Τουαλέτες στην Ταϊβάν – Τι να περιμένετε

Ταϊβανέζικα μπάνια

Η Ταϊβάν είναι ένα ανεπτυγμένο έθνος και η Ταϊπέι μια πολύ σύγχρονη, ανεπτυγμένη και προσαρμοσμένη πόλη. Όντας αλήθεια, υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα από το παρελθόν που έχουν κολλήσει πολιτιστικά. Η τουαλέτα και οι συνήθειες χρήσης του δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της τουαλέτας στην Ταϊβάν και σχετικά με το τι να περιμένετε, ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Μια από τις πρώτες μεγάλες εκπλήξεις σας όταν βρίσκεστε στην Ταϊβάν θα έρθει σίγουρα όταν βιαστείτε και μπείτε στο μπάνιο μόνο για να δείτε μια τρύπα στο έδαφος. Συγχαρητήρια, μόλις είχατε την πρώτη σας συνάντηση με το γιογιό Squatty. Το squatty potty είναι μια συνηθισμένη γνωριμία για τους περισσότερους Ταϊβανέζους, ωστόσο μπορεί να χρειαστεί λίγος να το συνηθίσουν για άλλους. Όταν συναντήσετε το πρώτο σας, μην φρικάρετε, απλώς προσπαθήστε να κάνετε το καλύτερο δυνατό.

Θα συναντήσετε κυρίως αυτό το είδος δοχείου όταν βρίσκεστε έξω από την κύρια πόλη, σε μικρότερες άγνωστες περιοχές ή μικρά εστιατόρια. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας και μην απορρίπτεστε. Αν τρώτε σε ένα εστιατόριο νυχτερινής αγοράς στο πίσω δρομάκι και πέφτετε πάνω σε ένα λιτό γιογιό, θα πρέπει να το περιμένετε. Από την άλλη πλευρά, τα καλά καθιερωμένα εστιατόρια, κτίρια και άλλα μέρη έχουν συνήθως εγκαταστάσεις δυτικού τύπου. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες τουαλέτες και τα κτίρια στην Ταϊπέι είναι πλέον εξοπλισμένα με τουαλέτες δυτικού στυλ σε τουαλέτες ανδρών και γυναικών. Τυπικά, όταν περπατάτε στα περισσότερα κτίρια, θα βρείτε έναν συνδυασμό από ελεύθερες τουαλέτες και τουαλέτες δυτικού στιλ.

The Squatty Potty Culture.

Υπάρχει ακόμα η ανάμνηση μιας παλιάς πολιτιστικής πεποίθησης ότι το να κάθεσαι σε μια τουαλέτα ήταν ανθυγιεινό και αποκρουστικό. Αυτό είναι εκπληκτικό για πολλούς σε μια έντονη αντίθεση που πολλοί δυτικοί θεωρούν την τουαλέτα σε στυλ squat ως ένα πιο πρωτόγονο και ανθυγιεινό σύστημα. Μόνο ένας από τους ενδιαφέροντες πολιτιστικούς θησαυρούς που σίγουρα θα ανακαλύψετε ενώ βρίσκεστε εδώ στην Ταϊβάν! Αν και αυτός ο τύπος μεθόδου και συνήθειας εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικός στη χώρα, πολλοί Ταϊβανέζοι έχουν πλέον συνηθίσει να χρησιμοποιούν τουαλέτες δυτικού στυλ και μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα μέρη.

Ένα άλλο ενδιαφέρον πολιτιστικό χαρακτηριστικό στην Ταϊβάν είναι τα καθαριστικά μπάνιου. Είμαστε ευγνώμονες που τα έχουμε εδώ, καθώς οι δημόσιες τουαλέτες τείνουν να διατηρούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο καθαριότητας, ωστόσο μερικές φορές αυτό κοστίζει μια μικρή έκπληξη. Κύριοι, αν όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα και μια γυναίκα μπαίνει πίσω σας, μην ανησυχείτε, το πιθανότερο είναι ότι είναι απλώς η καθαρίστρια. Σωστά, δεν υπάρχουν διακρίσεις λόγω φύλου όσον αφορά την καθαριότητα της δημόσιας τουαλέτας εδώ! Πολλές από τις δημόσιες καθαρίστριες τουαλέτας είναι γυναίκες και δεν διστάζουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους εάν οι εγκαταστάσεις είναι σε χρήση. Απλώς συνεχίστε με την επιχείρησή σας και προσπαθήστε να μην χαμογελάτε και να γελάτε πολύ, αυτό είναι ένα φυσιολογικό πράγμα για εσάς τώρα!

Χαρτί υγείας

Ανεξάρτητα από το είδος του συστήματος τουαλέτας που αντιμετωπίζετε, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε απολύτως. Η Ταϊπέι είναι μια παλιά πόλη και τα συστήματα υγιεινής που χρησιμοποιούνται είναι ακόμα αρκετά ξεπερασμένα. Εξαιτίας αυτού, είναι πιο συνηθισμένο να ΜΗΝ ΞΕΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΣΑΣ. Υπάρχει καλάθι αχρήστων που παρέχεται δίπλα σε κάθε τουαλέτα και δεν είναι εκεί για επίδειξη. Εάν χρησιμοποιείτε χαρτί υγείας, βάλτε το στον κάδο απορριμμάτων και ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. Το χαρτί ΘΑ φράξει την τουαλέτα και την αποχέτευση και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους. Απλώς διπλώστε το χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας σας και πετάξτε το στο καλάθι. Η συνεργασία σας θα εκτιμηθεί από όλους!

Βοηθητικές υποδείξεις

Μεταφέρετε μια μικρή συσκευασία χαρτομάντιλου για επείγουσες περιπτώσεις. Δεν είναι ασυνήθιστο να συναντήσετε μια κακοσυντηρημένη τουαλέτα εάν βρίσκεστε εκτός της περιοχής του κέντρου της πόλης και ακόμη πιο συνηθισμένο εάν ταξιδεύετε εκτός της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

Μερικές φορές οι τουαλέτες μπορεί να σας χρεώσουν μια χρέωση για τη χρήση ή να χρεώσουν για χαρτί υγείας. Εάν συμβαίνει αυτό, υπάρχει συνήθως ένα επιτοίχιο μηχάνημα αυτόματης πώλησης από το οποίο μπορείτε να αγοράσετε. Κάτι που πρέπει να σκεφτείτε πριν βιαστείτε και κολλήσετε σε μια δύσοσμη κατάσταση (κυριολεκτικά). Μην ξεχνάτε, ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ!!!!

Ελέγξτε για γάντζους. Άλλοτε τα έχουν οι πάγκοι, άλλοτε όχι. Εάν έχετε μαζί σας τιμαλφή που δεν θέλετε να τα βάλετε στο πάτωμα, ελέγξτε για γάντζο στο πίσω μέρος της πόρτας ή του τοίχου του πάγκου. Αν δεν είναι εκεί, μπορεί να έχει πέσει. Κατευθυνθείτε στο επόμενο περίπτερο και ελπίζετε για καλύτερη τύχη!

Απολυμαντικό χεριών και/ή Σαπούνι χεριών. Εκτός από την κακή συντήρηση και την έλλειψη χαρτιού υγείας στα μπάνια, μερικές φορές οι διανομείς σαπουνιού ξεπερνούν. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα μικρό φορητό μπουκάλι απολυμαντικό χεριών ή σαπούνι για παν ενδεχόμενο. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σκοτώσετε τα μικρόβια από το να βρίσκεστε στην πόλη όλη την ημέρα!

Leave a Comment