Το αυτογραφικό χαρτί εξοικονομεί χώρο – για να μην αναφέρουμε τον πλανήτη!

Το αυτογραφικό χαρτί αντιγραφής γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές επιχειρήσεις, επειδή είναι σχετικά φθηνό, εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και παράγει αντίγραφα υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, το αυτογραφικό χαρτί θεωρείται πιο «φιλικό προς το περιβάλλον» επειδή ένα φύλλο άνθρακα δεν απορρίπτεται μετά από κάθε αντίγραφο.

Σκεφτείτε μια μεσαίου μεγέθους εταιρεία που παράγει 1000 τιμολόγια, εντολές αγοράς, εντολές εργασίας (καταλαβαίνετε την ιδέα) ανά μήνα, χρησιμοποιώντας κάθε φορά φόρμες άνθρακα όπου το φύλλο «κάρμπον» απορρίπτεται ή απλώς αφήνεται συνδεδεμένο, για να μην χρησιμοποιηθεί ξανά. Με το αυτογραφικό χαρτί, δεν υπάρχει φύλλο «ανθρακικού» – μειώνοντας έτσι τη σπατάλη κατά ένα πρωτοφανές 50% – για να μην αναφέρουμε χώρο εάν αυτά τα χαρτιά και τα έντυπα αρχειοθετούνται. Το χαρτί είναι επίσης βιοδιασπώμενο.

Η τεχνολογία πίσω από αυτό το χαρτί είναι κάπως απλή. Ωστόσο, λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας και της επακόλουθης ζήτησης για προϊόντα αυτογραφικού χαρτιού, πολλές εταιρείες διατηρούν πλέον τις δικές τους τροποποιήσεις και μεθόδους ως εμπορικά μυστικά. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για χειροκίνητη αντιγραφή, οι αυτογραφικές φόρμες έχουν πλέον μεταφερθεί σε προηγμένη εκτύπωση όπου το χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κοινούς εκτυπωτές inkjet και laserjet.

Πώς λειτουργεί: Εξετάστε μια τυπική φόρμα χωρίς άνθρακα 2 τμημάτων. Το πίσω μέρος της πάνω σελίδας είναι επικαλυμμένο με μικροενθυλακωμένη βαφή. Το μπροστινό μέρος της κάτω σελίδας είναι επικαλυμμένο με αντιδραστικό πηλό. Όταν ασκείται πίεση στην επάνω σελίδα, οι μικροκάψουλες της βαφής σπάνε, απελευθερώνοντας τη βαφή η οποία στη συνέχεια αντιδρά με τον πηλό, δημιουργώντας ένα μόνιμο σημάδι. Οι κάψουλες της βαφής είναι τόσο μικρές (άρα ονομάζεται μικροενθυλάκωση) που το σημάδι που εκτυπώνεται είναι πολύ ακριβές. Επομένως, η μετάβαση από φόρμες με βάση τον άνθρακα σε μορφές χωρίς άνθρακα δεν επηρεάζει την ποιότητα του αντίγραφου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το αυτογραφικό χαρτί προτιμάται πραγματικά για την ακρίβειά του (υπό την προϋπόθεση ότι το αγοράζετε από έναν ποιοτικό αντιπρόσωπο αυτογραφικού). Για μια μορφή 3 μερών, η μικροενθυλακωμένη βαφή επικαλύπτεται και πάλι στο πίσω μέρος του επάνω φύλλου. Το μπροστινό μέρος του μεσαίου φύλλου ή «σάντουιτς» είναι επικαλυμμένο και στις δύο πλευρές: το μπροστινό μέρος με αντιδραστικό πηλό και το πίσω μέρος με μικροενθυλακωμένη βαφή. Το κάτω φύλλο είναι μπροστινό επικαλυμμένο με αντιδραστικό πηλό. Η εκτύπωση στο επάνω φύλλο θα παρέχει διπλότυπα στα επόμενα δύο φύλλα. Με φόρμες 2, 3 και 4 τμημάτων (και ούτω καθεξής), δεν υπάρχει επίστρωση στο μπροστινό μέρος της επάνω σελίδας ή στο πίσω μέρος της κάτω σελίδας.

Το αυτογραφικό χαρτί έχει προχωρήσει σημαντικά από την πραγματική του εφεύρεση από χημικούς της NCR Corporation. Τα πρώτα άρθρα σχετικά με αυτόν τον τύπο χαρτιού το ανέφεραν ως χαρτί No Carbon Required ή χαρτί NCR, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο της Corporation. Η NCR στην πραγματικότητα σημαίνει «Εθνική Εταιρεία Ταμειακής Μηχανής» και είναι υπεύθυνη για τις πρώτες μηχανικές ταμειακές μηχανές, τις πρώτες ηλεκτρικές ταμειακές μηχανές, την οθόνη LCD (οθόνη υγρών κρυστάλλων) και πολλές άλλες τεχνολογικές εξελίξεις. Το όνομα NCR Paper δεν έχει ξεθωριάσει ποτέ και χρησιμοποιείται τακτικά σήμερα.

Αν και η ζήτηση για αυτογραφικό χαρτί αυξάνεται, μην περιμένετε να ανέβουν οι τιμές – το αντίθετο. Η προσφορά ανθρακούχων προϊόντων αυξάνεται καθημερινά καθώς οι κατασκευαστές και οι λιανοπωλητές χαρτιού μπαίνουν σε μια οικολογική σειρά. Όπως η αλλαγή από τη γραφομηχανή σε ένα πληκτρολόγιο, η μετάβαση στο carbonless είναι μια αναπόφευκτη αλλαγή που θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το χαρτί.

Σχολιάστε