Φυσική θεραπεία για αιμορροΐδες – Απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες χωρίς χειρουργική επέμβαση

Η φυσική θεραπεία των αιμορροΐδων μπορεί με κάποιο τρόπο να μειώσει τη δυστυχία και την ανησυχία που προκαλούν οι αιμορροΐδες. Αυτή η ιατρική κατάσταση δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση και αμηχανία. Τα άτομα με αιμορροΐδες δυσκολεύονται να αποκαλύψουν την κατάστασή τους στους φίλους και την οικογένειά τους από φόβο μήπως τους γελάσουν. Οι καθημερινές σας δραστηριότητες μπορεί επίσης να διακοπούν εξαιτίας αυτού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι επηρεάζονται θα προσπαθούν πάντα να αναζητούν αμέσως άμεση θεραπεία, ώστε να μην χρειαστεί να υποστούν τον πόνο και την αμηχανία για τόσο πολύ.

Συνήθως, οι αιμορροΐδες εντοπίζονται στο πρόβλημα της συχνής δυσκοιλιότητας. Η φυσική διαδικασία είναι ότι το σώμα πρέπει να αποστέλλει μαλακά κόπρανα και όχι από αυτά που θα μπορούσαν να βλάψουν την περιοχή του πρωκτού σας. Εάν έχετε συνεχώς δυσκοιλιότητα, κινδυνεύετε να αναπτύξετε αιμορροΐδες. Τα κόπρανα που είναι δύσκολο να περάσουν μπορεί να προκαλέσουν καταπόνηση και τριβή στην περιοχή του πρωκτού σας. Όταν αυτό συμβαίνει τακτικά, οι φλέβες που περιβάλλουν τον πρωκτό σας τελικά διογκώνονται και ερεθίζονται. Για να έχετε απαλά κόπρανα σε κάθε κίνηση του εντέρου, θα πρέπει να λαμβάνετε άφθονα υγρά και φυτικές ίνες στην καθημερινή σας διατροφή.

Η φυσική θεραπεία των αιμορροΐδων είναι ένας ταχύτερος τρόπος για την επίτευξη ανακούφισης από αυτήν την πολύ ενοχλητική ιατρική κατάσταση. Διαμορφώνοντας την καθημερινή σας διατροφή και αυξάνοντας την πρόσληψη φυτικών ινών και νερού, βοηθάτε το σώμα σας να αναπτύξει πιο μαλακά κόπρανα που είναι πιο εύκολο να περάσουν από τον πρωκτό σας. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα λιπαντικό όπως μια βαζελίνη για να σας βοηθήσει να απομακρύνετε πιο σκληρά κόπρανα, ώστε να μην χρειάζεται να καταπονεθείτε τόσο πολύ. Εν αγνοία σας, το χαρτί υγείας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον πρωκτό σας. Εάν έχετε αιμορροΐδες, η χρήση χαρτιού πιο τραχιάς ποιότητας μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω την κατάστασή σας. Για να το αποφύγετε, αφού κάνετε μια κένωση, καθαρίστε την περιοχή με μαλακά υλικά σαν υγρά μαντηλάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτομάντιλα προσώπου που είναι πιο μαλακά από το χαρτί υγείας και ορισμένες μάρκες είναι ακόμη και ενυδατωμένα.

Οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι πολύ φαγούρα και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ξύσετε την πληγείσα περιοχή μέχρι να εξαφανιστεί η φαγούρα. Ωστόσο, το ξύσιμο μπορεί να έχει πολύ άσχημη επίδραση στην κατάστασή σας. Ενώ μπορεί να νιώσετε μια σύντομη ικανοποίηση, οι φλέβες που περιβάλλουν την περιοχή μπορεί να φλεγμονωθούν και να διογκωθούν ακόμη περισσότερο, ενθαρρύνοντας τις αιμορροΐδες να είναι πιο επώδυνες και ερεθισμένες. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο έντονη είναι η παρόρμηση, πρέπει να αντισταθείτε στον πειρασμό και να βρείτε έναν άλλο τρόπο για να ανακουφίσετε τη φαγούρα.

Leave a Comment