Σας αρρωσταίνει το χαρτί υγείας σας;

Πόσοι από εμάς θεωρούμε δεδομένο το χαρτί υγείας και τις χαρτοπετσέτες; Εννοώ, εκτός από το ποιο είναι το πιο απαλό ή πιο απορροφητικό, έχετε σκεφτεί ποτέ πώς τα φτιάχνουν ή πόσο ασφαλή είναι για εσάς; Ξέρω Εγώ Ποτέ δεν σκέφτηκα πραγματικά τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν στο ρολό του χαρτιού υγείας μου, αλλά αφού μίλησα με τον έμπιστο γιατρό μου, τον Dr. Leigh Erin Connealy, έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στο Google… ΝΑ! Πέταξα τα περισσότερα χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες. Γιατί ρωτάς? Χλώριο και χλωρίνη!

Ακριβώς όπως εγώ, πιθανότατα δεν σκέφτηκες ποτέ τι ακριβώς συνεπάγεται για να κάνεις όλα αυτά τα χάρτινα προϊόντα τόσο λευκά. Μπορεί να φαίνονται καθαρά και φρέσκα, αλλά τα προϊόντα που παρασκευάζονται με χλώριο και χλωρίνη είναι γεμάτα με τοξίνες. Αφού διαβάσετε αυτό το blog, σίγουρα θα έχετε πληροφορίες για να σκεφτείτε.

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας μου, μεγάλωσα με τη μυρωδιά της χλωρίνης να υπάρχει στα λευκά πουκάμισα εργασίας του μπαμπά μου, ακόμη και στα λευκά σεντόνια μας. Μπορείτε ακόμη να καθαρίσετε το μπάνιο και την κουζίνα σας με χλωρίνη για να τα απολυμάνετε από όλα τα κακά μικρόβια που περιφέρονται σε αυτά τα δωμάτια. Αν τα παιδιά σας κολυμπούν, έχουν και χλώριο. Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα που ρωτάς; Αφθονία.

Ένα πράγμα που πρέπει να ξεπεράσουμε, καθώς ζούμε πιο υγιεινές ζωές και έχουμε περισσότερη συνείδηση ​​υγείας είναι ότι μόνο και μόνο επειδή είναι διαθέσιμο δεν το κάνει σωστό. Πάρτε για παράδειγμα το χλώριο, μια από τις μεγαλύτερες χρήσεις του είναι στη βιομηχανία χαρτιού. Χρησιμοποιείται για τη διάσπαση των ινών ξύλου και τη λεύκανση του χαρτιού. Αυτό προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση επειδή όχι μόνο μολύνει τα ρέματα και τις υδάτινες οδούς μας, αλλά επίσης μολύνει τα ψάρια και τους ανθρώπους που τρώνε τα ψάρια.

Στα προϊόντα χαρτιού, το χλώριο προκαλεί το σχηματισμό διοξίνης, μιας εξαιρετικά τοξικής χημικής ουσίας που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο και διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα. Ως υποπροϊόν της παραγωγής χλωρίου, λευκασμένου χαρτιού, πιστεύεται ότι είναι η μοναδική πιο καρκινογόνος ουσία που είναι γνωστή στην επιστήμη! Απλώς δεν είναι ούτε στα χαρτιά, αλλά παντού γύρω μας. Λόγω της ρύπανσης από χλώριο, ένας μέσος Αμερικανός καταναλώνει 300-600 φορές περισσότερη διοξίνη που θεωρείται ασφαλής από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος! Έχει βρεθεί ότι είναι 300,00 φορές πιο ισχυρό από το DDT – ένα από τα πιο ευρέως γνωστά τοξικά συνθετικά φυτοφάρμακα! Το χλώριο έχει συνδεθεί με ενδομητρίωση, διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, διαβήτη, νευροτοξικότητα, γενετικές ανωμαλίες, μειωμένη γονιμότητα και αναπαραγωγική δυσλειτουργία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Το χλώριο βρίσκεται στα φίλτρα του καφέ, στα χάρτινα κουτιά γάλακτος, ακόμη και στις πάνες μιας χρήσης – τα φτωχά μωρά μας! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ! Αυτό είναι σωστό και ξέρατε ότι το χλώριο βρίσκεται σχεδόν στο αίμα όλων; Αν και το σώμα μας μπορεί να μεταβολίσει και να απαλλαγεί από πολλές μολύνσεις, οι διοξίνες που βρίσκονται στο χλώριο δεν αφαιρούνται τόσο εύκολα. Έτσι, η χρήση χλωρίου και προϊόντων με χλώριο μπορεί να καταλήξει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας.

Κάτι που με φέρνει σε ένα ΜΕΓΑΛΟ μειονέκτημα της χρήσης χαρτιού υγείας με χλώριο και χλωρίνη. Τα ιδιωτικά μας μέρη είναι ευαίσθητα από πολλές απόψεις. Πολλές γυναίκες βιώνουν κολπική ενόχληση νομίζοντας ότι πρόκειται για λοίμωξη από ζυμομύκητες και χρησιμοποιούν αντιμυκητιασικά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή (Μην με πείτε καν γιατί πιστεύω ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε – αυτό είναι για μια άλλη μέρα-άλλη μια ιστολόγιο). Αυτές οι τοπικές λοσιόν μπορεί να δώσουν στις γυναίκες αρχική, αλλά όχι μακροπρόθεσμη ανακούφιση. Γιατί; Επειδή δεν πρόκειται για λοίμωξη από ζυμομύκητες, επομένως οι κρέμες πιθανότατα απλώς παρέχουν ένα φράγμα μεταξύ του δέρματος και του τοξικού λευκασμένου χαρτιού υγείας (το οποίο πιθανώς περιέχει επίσης φορμαλδεΰδη – μια άλλη εξαιρετικά τοξική ουσία). Μόλις αφαιρεθεί η κρέμα μετά από μερικά σκουπίδια, είστε ακριβώς εκεί που ξεκινήσατε – ερεθισμός που προκαλείται από το χαρτί υγείας που περιέχει χλώριο/χλωρίνη. Δεν λύνεις το πρόβλημα, απλώς το κρύβεις. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε παχιά, απορροφητικά, δυνατά, λευκασμένα ακριβά χαρτιά υγείας (ή οποιοδήποτε λευκασμένο χαρτί υγείας), μπορεί να νομίζετε ότι προστατεύετε και περιποιείτε τα ιδιωτικά σας μέρη, αλλά στην πραγματικότητα, με κάθε σκούπισμα, αυξάνετε κίνδυνος για λοιμώξεις ΚΑΙ απορρόφηση τοξινών. Ακούω τον εαυτό μου να λέει στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά: «Να σκουπίζετε οπωσδήποτε το καλό». (Χα, χα) Τι σκεφτόμουν; Απλώς σκουπίζετε τοξικές χημικές ουσίες στον εαυτό σας! Και αν νομίζετε ότι το σκούπισμα με υγρά μαντηλάκια θα είναι καλύτερο, ξανασκεφτείτε το. Αν δεν είναι χωρίς χλώριο/χλωρίνη/άρωμα, θα έχετε τα ίδια θέματα!

Μπορείτε να πιστέψετε ότι υπάρχουν περισσότερες από 100.000 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε εμπορικά προϊόντα χαρτιού; Γνωρίζετε ότι πολλοί έχουν δοκιμαστεί για πιθανούς κινδύνους για την υγεία; Οχι πολλά. Έχουμε τόσα πολλά χρώματα και αρώματα για να διαλέξουμε – κάτι που απλώς προσθέτει άλλο ένα στρώμα προβλημάτων/τοξινών. Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα περισσότερα ταμπόν περιέχουν επίσης χλώριο, και μερικά έχουν ακόμη και πρόσθετα αρώματα. Όλα τα άσχημα!

Καθώς το ερευνούσα, βρήκα ένα βίντεο με μια γυναίκα που φτιάχνει τη δική της επαναχρησιμοποιούμενο χαρτί υγείας από ύφασμα. Αυτό φαινόταν ενδιαφέρον (τρελό στην πραγματικότητα) μέχρι που μίλησε για τον καθαρισμό τους. Υποθέτω ότι αυτό ταιριάζει με τη συζήτηση της υφασμάτινης πάνας έναντι της πάνας μιας χρήσης. Τι χρησιμοποιεί για να καθαρίσει τα πανί της; Λευκαντικό? Ανέφερε το ζεστό νερό, αλλά αναρωτιέμαι πόσο καλά θα καθαρίσει αυτό τα επαναχρησιμοποιούμενα πανιά; Χμμ, ίσως όλοι πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε ένα μπιντέ – ένα εξάρτημα τουαλέτας που προέρχεται από τη Γαλλία που καθαρίζει τα ιδιωτικά μέρη σας με νερό! Αυτά τα γαλλικά-μπορούν να φάνε σοκολάτα και να μην παχαίνουν και να ξεπλένουν αντί να σκουπίζονται! Μας πήραν και σε αυτό!

Εφόσον αυτό μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό και δεν μπορούμε όλοι να βγούμε έξω και να πάρουμε μπιντέ, ποιο είναι το σχέδιό μας τώρα που ρωτάτε;

Λοιπόν, όπως Δρ Leigh Erin Connealy πολιτείες, εκεί είναι προϊόντα μη λευκασμένου χαρτιού. Θέλω να σας δείξω τις συγκρίσεις μεταξύ χάρτινων προϊόντων που περιέχουν χλώριο και χλωρίνη με οικολογικά προϊόντα χαρτιού που είναι απαλλαγμένα από τοξίνες. Χρησιμοποίησα το Amazon για να βρω αυτά τα προϊόντα, έτσι ώστε η σύγκριση να είναι από το ίδιο μέρος, αλλά μπορεί να βρείτε ακόμα καλύτερες τιμές κάπου αλλού καθώς και περισσότερες επιλογές. Αυτό είναι απλώς για να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι πάντα πιο ακριβό να είστε υγιείς και μερικές φορές ακόμη και φθηνότερο!

Χαρτί υγείας 7ης γενιάς 417 φύλλα/1$

Χαρτί υγείας Charmin 96 φύλλα/1$

Χάρτινες πετσέτες Green Forest 27 φύλλα/1$

Χαρτοπετσέτες Bounty 31 φύλλα/1$

Χαρτί προσώπου Emerald Tree 69 φύλλα/1$

Charmin Facial Tissue 50 φύλλα/1$

Δεν προσπαθώ να σας τρομάξω με αυτές τις πληροφορίες, αλλά θέλω να σας κρατήσω διαφωτισμένους. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε οποιονδήποτε τύπο προϊόντων από χαρτί, αναζητήστε αυτά που είναι χωρίς χλώριο, χωρίς χλωρίνη, χωρίς χρωστικές και άρωμα – ειδικά χαρτί υγείας – για την υγεία σας και την υγεία της οικογένειάς σας!

Τρώνε καλά. Να είσαι καλά και τώρα να σκουπιστείς καλά Εξυπνος!!!

Tams

Σχολιάστε