Συμβουλές για τον καθαρισμό λεκέδων από στοματικό διάλυμα στο χαλί σας

Εάν έχετε ένα χαλί στο σπίτι σας, σίγουρα πρέπει να έχετε τον καθαρισμό χαλιών ως μια από τις πιο σημαντικές εργασίες που πρέπει να κάνετε τακτικά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καθαρισμός του χαλιού απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Τα χαλιά είναι υπέροχα για να τα έχετε στο σπίτι σας, αλλά αν δεν ξέρετε πώς να τα καθαρίσετε σωστά, μπορεί να λερωθούν και να λερωθούν σε λίγο.

Τα χαλιά είναι εκτεθειμένα σε κάθε είδους προβλήματα καθαρισμού. Μεταξύ των πιο ενοχλητικών προβλημάτων καθαρισμού είναι η εμφάνιση όλων των ειδών διαρροών στις ίνες του χαλιού. Μια τέτοια διαρροή που μπορεί να είναι προβληματική είναι να χυθεί στοματικό διάλυμα σε όλο το χαλί με αποτέλεσμα έναν πολύ άσχημο λεκέ που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.

Ενώ το στοματικό διάλυμα είναι εξαιρετικό για να διατηρεί την αναπνοή σας φρέσκια και μέντα, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κάνει το χαλί σας να φαίνεται μη ελκυστικό εάν κατά λάθος προκαλέσετε μεγάλη διαρροή παντού. Οι λεκέδες από στοματικό διάλυμα είναι δύσκολο να καθαριστούν αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που δεν έχει λύση. Αν αντιμετωπίζετε λεκέ από στοματικό διάλυμα στο χαλί σας, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τον εξαφανίσετε εντελώς.

• Καθαρίστε αμέσως τη διαρροή στο χαλί σας – Αυτό συνεπάγεται την αφαίρεση όλων των χαλαρών αντικειμένων και της περίσσειας υγρού στο χαλί. Πάρτε το μπουκάλι με το στοματικό διάλυμα το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε περαιτέρω διαρροές και, στη συνέχεια, πάρτε μια χαρτοπετσέτα και απορροφήστε προσεκτικά το χυμένο υγρό στο χαλί. Βεβαιωθείτε ότι δεν τρίψετε τη διαρροή καθώς θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα και θα κάνει πιο δύσκολο τον καθαρισμό.

• Στη συνέχεια, προμηθευτείτε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα διάλυμα καθαρισμού για τον λεκέ. Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού διαυγή αμμωνία και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Ανακατέψτε τα δύο συστατικά και τοποθετήστε το διάλυμα που προκύπτει μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και φέρτε το στη λεκιασμένη περιοχή του χαλιού.

• Ψεκάστε τους λεκέδες του στοματικού διαλύματος μερικές φορές χρησιμοποιώντας το μπουκάλι ψεκασμού και στη συνέχεια αφήστε το διάλυμα καθαρισμού να σταθεροποιηθεί για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε ένα καθαρό λευκό πανί ή μερικές χαρτοπετσέτες και αρχίστε να σκουπίζετε το επηρεασμένο τμήμα του χαλιού.

• Συνεχίστε να κάνετε αυτό το βήμα μέχρι να αφαιρεθεί ολόκληρος ο λεκές από το στοματικό διάλυμα. Ίσως χρειαστεί να εφαρμόζετε ξανά κάποιο διάλυμα καθαρισμού κάθε τόσο καθώς συνεχίζετε να σκουπίζετε την περιοχή.

• Αφού καθαρίσετε τον λεκέ, ξεπλύνετε το χαλί με λίγο καθαρό νερό για να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα. Στη συνέχεια, στεγνώστε τελείως το χαλί χρησιμοποιώντας καθαρές πετσέτες ή κουρέλια.

Leave a Comment