Τουαλέτες κομποστοποίησης στην Ιρλανδία

Το ξέπλυμα τουαλέτας είναι η μεγαλύτερη χρήση πόσιμου νερού οικιακής χρήσης στην Ιρλανδία. Ο μέσος Ιρλανδός ξεπλένει την τουαλέτα 5 φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας 30 λίτρα νερό. Σε ένα αγροτικό περιβάλλον όλα αυτά τα απόβλητα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία και να απορρίπτονται επί τόπου. Ωστόσο, υπάρχει τεχνολογία που είναι ικανή να αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα απόβλητα χωρίς τη χρήση νερού. Επομένως δεν απαιτείται σηπτική δεξαμενή. Έτσι με επιθεωρήσεις σηπτικής δεξαμενής και χρεώσεις στον ορίζοντα πληρώνει η χρήση μιας τουαλέτας κομποστοποίησης.

Το 2005 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η Ιρλανδία παραβίασε την Οδηγία Πλαίσιο για τα Απόβλητα «γενικά και επίμονα παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εκπληρώσει διάφορα άρθρα βάσει αυτής της Οδηγίας». Οι φορτίσεις και οι επιθεωρήσεις Septic Tank πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2013. Σύμφωνα με την ιρλανδική ένωση επιτόπιων λυμάτων (IOWA) υπάρχουν περίπου 400.000 επιτόπια συστήματα επεξεργασίας λυμάτων στην Ιρλανδία και ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 70% από αυτά δεν λειτουργούν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι πολλές σηπτικές δεξαμενές θα χρειαστεί να αναβαθμιστούν.

Αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία μας παρέχει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ανθρώπινα απόβλητα στην Ιρλανδία. Οι τουαλέτες κομποστοποίησης ή οι τουαλέτες αποτέφρωσης δεν χρησιμοποιούν νερό, επομένως δεν απαιτείται σηπτική δεξαμενή. Η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί, δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί για οικιακή χρήση. Δεν υπάρχουν οσμές και το λίπασμα, ή η στάχτη, είναι ασφαλές να τοποθετηθεί στον κήπο.

Οι τουαλέτες κομποστοποίησης διασπούν τα απόβλητα παρουσία αέρα, υγρασίας και μικροβίων για να παράγουν ασφαλές τελικό κομπόστ. Τόσο τα στερεά όσο και τα υγρά απόβλητα συλλέγονται στην τουαλέτα κομποστοποίησης. Τα ούρα απορροφώνται από το κομπόστ και τα περιττά υγρά εξατμίζονται χρησιμοποιώντας ένα απαλό θερμαντικό στοιχείο. Οι οσμές ελέγχονται από τον ανεμιστήρα που διώχνει τον αέρα έξω από το κτίριο και δεν απαιτείται έξοδος υγρού στις ηλεκτρικές μονάδες. Περιστρέφοντας το Bio-Drum το μείγμα παραμένει αεριζόμενο έτσι ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές. Λόγω αυτού του περιστρεφόμενου Bio-Drum το εθνικό ίδρυμα υγιεινής (NSF.org) έχει πιστοποιήσει την τουαλέτα κομποστοποίησης Sun-Mar για οικιακή χρήση. Υπάρχουν μονάδες για διάφορες χωρητικότητες και μονάδες που δεν χρειάζονται ηλεκτρική τροφοδοσία.

Οι τουαλέτες αποτέφρωσης αποτεφρώνουν όλα τα απορρίμματα τουαλέτας σε αποστειρωμένη τέφρα. Η χρήση τουαλέτας αποτέφρωσης είναι εύκολη. Τοποθετήστε μια επένδυση από χαρτί μιας χρήσης πριν από κάθε χρήση. Τόσο τα στερεά όσο και τα υγρά απόβλητα συλλέγονται στον θάλαμο αποτέφρωσης. Μετά τη χρήση, απλώς πατήστε το κουμπί έναρξης και τα περιεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού υγείας, αποτεφρώνονται. Ο ατμός αφαιρείται από έναν ανεμιστήρα. Η τέφρα αφαιρείται από τη λεκάνη τέφρας μία φορά την εβδομάδα. Οι τουαλέτες αποτέφρωσης είναι οι πιο παρόμοιες με μια τουαλέτα ξεπλύματος με τον τρόπο που κάθε χρήστης ξεκινά με καθαρή πλάκα κάθε φορά.

Τα ουρητήρια χωρίς νερό λειτουργούν χρησιμοποιώντας μια παγίδα υγρού με βάση το βιοδιασπώμενο λάδι για να αποτρέψουν τις οσμές που προέρχονται από την αποχέτευση. Τα ούρα ρέουν μέσα από αυτό το στρώμα ελαίου ενώ το λάδι παραμένει πάντα επάνω. Δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη ή λαστιχένιες στεγανοποιήσεις στην παγίδα που μπορεί να χαλάσουν με την πάροδο του χρόνου. Η άλλη διαφορά μεταξύ αυτού και ενός συμβατικού ουρητηρίου είναι ότι το ουρητήριο πρέπει να ψεκάζεται κάθε μέρα για να διασφαλιστεί ότι τα ούρα κυλά από το ουρητήριο και δεν προσκολλώνται σε αυτό.

Όλες οι λύσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι διαθέσιμες τοπικά στην Ιρλανδία, επομένως, προτού αναβαθμίσετε τη σηπτική σας δεξαμενή, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τις εναλλακτικές λύσεις.

Leave a Comment