Πώς να μαλακώσετε τα σκληρά δερμάτινα καλύμματα καθισμάτων

Τα δερμάτινα καλύμματα καθισμάτων προτιμώνται από πολλούς γιατί δίνουν στο αυτοκίνητο μια κομψή εμφάνιση. Καθαρίζονται επίσης εύκολα. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφήνοντας τα παιδιά σας στο αυτοκίνητο.

Ενώ τα καλύμματα έχουν αυτά τα πλεονεκτήματα, τείνουν να δίνουν μια άσχημη εμφάνιση στο αυτοκίνητό σας όταν γίνονται άκαμπτα. Εάν δεν έχετε χρήματα για να αγοράσετε καινούργια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορείτε εύκολα να μαλακώσετε τα καλύμματα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε ολόκληρο το κάλυμμα του καθίσματος χρησιμοποιώντας καθαριστικό υγρού δέρματος. Εδώ θα πρέπει να τρίψετε το καθαριστικό σε ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος και στη συνέχεια να αφήσετε το καθαριστικό να μουλιάσει στο κάθισμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκουπίσετε την περίσσεια του καθαριστικού από το κάλυμμα χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα ή καθαρό πανί.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σαπούνι και νερό για τη σέλα για να καθαρίσετε την επιφάνεια των δερμάτινων καλυμμάτων. Για ιδανικά αποτελέσματα, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ξηρές και ραγισμένες περιοχές του καλύμματος του καθίσματος.

Μόλις το κάλυμμα καθαριστεί καλά, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα επαναφοράς χρώματος. Εδώ θα πρέπει να εφαρμόσετε γενναιόδωρα το αναπαλαιωτικό και να το τρίψετε. Εάν δεν είστε σίγουροι για το σωστό χρώμα αποκατάστασης που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να ζητήσετε από έναν ειδικό να σας βοηθήσει. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον κωδικό χρώματος σε μια ετικέτα που συνήθως τοποθετείται μέσα στην πόρτα του οδηγού.

Αφού εφαρμόσετε και τρίψετε το επαναφοράς χρώματος, θα πρέπει να σκουπίσετε την περίσσεια χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα.

Για να προστατεύσετε τα καλύμματα από τη φθορά του νερού και για να διατηρήσετε τα καλύμματα πιο μαλακά και εύκαμπτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να εφαρμόζετε τακτικά λάδι βιζόν πάνω τους.

Ενώ το λάδι βιζόν είναι αποτελεσματικό στη λειτουργία του, θα πρέπει να το αποφύγετε ειδικά εάν έχετε ανοιχτόχρωμα δερμάτινα καλύμματα καθισμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή το λάδι τείνει να σκουραίνει το δέρμα. Επομένως, η εφαρμογή του λαδιού σε ανοιχτόχρωμα καλύμματα θα δώσει στα καλύμματα μια μη ελκυστική εμφάνιση.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να μαλακώσετε τα δερμάτινα καλύμματα καθισμάτων. Για να μην σκληρύνουν τα καλύμματα, θα πρέπει να αποφύγετε να τα τοποθετήσετε κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Θα πρέπει επίσης να αποτρέψετε την επαφή σκληρών χημικών με τα καλύμματα.

Εάν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και το δερμάτινο κάλυμμα μαλακώσει, το πιθανότερο είναι ότι το κάλυμμα είναι πολύ παλιό και πρέπει να το αντικαταστήσετε με ένα νέο. Για να διασφαλίσετε ότι το νέο κάλυμμα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το αγοράσετε από ένα αξιόπιστο κατάστημα.

Leave a Comment