Χωρίς ανόητες συμβουλές καθαρισμού χαλιών

Οι λεκέδες από χαλιά είναι αντιαισθητικοί και υποβαθμίζουν τη συνολική ποιότητα οποιουδήποτε χαλιού. Αυτό το κομμάτι αφορά τον καθαρισμό χαλιών και την αφαίρεση λεκέδων από το χαλί σας, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για το πώς να το κάνετε σωστά, διατηρώντας το χαλί σας τόσο καινούργιο όσο την ημέρα που το αγοράσατε.

Αν έχετε παιδιά, τρέχοντας στο σπίτι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υποστείτε πολλούς λεκέδες κατά τη διάρκεια των παιδικών χρόνων. Αυτοί οι λεκέδες φαίνονται να φαίνονται από τον αέρα, φυσικά υπάρχει πάντα το τέρας “όχι εγώ” που λατρεύει να χύνει πράγματα. Οι διαφορετικοί λεκέδες απαιτούν διαφορετικά μέτρα αφαίρεσης.

Το πρώτο μέτρο που πρέπει να λάβετε κατά τον καθαρισμό χαλιών είναι να γνωρίζετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό χαλιών του εμπορίου, είναι συνετό να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει ξεχωριστά μέτρα για μεμονωμένους λεκέδες, τα καθαριστικά χαλιών είναι συνήθως καλά μόνο για βαθύ καθαρισμό ολόκληρου του χαλιού, όχι για μεμονωμένους λεκέδες.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς να χρειάζεστε ένα εμπορικό καθαριστικό χαλιών. Εάν έχετε παρέα και κάποιος χυθεί κατά λάθος οποιοδήποτε είδος κρασιού, σόδας, καφέ ή μπύρας στο χαλί σας, σκουπίστε την περιοχή αμέσως με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο υγρό μπορείτε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ξιδιού που περιέχει ¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι με ¾ φλιτζάνια νερό ανακατεμένο. Μουλιάστε το σημείο με το διάλυμα και στη συνέχεια σκουπίστε ξανά για να φύγει η υγρασία.

Με χυμούς όπως φρούτα ή μούρα, αφαιρέστε ό,τι μπορείτε με ένα μαχαίρι, μια υγρή σκούπα λειτουργεί συνήθως καλά για αυτόν τον τύπο λεκέ. Εάν ο χυμός έχει στεγνώσει, κορεστείτε με νερό και ζήστε το υπερβολικό υγρό. Μπορείτε να αναμίξετε ½ κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων με 1 λίτρο νερό, να το εφαρμόσετε στη λεκιασμένη περιοχή και να το σκουπίσετε. Μόλις αφαιρεθεί ο λεκές, ξεπλύνετε την περιοχή.

Κάθε παιδί έχει ατυχήματα που περιλαμβάνουν αίμα ή εμετό στο χαλί σας, μην φοβάστε ποτέ ότι η βοήθεια είναι εδώ. Αυτό λειτουργεί καλά ακόμη και στο Catsup, σκουπίστε την περιοχή καλά και όσο περισσότερο μπορείτε. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξουδετερώσετε τον λεκέ με διάλυμα αμμωνίας. Αυτό το διάλυμα πρέπει να περιέχει 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία και ¾ φλιτζάνι κρύο νερό. Ανακατέψτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και κορεσίστε καλά την περιοχή, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν βρέχετε το υπόστρωμα του χαλιού. Σκουπίστε με χαρτοπετσέτα για να φύγει η υγρασία.

Για αυτούς τους διασκεδαστικούς λεκέδες από κραγιόνια ή μπογιές, αφαιρέστε όσο περισσότερο μπορείτε σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε οινόπνευμα σε ένα λευκό πανί ή βαμβάκι και σκουπίστε λίγο ακόμα. Ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε επιπλέον εάν το κραγιόνι μπαίνει βαθιά στο σωρό, αλλά βεβαιωθείτε ότι το υπόστρωμα δεν βραχεί. Πρώτα ανακατέψτε ένα διάλυμα από 1 λίτρο νερό και ½ κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού διαλύματος στο σημείο. Στυπώστε για να δουλέψετε το απορρυπαντικό στην πληγείσα περιοχή.

Θυμηθείτε να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή για την αφαίρεση λεκέδων. Αυτό Σε συνδυασμό με τις παραπάνω συμβουλές αφαίρεσης χαλιού θα σας βοηθήσουν να σηκώσετε τους πιο σκληρούς λεκέδες σε ελάχιστο χρόνο.

Leave a Comment