4 Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον ιδρώτα στη μασχάλη

Όποιος παλεύει με τον ιδρώτα στη μασχάλη μπορεί να απογοητευτεί και να ντρέπεται, ιδιαίτερα όταν συναναστρέφεται με ανθρώπους. Η εφίδρωση στις μασχάλες θα έδινε λεκέδες στα πουκάμισα και θα μπορούσε να είναι μάλλον ενοχλητική. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να υποφέρουν όταν τα επαγγέλματά τους απαιτούν την οικοδόμηση σχέσεων με άλλους ανθρώπους.

Οι παρακάτω 4 συμβουλές προορίζονται να σας βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις που δεν θέλετε να μουλιάσει ο ιδρώτας στο πουκάμισό σας:

1) Αποσμητικό και αντιιδρωτικά: Τα αποσμητικά είναι λίγο περισσότερα από το άρωμα. Τα αποσμητικά δεν έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν το επίπεδο εφίδρωσης που δημιουργείται από το σύστημα του σώματός σας. Προορίζονται να καλύψουν τη μυρωδιά που μπορεί να εμφανιστεί όταν δημιουργείται ιδρώτας. Το αντιιδρωτικό, εναλλακτικά, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ελαχιστοποιεί την ποσότητα του ιδρώτα που παράγεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες, που βρίσκονται κάτω από το δέρμα των μασχαλών σας. Τα αντιιδρωτικά θα λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά σε μερικούς ανθρώπους από άλλους. Επιπλέον, ορισμένες μάρκες λειτουργούν καλύτερα με μερικούς ανθρώπους παρά με άλλους.

2) Υλικό πουκάμισου: Δεν μπορείτε απλά να σταματήσετε την εμφάνιση ιδρώτα. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο υφάσματος που θα φορέσετε. Μερικοί τύποι υλικού μπορούν να απορροφήσουν τον ιδρώτα καλύτερα από άλλους. Ορισμένα υλικά μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο ιδρώτα σταματώντας τη μεταφορά θερμότητας του σώματος ή εμποδίζοντας την εξάτμιση του ιδρώτα. Επιπλέον, το χρώμα του πουκαμίσου σας επηρεάζει τον ιδρώτα. Τα σκούρα χρώματα γίνονται πιο σκούρα όταν είναι υγρά. Γενικά, το λευκό αποκαλύπτει τα λιγότερα.

3) Liners: Για άτομα που δεν τα έχουν ακούσει ποτέ, τα liner σημαίνουν κομμάτια υφάσματος ή χαρτιού που χρησιμοποιούμε για να επενδύσουμε ένα πουκάμισο στο εσωτερικό. Ο στόχος τους είναι να απορροφούν τον ιδρώτα, εμποδίζοντας έτσι τον ιδρώτα να διεισδύσει μέσα από το πουκάμισο. Οι επενδύσεις συνήθως κλειδώνονται στη θέση τους μέσω ενός κολλώδους υλικού που τους επιτρέπει επίσης να αφαιρούνται εύκολα. Ορισμένες επενδύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές και ακόμη και να πεταχτούν στο πλυντήριο. Από την άλλη πλευρά, άλλα δεν απορρίπτονται και πρέπει να απορρίπτονται μετά τη χρήση.

4) Χαρτί υγείας: Μερικές φορές βρισκόμαστε σε καταστάσεις που δεν περιμέναμε. Ένα τέτοιο φαινόμενο προκαλεί στιγμιαίο άγχος και συχνά άμεσο ιδρώτα, ο οποίος μπορεί να είναι αρκετά άβολος όταν αρχίσει να φαίνεται κάτω από την αγκαλιά σας. Πρώτον, μόλις συνειδητοποιήσετε ότι θα βρεθείτε σε ένα τέτοιο σενάριο, πηγαίνετε στο πλησιέστερο πλυντήριο. Ξετυλίξτε πολύ χαρτί υγείας και σφίξτε το κάτω από τη μασχάλη σας. Σε περίπτωση που έχετε κάποια ταινία scotch, χρησιμοποιήστε την για να διατηρήσετε το χαρτί υγείας στη θέση της. Καλό είναι επίσης να έχετε πάντα μαζί σας ένα επιπλέον πουκάμισο σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόβλεπτο.

Σχολιάστε