Πώς να βλαστήσετε σπόρους μωρού ξύλου της Χαβάης – Φοβερές συμβουλές που θα κάνουν τους σπόρους σας να βλαστήσουν!

Λοιπόν, θέλετε να μάθετε πώς να μεγαλώσετε το Hawaiian Baby Woodrose; Λοιπόν μπορώ να σας πω ότι δεν είναι το πιο εύκολο έργο γιατί υπάρχουν παράγοντες που δυσκολεύουν λίγο τα πρώτα στάδια της βλάστησης. Αν έχετε κρατήσει ποτέ έναν από τους σπόρους, τότε ξέρετε ότι είναι σκληροί σαν βράχος! Αυτό το σκληρό κέλυφος το κάνει έτσι ώστε η υγρασία να μην εισχωρεί εύκολα στον σπόρο. Έχουν επίσης την τάση να σαπίζουν εάν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διαδικασία βλάστησης.

Πιθανότατα αναρωτιέστε τώρα «Πώς στο καλό θα κάνω αυτά τα καταραμένα πράγματα να μεγαλώσουν;». Λοιπόν, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον σπόρο να είναι πιο πρόθυμος να φυτρώσει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να «τρυπήσετε» τον σπόρο. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε ένα κοφτερό ψαλίδι. Αυτό που πρέπει να ψάξετε είναι το «μάτι μικροβίων» (Είναι ο μικρός κύκλος που μοιάζει κάπως με μάτι). Βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του μυτερού τμήματος του σπόρου. Θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να εντοπιστεί. Αυτό είναι που θέλετε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να καταστρέψετε. Το μυτερό άκρο είναι αυτό που ψάχνεις να «ξεκολλήσεις». Απλώς κόψτε το από το μικρόβιο και αφαιρέστε το μυτερό άκρο. Αυτό επιτρέπει στην υγρασία να μπει μέσα στον σπόρο και να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Τώρα είναι το εύκολο κομμάτι. Απλώς μουλιάστε τον σπόρο σε νερό για μια ολόκληρη μέρα και θα πρέπει να είναι ωραίος και φουσκωμένος. Ο σπόρος έχει τώρα αρκετό νερό μέσα του για να φυτρώσει σε ένα όμορφο κλήμα.

Το επόμενο μέρος είναι εξαιρετικά κρίσιμο και λίγο μυστικό για όσους ξέρουν πώς να βελτιώσουν πολύ τις πιθανότητες βλάστησης. Αφού μουλιάσουν οι σπόροι, βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Δεν το θέλετε πολύ βρεγμένο σε σημείο που να στάζει. Λίγη υγρασία μόνο. Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν λίγο λιγότερο υγρό από ένα υγρό μαντηλάκι Clorox. Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει την επίφοβη σήψη των σπόρων για την οποία μίλησα. Βάλτε τους σπόρους στη χαρτοπετσέτα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τον μέσα σε μια ΜΗ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ σακούλα με φερμουάρ για να επιτρέψετε τη ροή του αέρα. Ελέγχετε τους σπόρους κάθε τόσο και μέσα σε λίγες μέρες θα πρέπει να δείτε μικρά βλαστάρια να προέρχονται από το βλαστικό μάτι. Όταν φτάσουν σε μήκος περίπου 1/3 ίντσας, ήρθε η ώρα να τα τοποθετήσετε στο χώμα.

Αν το έχετε φτάσει μέχρι εδώ, το δύσκολο κομμάτι τελείωσε! Το Hawaiian Baby Woodrose αρέσει στο χώμα που είναι πλούσιο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Η καλή ροή αέρα είναι απαραίτητη. Διατηρήστε το χώμα υγρό, αλλά μην υπερβαίνετε το νερό (η καλή αποστράγγιση θα βοηθήσει στη διατήρηση μιας καλής ισορροπίας μεταξύ υγρού και ξηρού). Βάλτε τους σπόρους που βλάστησαν περίπου 1/2-1/3 ίντσα βαθιά μέσα στο έδαφος και αφήστε τους να αναπτυχθούν. Το άφθονο ηλιακό φως είναι καλό για αυτούς τους τύπους σπόρων. Μπορείτε να καταλάβετε αν παίρνουν πάρα πολύ γιατί θα μαραθούν. Εάν αρχίσετε να βλέπετε σημάδια μαρασμού, πάρτε τα μέσα. Αυτά τα φυτά μπορούν πραγματικά να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους, αλλά δεν θα ανθίσουν. Αναπτύσσονται αρκετά αργά, οπότε περιμένετε να είστε σε αυτό μακροπρόθεσμα εάν θέλετε ένα πλήρως ώριμο φυτό. Προτείνω επίσης ένα λίπασμα 20-20-20.

Leave a Comment