Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από αβοκάντο

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου στην τηλεόραση, τσιπς γκουακαμόλε και τορτίγια, ο άντρας και οι άπληστοι φίλοι του: ένας συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Το κύριο πρόβλημα με έναν λεκέ από αβοκάντο είναι ότι αν αφεθεί θα οξειδωθεί και τελικά θα πάρει ένα άσχημο γκρι μαύρο χρώμα. Μόλις συμβεί αυτό, ο λεκές είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί. Θυμηθείτε, για μια καλή πιθανότητα αφαίρεσης, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα.

Γενικές οδηγίες:

Ξύστε απαλά τα στερεά με ένα αμβλύ μαχαίρι, προσέχοντας να μην εξαπλωθεί ο λεκές. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για συγκεκριμένα υφάσματα.

Χαλί:

Εφαρμόστε bissel OxyKIC ή white wizard στον λεκέ. Δουλεύοντας από έξω προς τα μέσα, απορροφήστε απαλά τον λεκέ με μια λευκή χαρτοπετσέτα ή ένα καθαρό, λευκό πανί χωρίς χνούδι. Μην βρέχετε τον λεκέ – είναι προτιμότερο να κάνετε επαναλαμβανόμενες μικρές εφαρμογές παρά να πλημμυρίσετε εντελώς την περιοχή. Συνεχίστε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως ο λεκές. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και σκουπίστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό με περισσότερη χαρτοπετσέτα. Αφήστε να στεγνώσει. Εάν παραμείνουν ίχνη, ένα πλήρες σαμπουάν χαλιών μπορεί να κάνει το κόλπο.

Υφάσματα που πλένονται:

Μετά το ξύσιμο, βρέξτε το σημάδι με δροσερό νερό και τρίψτε απαλά με λίγο υγρό απορρυπαντικού. Αφήστε να σταθεί για περίπου πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε με περισσότερο κρύο νερό. Για το βαμβάκι ακολουθήστε πλύσιμο στο πλυντήριο 40 βαθμών, χρησιμοποιώντας βιολογικό απορρυπαντικό. Για το μετάξι, ακολουθήστε το πλύσιμο στο πλυντήριο 30 μοιρών στον κύκλο των ευαίσθητων.

Στεγνό σε λεκέδες:

Δοκιμάστε να κάνετε θεραπεία με διάλυμα λεκέδων dylon πριν το πλύνετε στο πλυντήριο κανονικά.

Leave a Comment