Πώς να καθαρίσετε μια επαγγελματική μηχανή κοπής κρέατος στο σπίτι – 5 βήματα για να καθαρίσετε μια βιομηχανική μηχανή κοπής κρέατος

Πώς καθαρίζετε έναν εμπορικό κόφτη κρέατος ή έναν βιομηχανικό κόφτη κρέατος στο σπίτι; Εντάξει, τώρα έχετε τον δροσερή, αξιόπιστη και σκληρή εμπορική μηχανή κοπής κρέατος. Τελικά είχατε την ευκαιρία να κόψετε σε φέτες μερικά από τα αγαπημένα σας κρέατα, όπως ζαμπόν, μοσχάρι ή γαλοπούλα. Τώρα πρέπει να πλύνετε τον κόφτη του κρέατος σας, αλλά από πού να ξεκινήσετε; Θα σας δείξουμε πώς.

Βήμα 1

Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό ενός τεμαχιστή κρέατος του εμπορίου είναι να απενεργοποιήσετε πρώτα την τροφοδοσία και να ρυθμίσετε τη ρύθμιση της λεπίδας στο 0. Αυτό γίνεται για την ασφάλειά σας ώστε να αποφευχθούν κοψίματα και ακούσιες τροφοδοσίες.

Βήμα 2

Θα σκουπίσουμε πρώτα τα μεγάλα συντρίμμια και τα ψίχουλα. Πάρτε μια χαρτοπετσέτα και σκουπίστε απαλά από το επάνω μέρος του τεμαχιστή μέχρι το δίσκο φόρτωσης. Φροντίστε να γκρεμίσετε τα κομμάτια που έχουν κολλήσει σε σχισμές και γωνίες. Μαζέψτε τα ψίχουλα και πετάξτε.

Βήμα 3

Θα χρειαστεί να γεμίσετε έναν μικρό κουβά με πολύ ζεστό έως καυτό νερό και να προσθέσετε λίγο σαπούνι πιάτων. Πάρτε τη βρεγμένη πετσέτα και αρχίστε να σκουπίζετε ολόκληρο τον κόφτη προς τα κάτω, από πάνω προς τα κάτω. Φροντίστε να σκουπίζετε με μια κίνηση «προς το σώμα» για να αποφύγετε τυχόν τυχαία κοψίματα στα χέρια σας. Εάν το νερό είναι πολύ βρώμικο, πηγαίνετε και προσθέστε ένα φρέσκο ​​σαπουνόνερο.

Βήμα 4

Θα χρειαστεί να απολυμάνετε τον τεμαχιστή για να αποτρέψετε τη δημιουργία μικροβίων. Ένα μπουκάλι πιστόλι ψεκασμού είναι το καλύτερο για αυτό. Θα χρειαστεί να γεμίσετε το μπουκάλι με νερό και διάλυμα χλωρίνης. Γενικά, μια ασφαλής ποσότητα χλωρίνης θα ήταν δύο γεμάτα καπάκια.

Βήμα 5

Τώρα θα χρειαστεί να στεγνώσετε και να καλύψετε τον κόφτη. Πάρτε μια χαρτοπετσέτα και στεγνώστε τα υγρά σημεία στον κόφτη. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να καλύψετε τον κόφτη με κάλυμμα κοπής. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο κάλυμμα κοπής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή, αχρησιμοποίητη σακούλα απορριμμάτων για να καλύψετε τον τεμαχιστή. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την προσγείωση της σκόνης και των μικροβίων στον τεμαχιστή κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε οποιαδήποτε παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίσετε έναν τεμαχιστή κρέατος του εμπορίου στο σπίτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε εσάς και όλους τους άλλους ασφαλείς. Τώρα πηγαίνετε και απολαύστε τον νέο σας κόφτη ξανά!

Leave a Comment