6 Συμβουλές καθαρισμού χαλιών που θα θέλατε να μάθατε νωρίτερα

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία εστίασης κάθε δωματίου είναι το χαλί. Μπορεί να μετατρέψει το μέρος σε ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος του σπιτιού. Θα σηκώσετε την απαλή αίσθηση των ποδιών σας να αγγίζουν το χαλί και θα εκτιμήσετε τη συνολική γοητεία που προσφέρει.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι ένα χαλί μπορεί να σας δώσει όλα τα σημάδια ενός αληθινού σπιτιού, αλλά μόνο αρκεί να το φροντίζετε σωστά. Ακολουθούν μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν την αποστολή:

Χρησιμοποιήστε έναν κύλινδρο με χνούδι – μερικές φορές, μπορεί να αισθανθείτε ότι παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας με την ηλεκτρική σκούπα, το χαλί έχει ακόμα ψίχουλα και τρίχες. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα σωματίδια συχνά παραμένουν ανέγγιχτα από την ηλεκτρική σκούπα, λόγω των ινών. Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε απλά έναν κύλινδρο με χνούδι. Κυλήστε το στις περιοχές με τρίχες και ψίχουλα και θα κάνει τη δουλειά του αρκετά καλά χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Χρησιμοποιήστε ένα μάκτρο για τρίχες κατοικίδιων ζώων – ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε στο χαλί είναι οι τρίχες κατοικίδιων ζώων. Είτε έχετε σκύλο, είτε γάτα, είτε οτιδήποτε άλλο που είναι γούνινο και τρίχε παντού, ξέρετε τις δυσκολίες. Αυτό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα μάκτρο. Είναι επίσης περίεργο, αλλά λειτουργεί αρκετά όμορφα.

Καθαρίστε τους λεκέδες με το σίδερο σας – μία από τις μεθόδους αφαίρεσης λεκέδων έγκειται στη χρήση της θερμότητας από το σίδερο σας. Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα τη λεκιασμένη περιοχή και να καθαρίσετε τυχόν σκληρά σωματίδια εκεί. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ξύδι και διάλυμα νερού στο σημείο. Αφήστε πέντε λεπτά να δέσει το μείγμα. Στη συνέχεια, πιάστε μια πετσέτα και εφαρμόστε ένα θερμαινόμενο σίδερο. Αυτό θα κάνει τον λεκέ να μεταφερθεί στην πετσέτα, με τρόπο όπως ένα αντίστροφο τατουάζ νερού.

Ξεχάστε τους λεκέδες από το τρίψιμο – αυτό που πρέπει να κάνετε είναι πάντα να σκουπίζετε και να μην τρίβετε ποτέ. Το στύπωμα σημαίνει την άσκηση ήπιας πίεσης στον λεκέ με ένα πανί ή μια χαρτοπετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο ο λεκές δεν θα μπει, κάτι που ακριβώς συμβαίνει όταν τον τρίβετε. Εργαστείτε από το εξωτερικό της λεκιασμένης περιοχής προς το κέντρο της.

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα – μπορείτε να ενσωματώσετε μαγειρική σόδα στις προσπάθειες καθαρισμού χαλιών σας μαζί με κάποιο αιθέριο έλαιο. Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε σε ένα κουτί μαγειρικής σόδας. Στη συνέχεια, πασπαλίστε όλο το χαλί και αφήστε το έτσι για μερικές ώρες. Οι ιδιότητες απορρόφησης της οσμής της μαγειρικής σόδας θα αναδυθούν. Όταν σκουπίσετε την περιοχή αργότερα, το μόνο που θα απομείνει είναι η φρεσκάδα του αιθέριου ελαίου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καλύψετε τυχόν περιστατικά με κατοικίδια. Απλώστε μια ελεύθερη ποσότητα στον λεκέ, αφήστε τον να καθίσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε τον. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε να εκπαιδεύετε ένα μικρό κουτάβι.

Τρίψτε οινόπνευμα για τη διάσωση – μόλις ρίξατε λίγο βερνίκι νυχιών στο χαλί; Αν και μπορεί να φαίνεται απελπιστικό, πολλοί ειδικοί συνιστούν να τρίβετε αλκοόλ. Είναι μια εξαιρετική λύση για την αντιμετώπιση του λεκέ, και είναι ακίνδυνο για το χαλί. Αρχικά, κόψτε όσο περισσότερο μπορείτε από το βερνίκι νυχιών και, στη συνέχεια, ταμπονάρετε μια υφασμάτινη/χαρτοπετσέτα με οινόπνευμα. Σύντομα θα διαλυθεί και θα απορροφηθεί στην πετσέτα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεστε.

Όλες αυτές οι συμβουλές κάνουν θαύματα όταν τις χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το χαλί σας. Δοκιμάστε τα σήμερα και θα καταλάβετε ότι αυτό είναι αλήθεια.

Leave a Comment