Πώς να μάθετε εάν πρέπει να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε την αποχέτευση

Παρόλο που δεν το βλέπετε, η γραμμή αποχέτευσης είναι απαραίτητο μέρος του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται συνεχώς, αναμένεται ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί συντήρηση. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα λύματα σας, είναι σημαντικό να τα φροντίσετε αμέσως. Τα προβλήματα αποχέτευσης χωρίς επίβλεψη μπορεί να οδηγήσουν σε υλικές ζημιές ή να οδηγήσουν σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Βασικές αιτίες για την επισκευή γραμμών αποχέτευσης

Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν την απόδοση της αποχέτευσης. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για επισκευές αποχέτευσης.

• Αποφράξεις αποχέτευσης που προκαλούνται από συσσώρευση τριχών, λίπους, λάσπης, λαδιού, χαρτιού υγείας κ.λπ.

• Ρίζες δέντρων που διεισδύουν σε σωλήνες αποχέτευσης.

• Τακτικά παγώνει ή ξεπαγώνει το έδαφος.

• Φθορά από τη γήρανση

• Κακή διάταξη, σχεδιασμός ή εγκατάσταση σωλήνων αποχέτευσης.

Γενικά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε τύπος σωλήνα μπορεί να σπάσει λόγω υπερβολικής πίεσης που προέρχεται από το έδαφος ή το νερό.

Σημάδια σπασμένου σωλήνα

Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η αποχέτευση σας χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης εμπορικής ή οικιακής χρήσης:

• Μια έντονη δυσοσμία που προέρχεται από το υπόγειο, την αυλή ή οποιονδήποτε άλλο χώρο της ιδιοκτησίας σας.

• Πλημμύρες στις περιοχές γύρω από τις γραμμές αποχέτευσης

• Νεροχύτης ή μπανιέρα αργής αποστράγγισης

• Χωρίς νερό στις λεκάνες της τουαλέτας σας

• Παράξενοι γάργαροι θόρυβοι που προέρχονται από την τουαλέτα

• Εφεδρικά λύματα στην μπανιέρα ή την τουαλέτα σας

• Πολύ πιο πράσινο γρασίδι κοντά στο σωλήνα αποχέτευσης

Υπηρεσίες γραμμών αποχέτευσης

Κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα με μια αποχέτευση, είναι απαραίτητο να έχετε έναν ειδικό να αξιολογήσει την κατάσταση και να σας δώσει μια ειλικρινή λύση.

Σε περίπτωση που η αποχέτευση σας έχει καταστραφεί, ακολουθεί μια λίστα με τις πιθανές υπηρεσίες που μπορεί να απαιτήσει.

Επένδυση σωλήνων– Είναι ένας τρόπος επισκευής των ραγισμένων ή σπασμένων σωλήνων σας από το εσωτερικό χωρίς να σκάβετε. Με άλλα λόγια, θα δημιουργηθεί ένας νέος σωλήνας μέσα στον κατεστραμμένο σωλήνα σας. Αυτό θα προωθήσει την καλύτερη ροή και τη σφράγιση των ρωγμών, γεγονός που θα σταματήσει τις διαρροές και θα αποτρέψει περαιτέρω σπασίματα.

Σκάσιμο σωλήνα– Εάν ο σωλήνας αποχέτευσης είναι πολύ κατεστραμμένος, μπορεί να χρειαστεί να τραβήξουμε έναν νέο σωλήνα αποχέτευσης μέσα από τον παλιό. Αυτή η τεχνική χωρίς αυλακώσεις περιλαμβάνει τη χρήση υδραυλικών για περαιτέρω διάσπαση του κατεστραμμένου παλιού και αντικατάστασή του απρόσκοπτα με έναν νέο σωλήνα.

Προληπτική συντήρηση σωλήνων– Είναι σημαντικό να βοηθήσετε στην αποφυγή πρόκλησης ζημιών στη γραμμή αποχέτευσης. Με τακτικές επιθεωρήσεις και υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων, μπορείτε να κρατήσετε τα μεγάλα συντρίμμια και συσσωρεύσεις έξω από τους σωλήνες σας και να αποφύγετε ρωγμές, βουλώματα ή ρήξεις.

Αντικατάσταση γραμμής αποχέτευσης

Οι επισκευές αγωγών αποχέτευσης πρέπει να είναι πάντα η πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για κατεστραμμένες γραμμές αποχέτευσης. Εάν η επισκευή δεν είναι δυνατή, τότε ήρθε η ώρα για αντικατάσταση γραμμής αποχέτευσης.

Η αντικατάσταση της γραμμής αποχέτευσης μπορεί να ακούγεται σαν μια μακρά διαδικασία που περιλαμβάνει πολύ σκάψιμο. Αλλά χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, υπάρχουν επιλογές επισκευής και αντικατάστασης χωρίς τάφρο για εσάς. Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο αντικατάστασης χωρίς τάφρο, θα εξοικονομήσετε χρόνο, χρήμα και το γκαζόν σας.

Εάν ζείτε στο Ντένβερ και αναζητάτε υπηρεσίες υδραυλικών εγκαταστάσεων, φροντίστε να καλέσετε την Υδραυλική Ντένβερ.

Leave a Comment