα χρειαστούν πολυστυρένιο, χαρτόνι, φελιζόλ, σανίδες αφρού ή άλλες σανίδες με επένδυση από ξύλο ή μέταλλο. Τα κυματοειδές κουτιά είναι εξαιρετικά για την υφή.

Αυτά τα χαρτιά είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά χρώματα, απεικονίζουν μοναδικές υφές ή έχουν σχέδια κατάλληλα για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση.

Η επιλογή του χαρτιού για την κατασκευή του μοντέλου σας είναι η εμφάνιση του τελικού έργου.

Procedure:

 1. Ετοιμάζουμε μια σταθερή βάση στην οποία θα τοποθετήσουμε το σπίτι και τον εξωραϊσμό.

 2. Σχεδιάστε ένα πρότυπο ή δημιουργήστε ένα σχέδιο

 3. Ανιχνεύστε το πρότυπο στην τελική επιλογή χαρτιού

 4. Διακοσμήστε ή βάψτε το εσωτερικό και το εξωτερικό πριν το κόψετε. Μπορείτε να σχεδιάσετε ή να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμο χαρτί χειροτεχνίας για να σημειώσετε παράθυρα και κουρτίνες, κρεμαστές εικόνες και άλλα αντικείμενα που εμφανίζονται στους τοίχους ενός σπιτιού.

 5. Κόψτε με ψαλίδι ή λεπίδα (Μπορείτε να κόψετε ολόκληρο το σχέδιο του προτύπου ή να κόψετε μεμονωμένα τμήματα.)

 6. Συναρμολογήστε τη δομή (Το μαλακό χαρτί συναρμολογείται ευκολότερα επιτρέποντας πρόσθετες πτυσσόμενες γλωττίδες που θα ασφαλίζουν τα τμήματα μεταξύ τους.) Χρησιμοποιήστε κόλλες για να στερεώσετε το σπίτι μεταξύ τους.

 7. Χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες, ξυλάκια παγωτού, χαρτί και άλλα μικροαντικείμενα για να κατασκευάσετε εσωτερικά έπιπλα και εξωτερικά αντικείμενα.

 8. Η οροφή προετοιμάζεται σχεδιάζοντας ένα πρότυπο ή κάνοντας ένα σχέδιο. Μπορούμε να το τοποθετήσουμε πάνω από το σπίτι μονοκόμματο ή τμηματικά ανάλογα με τη διαμόρφωση της κατασκευής.

 9. Τοποθετήστε την τελική κατασκευή στη βάση για να διευκολύνετε τη μεταφορά ή τη σταθεροποίηση της δημιουργίας σας.

 10. Χρησιμοποιήστε τεχνικές χειροτεχνίας από χαρτί ή origami για να διαμορφώσετε χαρτί υγείας και ρολά, καθώς και χρωματιστά χαρτομάντιλα για θάμνους, λουλούδια, φωτιστικά και άλλα αντικείμενα εξωτερικού χώρου.

 11. Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο, χαρτί κεριού και χαρτί κρεοπωλείου για να φτιάξετε βιομηχανικές συσκευές και εξαρτήματα σωληνώσεων. Τα φύλλα γυαλόχαρτου είναι εξαιρετικά για να αναπαραστήσουν υφές για δρόμους, μονοπάτια, σιδηροδρόμους, δρόμους και βιομηχανικές στέγες εργοστασίων και άλλων τύπων εμπορικών κτιρίων.

 12. Μάθετε πώς να κάνετε χαρτομηχανή καθώς αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να φτιάξετε οποιαδήποτε διακόσμηση εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

 13. Περιηγηθείτε στο σπίτι σας και στους κάδους τέχνης και χειροτεχνίας για να βρείτε χαρτιά και αντικείμενα ανακυκλώσιμα για την κατασκευή του μοντέλου. Αφού εξαντλήσετε το κυνήγι σας. αγοράστε πράγματα που σας λείπουν.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή μοντέλων είναι προκλητικό και διασκεδαστικό. Δοκίμασέ το.

Leave a Comment