Πώς να καθαρίσετε έναν Λευκό Πίνακα

Υπάρχουν δύο είδη λευκού πίνακα. αυτό που χρειάζεται υγρό καθαριστικό όπως οινόπνευμα και αυτό που πρέπει να καθαριστεί με ξηρή τριβή. Μερικές φορές, όταν τα σημάδια έχουν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα αφαιρεθούν απλά χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί. Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε έναν μαρκαδόρο για να σχεδιάσετε πάνω από αυτά τα σημάδια και στη συνέχεια να τα καθαρίσετε με τον κανονικό τρόπο, αλλά καταλαμβάνει πολύ μελάνι μαρκαδόρου, επομένως εδώ είναι μερικές ακόμη προτάσεις για τον καθαρισμό ενός στεγνού πίνακα.

o Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτα με λίγο απολυμαντικό χεριών και τρίψτε με αυτά τα σημάδια. Θα ξεκολλήσουν χωρίς να βλάψουν την επιφάνεια του πίνακα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο, αλλά δεν είναι τόσο δυνατό και θα καταλήξει τεμαχισμένο. Μόλις καθαρίσει ο πίνακας, χρησιμοποιήστε μια άλλη χαρτοπετσέτα βρεγμένη με νερό για να καθαρίσετε το απολυμαντικό χεριών.

o Χρησιμοποιήστε ένα μαρκαδόρο όπως παραπάνω, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι σκούρο, γιατί θα λειτουργήσει καλύτερα.

o Ένα μαντηλάκι με οινόπνευμα θα κάνει επίσης το κόλπο.

o Τα μεθυλιωμένα οινοπνευματώδη σε μια χαρτοπετσέτα θα αφαιρέσουν επίσης αυτά τα σημάδια.

o Η λακ είναι μια άλλη επιλογή για να καθαρίσετε έναν πίνακα που χρειάζεται στεγνό καθάρισμα.

o Ένα μείγμα ξιδιού και νερού συχνά αφαιρεί τον παλιό μαρκαδόρο.

o Η οδοντόκρεμα είναι ένα άλλο προϊόν που χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό ενός λευκού πίνακα, αλλά μερικά είναι ελαφρώς λειαντικά.

o Κερί αυτοκινήτου ή ουδέτερο (χωρίς χρώμα) βερνίκι παπουτσιών έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί με κάποια επιτυχία.

Όταν ψάχνετε να καθαρίσετε τον στεγνό σας πίνακα, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε τίποτα που είναι λειαντικό καθώς η επιφάνεια θα γρατσουνιστεί και αυτό θα καταστήσει δυσκολότερο ή ακόμα και αδύνατο να καθαριστεί την επόμενη φορά. Αφού καθαριστεί ο πίνακας, θα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να προστατεύεται η επιφάνεια. Αυτό μπορεί να γίνει σκουπίζοντάς το με ορυκτέλαιο – το baby oil είναι καλό, ή ένα συνδυασμό σαμπουάν και conditioner.

Leave a Comment