Υπηρεσίες εκτύπωσης – Διαφορετικοί τύποι εκτύπωσης για εμπορική χρήση

Οι υπηρεσίες εκτύπωσης δεν είναι πλέον τόσο απλές. Αυτές τις μέρες, έχετε διάφορες επιλογές για υλικά και διαδικασίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Η ποιότητα των προϊόντων γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακή. Η εκτύπωση υψηλής ποιότητας δεν προορίζεται μόνο για έγγραφα και αντικείμενα με επίπεδες επιφάνειες σήμερα, αλλά και για κούπες, παιχνίδια, μπάλες του γκολφ και άλλα εμπορεύματα σε μοναδικά σχήματα και επιφάνειες.

Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε ποια διαδικασία εκτύπωσης θα ήταν η καλύτερη για τις ανάγκες σας, ακολουθούν οι τύποι που χρησιμοποιούνται ευρέως σε επαγγελματικές εταιρείες εκτύπωσης.

Η ψηφιακή εκτύπωση είναι ίσως η πιο δημοφιλής μέθοδος εκτύπωσης από τότε που εισήχθη πρόσφατα. Οι καινοτόμες εφαρμογές υπολογιστών και οι εκτυπωτές σας επέτρεψαν να έχετε αυτήν την επιλογή που παράγει υλικά λεπτής εκτύπωσης πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους εκτύπωσης χρησιμοποιώντας μια επιλεγμένη σειρά προϊόντων χαρτιού. Χωρίς τη χρήση φιλμ και πλακών που χρησιμοποιούνται σε παλαιότερες υπηρεσίες εκτύπωσης, αυτή η διαδικασία είναι μια απευθείας μεταφορά ψηφιακού αρχείου από τον υπολογιστή σας σε συμβατό εκτυπωτή. Αυτό, ωστόσο, περιορίζεται στη λειτουργία αναπαραγωγής εικόνων σε επίπεδες επιφάνειες χαρτιού όπως κοινά χαρτιά και πίνακες και φωτογραφικά χαρτιά. Υπάρχουν όμως ορισμένοι εκτυπωτές που επιτρέπουν την αναπαραγωγή σε φιλμ, ύφασμα και πλαστικό. Σε σύγκριση με τη λιθογραφία όφσετ και άλλες παλαιότερες διαδικασίες που μπορούν να δημιουργήσουν πολλαπλούς όγκους εργασίας, η ψηφιακή εκτύπωση συνιστάται μόνο για βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις, που σημαίνει περίπου 500 αντίγραφα ή λιγότερα.

Πριν από την ψηφιακή εκτύπωση, η όφσετ λιθογραφία ήταν η αγαπημένη μεταξύ όλων των διαδικασιών εκτύπωσης. Για πολλούς, εξακολουθεί να παραμένει η επιλογή τους έναντι της ψηφιακής, καθώς είναι πιο οικονομική, ειδικά για την έγχρωμη εκτύπωση. Με λίγα λόγια, η διαδικασία περιλαμβάνει τη μεταφορά, ή τη “μετατόπιση” μιας μελανωμένης εικόνας από μια μεταλλική πλάκα σε μια ελαστική κουβέρτα και στη συνέχεια στο χαρτί. Χρησιμοποιώντας τα βασικά της λιθογραφίας, αυτό που συμβαίνει στη διαδικασία είναι ότι ο φορέας εικόνας έλκει μελάνι από κυλίνδρους μελανιού, ενώ η περιοχή που δεν εκτυπώνεται προσελκύει μόνο ένα φιλμ με βάση το νερό και παραμένει χωρίς μελάνι.

Εκτός εάν προσδιορίζεται στη λίστα των υπηρεσιών εκτύπωσης, οι εταιρείες εκτύπωσης συνήθως προσφέρουν λιθογραφία όφσετ. Χρησιμοποιείται για σχεδόν όλες τις απαιτήσεις μαζικής εκτύπωσης σε χαρτί. Τα πιο συνηθισμένα είναι εφημερίδες, περιοδικά, μπροσούρες, εξώφυλλα CD και πολλά άλλα.

Εκτός από αυτές τις δύο διαδικασίες, η παραδοσιακή μεταξοτυπία είναι όπου το μελάνι πιέζεται μέσω μεταξοτυπίας στο υλικό πάνω στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί η εικόνα. Αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές ονομάζεται μεταξοπροβολή. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις σε αυτή τη διαδικασία, αλλά η βασική αρχή παραμένει η ίδια – το μελάνι εξακολουθεί να πιέζεται σε μια επιφάνεια εκτύπωσης μέσω ενός αδύνατου υλικού όπως ένα συρμάτινο πλέγμα με πλαίσιο ή ύφασμα καλυμμένο με στένσιλ.

Συνήθως κοστίζει λογικά, αλλά η τεχνική είναι φυσικά κουραστική και δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί πιο γρήγορα ακόμα και με τη διαθεσιμότητα της αυτοματοποιημένης μεταξοτυπίας. Αλλά ακόμα κι αν είναι πιο αργή από άλλες διαδικασίες εκτύπωσης, η μέθοδος δεν μπορεί να αντικατασταθεί κατά την αναπαραγωγή εικόνων σε ορισμένα υλικά και επιφάνειες. Το Silk screening είναι η συνιστώμενη διαδικασία για την τοποθέτηση εικόνων ποιότητας σε κούπες, ρούχα, αυτοκόλλητα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με μοναδικά σχήματα και λεπτομέρειες.

Υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες εκτύπωσης από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, αλλά αυτές είναι οι πιο κοινές και εύκολα διαθέσιμες σε πολλές χώρες. Για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα από την εκτυπωτική εταιρεία σας, θα πρέπει να ελέγξετε μόνοι σας ποια διαδικασία θα ήταν η καταλληλότερη για τις εκτυπωτικές σας ανάγκες.

Σχολιάστε