Συμπτώματα σωρών – Μάθετε εάν έχετε αιμορροΐδες

Εάν προσπαθείτε να μάθετε για τα συμπτώματα των σωρών επειδή πιστεύετε ότι μπορεί να τα έχετε, το πρώτο πιθανό σημάδι είναι εάν παρατηρήσετε κινήσεις στο παχύ έντερο πριν ή μετά τις κενώσεις του εντέρου, παρόμοιες με αυτές αν είχατε σκουλήκια με ταινία. Μπορεί επίσης να αρχίσετε να έχετε φαγούρα, πόνο στο ορθό και τελικά κάποια αιμορραγία κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Οι δύο τύποι σωρών (ή αιμορροΐδων) από τους οποίους μπορεί να υποφέρετε είναι οι εξωτερικοί και οι εσωτερικοί σωροί.

Οι εξωτερικοί σωροί είναι η κύρια αιτία του πόνου στο ορθό και προκαλούνται από θρομβωμένα αιμοφόρα αγγεία γνωστά και ως θρομβωμένες σωροί. Αυτό προκαλείται βασικά από τη συσσώρευση αίματος για να σχηματιστεί ένα επώδυνο κομμάτι κάτω από το δέρμα. Μερικές φορές μπορεί να έχετε πολλά από αυτά το ένα δίπλα στο άλλο, κάτι που μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό. Ένα σύμπτωμα των εξωτερικών σωρών είναι εάν βρείτε λωρίδες αίματος στο χαρτομάντηλο σας μετά από έντονη κένωση.

Οι εσωτερικοί σωροί μπορεί να προκαλέσουν κάποια βαριά αιμορραγία από το ορθό, ορισμένα συμπτώματα είναι εάν βρείτε κόκκινες λωρίδες αίματος στο χαρτί τουαλέτας σας ή έντονο κόκκινο αίμα στη λεκάνη τουαλέτας μετά από μια κανονική κίνηση του εντέρου. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αίμα στην επιφάνεια των κοπράνων.

Αν συνοψίσουμε τα συμπτώματα των σωρών και την αιτία τους:

1) Κνησμός – είναι το πιο κοινό σύμπτωμα γιατί οι εσωτερικοί σωροί μπορεί να διαρρέουν βλέννα προκαλώντας ερεθισμό στο δέρμα προκαλώντας φαγούρα.

2) Ερεθισμένο δέρμα – μπορεί να προκληθεί από τη διαρροή βλέννας από το μεγάλο εξόγκωμα που προεξέχει από τον πρωκτό, γνωστό ως εξωτερικοί σωροί.

3) Ενόχληση – μπορεί να αισθανθείτε ενόχληση μετά από μια κινητικότητα του εντέρου λόγω μιας διόγκωσης κοντά στο ακραίο τμήμα της οδού του πρωκτού σας, που σας κάνει να πιστεύετε ότι πρέπει ακόμα να κάνετε κόπρανα. Αυτή η ενόχληση μπορεί να γίνει χειρότερη εάν αυτό το εξόγκωμα γίνει μεγαλύτερο.

4) Πονώδης πόνος – οι εσωτερικοί σωροί ως επί το πλείστον δεν είναι επώδυνοι, ωστόσο μια εξωτερική αιμορροΐδα που διογκώνεται μπορεί να είναι επώδυνη όταν πιέζετε τους μυς του πρωκτού σας. Εάν πονάτε πολύ, είναι πιθανό να κόβεται το αίμα στην αιμορροΐδα και θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση θεραπεία.

Παρόλο που η αιμορραγία από το ορθό και ο πρωκτικός πόνος μπορεί να είναι ιδανικά συμπτώματα σωρών, άλλοι τύποι ασθενειών μπορεί να είναι η αιτία, όπως ο καρκίνος του πρωκτού, του ορθού ή του παχέος εντέρου. Εάν έχετε κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, είναι ζωτικής σημασίας να τα ελέγξετε από έναν επαγγελματία υγείας για να επιβεβαιώσετε αυτό που έχετε.

Leave a Comment