Συμβουλές Squat Τουαλέτας

Ένα από τα μεγαλύτερα σοκ όταν πρόκειται για ταξίδια στην Κίνα είναι η άγρια ​​κατάσταση των squat τουαλετών τους. Όχι μόνο πρέπει να συνηθίσετε να κάνετε τις δουλειές σας στη θέση οκλαδόν, αλλά πρέπει επίσης να θυμάστε δεν για να ξεπλύνετε το χαρτί υγείας σας!

Ανακάλυψα για πρώτη φορά τα θαύματα της επίφοβης τουαλέτας Squat στα νεότερα χρόνια που ζούσα στη Μαλαισία, και παρόλο που δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία, ήταν ακόμα μια εμπειρία για μένα να μάθω.

* Να κουβαλάτε πάντα χαρτί υγείας, μαντηλάκια υγιεινής ή χαρτομάντιλο (ορισμένες δημόσιες τουαλέτες θα πωλούν πακέτα χαρτομάντιλου στην πόρτα)

* Έχετε πάντα έτοιμο το 20sen, ώστε να μπορείτε να πληρώσετε για να εισέλθετε στις δύσοσμες δημόσιες τουαλέτες

* Φέρτε έναν φίλο, οι τουαλέτες της Μαλαισίας είναι διαβόητες επειδή συμβαίνουν άσχημα πράγματα σε αβοήθητες γυναίκες μόνες τους

* Εάν φοράτε παντελόνι ή τζιν, είναι απαραίτητο να τα τυλίγετε πριν μπείτε

* Αναμένετε να σας υποδεχτούν με βρεγμένα, βρώμικα δάπεδα

* Εάν έχετε μια καθιστή τουαλέτα, να γνωρίζετε ότι πολλοί Μαλαισιανοί θα εξακολουθούν να κάθονται οκλαδόν σε αυτά τα καθίσματα

* Προσοχή στους γείτονές σας. Το άτομο της διπλανής πόρτας μπορεί να αποφασίσει ότι το κυβικό χρειαζόταν ένα γρήγορο ξέβγαλμα… ή τουλάχιστον, αυτό ελπίζω να ήταν το νερό.

* Τα παπούτσια με ψηλά τακούνια/στιλέτο δεν ενδείκνυνται, εκτός εάν είστε έμπειροι

Πριν από την Κίνα, πάντα πίστευα ότι είχα ήδη βιώσει τα χειρότερα που μπορούσα να ζήσω (σε σχέση με οκλαδόν τουαλέτες), δεν θα μπορούσε σε αυτή τη ζωή οι άνθρωποι να ζήσουν σε μια χώρα με δημόσιες τουαλέτες χειρότερη από τη Μαλαισία. Ήμουν, φυσικά, εντελώς αφελής και προφανώς δεν χρησιμοποιούσα το κεφάλι μου.

Η χειρότερη δημόσια τουαλέτα που έχω συναντήσει ήταν στην αγροτική περιοχή της Κίνας. Το καλό είναι ότι οι τουαλέτες δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν, απλά πρέπει να ακολουθήσεις τη μύτη σου. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά κακά πράγματα που πρέπει να σημειωθούν σχετικά με τις αγροτικές δημόσιες τουαλέτες.

1. Η δυσοσμία είναι αρκετή για να σας κάνει να λιποθυμήσετε

2. Δεν υπάρχει χαρτί υγείας

3. Δεν υπάρχει καζανάκι της τουαλέτας (το ξέπλυμά τους είναι στην πραγματικότητα κάποιος που ρίχνει νερό στην τάφρο στο τέλος της ημέρας)

4. Δεν υπάρχει κάθισμα τουαλέτας (δεν υπάρχει δυτική τουαλέτα!)

5. Δεν υπάρχει τρύπα τουαλέτας (χωρίς τουαλέτα squat!)

6. Δεν υπάρχει πόρτα τουαλέτας

7. Υπάρχει ένας τοίχος τουαλέτας μέχρι τη μέση που χωρίζει κάθε «κυβικό»

8. Υπάρχει μια μικρή τάφρο βαθιά στα πόδια για να κάνετε την επιχείρησή σας

9. Υπάρχει ένα καλάθι απορριμμάτων για χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας και είδη υγιεινής (αν είστε άτυχοι, μπορεί να μην το έχετε καν αυτό)

10. Μπορεί να υπάρχει κάποιος #2 που περιμένει να σας χαιρετήσει

11. Πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά γυμνά παντελόνια και άλλα κομμάτια για να σας χαιρετήσουν

Η Κίνα σίγουρα ξέρει πώς να φέρει κοντά τους ανθρώπους της.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη σας για την προετοιμασία για τη χειρότερη εμπειρία τουαλέτας στην Κίνα (και σε ορισμένες άλλες χώρες)

* Ποτέ μην ταξιδεύετε χωρίς χαρτί υγείας, μαντηλάκια υγιεινής ή χαρτί υγείας

* Μερικές ωραίες δημόσιες τουαλέτες έχουν ρολό τουαλέτας κοντά στην είσοδο

* Μια μάσκα προσώπου με άρωμα/κολόνια μπορεί να βοηθήσει στο ταξίδι σας στην τουαλέτα

* Ψάχνετε πάντα για ένα ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων ή ένα νεόκτιστο ξενοδοχείο για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα του λόμπι

* Μια ομπρέλα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να κρύψετε τον κώλο σας από τους συναδέλφους χρήστες τουαλέτας εάν δεν υπάρχει πόρτα

* Να χρησιμοποιείτε πάντα την τουαλέτα στα ξενοδοχεία, ακόμα κι αν δεν χρειάζεται, ποτέ δεν ξέρετε πότε είναι το επόμενο διάλειμμα της τουαλέτας ή πόσο χειρότερο μπορεί να είναι η τουαλέτα.

* Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να πάρετε μια τουαλέτα οκλαδόν, με το πρόσωπο μακριά από την τρύπα (ποτέ δεν ήμουν σίγουρος γιατί, αλλά ένας φίλος μου είπε ότι το #2 θα πάει κατευθείαν προς τα κάτω. Αλλά εξακολουθώ να έχω συναντήσει ενδείξεις ότι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το λάθος κατεύθυνση και το #2 προφανώς δεν ξεπλύθηκε)

* Ποτέ μην ξεπλένετε το χαρτί τουαλέτας γιατί θα φράξετε τον σωλήνα! (περισσότερα για αυτό αργότερα)

Όσες φορές κι αν τα χρησιμοποιώ οκλαδόν τουαλέτες και πόσο συχνά ακούω πόσο υγιεινό είναι σε σύγκριση με τις δυτικές τουαλέτες, πάντα θα προτιμώ τις δυτικές τουαλέτες! Το γεγονός είναι ότι δεν ξέρουν όλοι πώς να χρησιμοποιούν σωστά την τουαλέτα squat και ξέρω ότι υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που λείπουν όταν πρόκειται για οκλαδόν.

Τώρα στη σημασία του να ΜΗΝ πετάτε το χαρτί τουαλέτας στους σωλήνες!

Ποτέ δεν ακολούθησα πραγματικά αυτή τη συμβουλή μέχρι που έμεινα στις φοιτητικές εστίες του Πεκίνου όταν σπούδασα εκεί. Ως αποτέλεσμα της μη τήρησης των κανόνων, έπρεπε να μείνω χωρίς τουαλέτα για έως και 24 ώρες σε πολλές περιπτώσεις. Η τουαλέτα βουλώθηκε μερικές φορές, παρόλο που δεν έπλυνα το χαρτί τουαλέτας!

Δεν είναι αποδεδειγμένο γεγονός, αλλά οι φήμες λένε ότι τα απόβλητα από τους κοιτώνες του τελευταίου ορόφου αποστραγγίζονται στο ισόγειο, επομένως πιθανότατα θα έχετε περισσότερα προβλήματα βουλωμένης τουαλέτας στους κοιτώνες χαμηλότερου επιπέδου. Ξέρω βεβαίως ότι μερικοί από τους φίλους μου που έμεναν στο ισόγειο του κτηρίου του κοιτώνα είχαν τις τουαλέτες με τη χειρότερη μυρωδιά ακόμα και αφού είχαν λευκάνει όλο το δωμάτιο…

Απλά μην το κάνεις!

Μην πετάτε χαρτί υγείας σε αυτούς τους σωλήνες!! Σκεφτείτε τους φτωχούς Κινέζους που η δουλειά τους είναι να ξεβουλώνουν το χάος που κάνετε και απλά να είστε ευγνώμονες που η τουαλέτα μπορεί ακόμη και να ξεπλύνει!

Σχολιάστε