Τουαλέτες κομποστοποίησης για οικογένειες με παιδιά

Καθώς το έθνος μας αντιμετωπίζει έλλειψη νερού και κρίσεις νερού σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Καλιφόρνια, οι τουαλέτες κομποστοποίησης συνεχίζουν να κερδίζουν δημοτικότητα ως εναλλακτική λύση εξοικονόμησης νερού σε σχέση με τις παραδοσιακές τουαλέτες. Η αυξανόμενη χρήση τους, ωστόσο, οδηγεί πολλές οικογένειες και ιδιοκτήτες σπιτιού να αναρωτιούνται, είναι μια καλή λύση για το σπίτι μου; Ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες ειδικές σκέψεις.

Οι ανάγκες των οικογενειών με παιδιά θα ποικίλλουν, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών στο σπίτι. Εάν έχετε μικρά παιδιά, για παράδειγμα, η εκπαίδευση στο γιογιό μπορεί να ληφθεί υπόψη. Αρχικά, θα θελήσετε να αξιολογήσετε το ύψος του καθίσματος της τουαλέτας. Πολλές τουαλέτες κομποστοποίησης, ειδικά αυτόνομες μονάδες, διαθέτουν πολύ ψηλά ύψη καθισμάτων. Ορισμένα έχουν ακόμη και ενσωματωμένα σκαμπό ή υποπόδια, διευκολύνοντας έναν ενήλικα να ανέβει στο κάθισμα. Για ένα παιδί, αυτό θα δημιουργούσε προφανώς πρόβλημα στο να πάει μόνο του στην τουαλέτα.

Τα μικρά παιδιά είναι διαβόητα επειδή θέλουν να ξεπλύνουν διάφορα αντικείμενα στην τουαλέτα – οποιοσδήποτε γονέας που έχει ψαρέψει ποτέ ένα ρολόι ή ένα λαστιχένιο παπί ή άλλο αντικείμενο από τη λεκάνη της τουαλέτας το γνωρίζει πολύ καλά. Με μια τουαλέτα κομποστοποίησης, το να φτάσετε στο χαμένο αντικείμενο μπορεί να μην είναι τόσο απλό. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των σύγχρονων τουαλετών κομποστοποίησης είναι ότι είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να μην χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τα απόβλητα μέχρι να κομποστοποιηθούν πλήρως. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει πέσει κάτι στην τουαλέτα, μπορεί να βρεθείτε να φοράτε γάντια και να ψάξετε για να φτάσετε στο χαμένο αντικείμενο. Επομένως, είναι σημαντικό οι γονείς των μικρών παιδιών να αφιερώνουν χρόνο για να εντυπώσουν στα παιδιά τους τη σημασία του να μην βάζουν ξένα αντικείμενα στην τουαλέτα. Μια άλλη εύκολη εναλλακτική είναι να τοποθετήσετε ένα παιδικό κάθισμα και καπάκι τουαλέτας, έτσι ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να σηκώσουν το καπάκι χωρίς τη βοήθειά σας.

Εάν έχετε στο σπίτι σας από μεγαλύτερους έως νεαρούς εφήβους, ίσως χρειαστεί επίσης να συζητήσετε τη σημασία του να μην βάζετε πράγματα όπως υγρά μαντηλάκια, ταμπόν ή σερβιέτες στην τουαλέτα. Τα μόνα πράγματα που πρέπει να μπαίνουν σε μια τουαλέτα κομποστοποίησης είναι τα απορρίμματα και το χαρτί υγείας. Όλα τα άλλα ανήκουν στον κάδο σκουπιδιών.

Η ποσότητα του χαρτιού υγείας που χρησιμοποιείται μπορεί επίσης να είναι μια άλλη συζήτηση με τα παιδιά, αν και αυτό δεν είναι ένα θέμα μόνο για σπίτια με τουαλέτες κομποστοποίησης. Πολλοί γονείς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ένα έμβολο για να ξεβουλώσουν μια παραδοσιακή τουαλέτα όταν ένα παιδί έχει χρησιμοποιήσει το μισό ρολό χαρτιού υγείας και προσπάθησε να ξεπλύνει. Με μια τουαλέτα κομποστοποίησης, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξεπλένεται, αλλά ότι η χρήση υπερβολικού χαρτιού θα επηρεάσει τη χωρητικότητα της ίδιας της μονάδας. Οι χωρητικότητες των τουαλετών κομποστοποίησης βασίζονται συνήθως στον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν το εξάρτημα κάθε μέρα. Εάν κάποιος προσθέτει μια τεράστια ποσότητα χαρτιού υγείας, αυτό φυσικά θα έχει αντίκτυπο.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, οι ιδιοκτήτες σπιτιού με συστήματα τουαλέτας κομποστοποίησης θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να εξηγήσουν στα παιδιά τους σχετικά με την τακτική συντήρηση της μονάδας. Συνήθως αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη κάποιου υλικού όγκου, όπως ένα μείγμα τύρφης/τσιπς ξύλου, κάθε μέρα και περιστροφή μιας μανιβέλας στο εξωτερικό της τουαλέτας, η οποία με τη σειρά της περιστρέφει το εσωτερικό τύμπανο. Μόλις τα παιδιά μεγαλώσουν αρκετά, βάλτε τα να εμπλακούν σε αυτές τις καθημερινές δραστηριότητες. Όσο περισσότερα γνωρίζουν για το σύστημα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνουν κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να το βλάψει.

Οι τουαλέτες κομποστοποίησης είναι μια θαυμάσια εναλλακτική στις παραδοσιακές τουαλέτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν οπουδήποτε. Για οικογένειες με παιδιά, εξακολουθούν να είναι μια πολύ βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές τουαλέτες, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς εξηγούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σχετικά με την τουαλέτα. Επιπλέον, εισάγοντας τα παιδιά σας σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον εξάρτημα, όπως μια τουαλέτα κομποστοποίησης ενώ είναι μικρά, θα έχετε θετικό αντίκτυπο στη δια βίου τάση τους προς έναν πράσινο τρόπο ζωής.

Σχολιάστε