Bird Cage Liners – The Good, the Bad, And The, Just Really Bad

Αυτή η ερώτηση φαίνεται να εμφανίζεται πάντα όταν οι λάτρεις των πουλιών αρχίζουν να φροντίζουν και να φροντίζουν τους φτερωτούς φίλους τους. Ποια επένδυση κλουβιού είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε; Ποια είναι η φθηνότερη μέθοδος και ποια η ασφαλέστερη; Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα (ορισμένα παραπλανητικά) που σίγουρα μπορεί να σας οδηγήσει σε σκοτεινές, για να μην αναφέρουμε, δυνητικά επικίνδυνες κατευθύνσεις. Ας διαχωρίσουμε το γεγονός από τη μυθοπλασία.

Όταν αποφασίζετε για πρώτη φορά τι είδους επένδυση θα χρησιμοποιήσετε, σκεφτείτε το κλουβί σας. Έχει περίεργο σχήμα ο δίσκος; Το κλουβί σας έχει σχάρα για να εμποδίζει το πουλί σας να παρακολουθεί γύρω από τον πυθμένα; Μπορεί το πουλί να φτάσει στον πάτο, ακόμα και με τη σχάρα; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο είδος επένδυσης ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας. Θέλετε να επιλέξετε μια επένδυση που μπορεί να εξεταστεί εύκολα, καθώς μια αλλαγή στα περιττώματα των πτηνών σας μπορεί να είναι ένδειξη ασθένειας. Θέλετε να επιλέξετε ένα προϊόν που θα σας διευκολύνει να δείτε τη συνοχή, το χρώμα, το σχήμα και τον αριθμό των περιττωμάτων. Θέλετε επίσης μια επένδυση που θα είναι εύκολη στη συντήρηση και δεν θα αφήνει περιττώματα, νερό ή άλλες ακατάστατες ουσίες να διαπερνούν και να προκαλούν πιθανά προβλήματα μούχλας.

Τα κοινά κλινοσκεπάσματα στην αγορά σήμερα περιλαμβάνουν:

Τα κλινοσκεπάσματα Corn Cob, ενώ συχνά διατίθενται στο εμπόριο ειδικά για κατοικίδια και πουλιά, μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κίνδυνο παρά βλάβη. Επειδή είναι τόσο απορροφητικό, μπορεί εύκολα να μουχλιάσει. Η σκόνη που έρχεται μαζί με το καλαμπόκι έχει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα σε ευαίσθητα πτηνά. Εάν το πουλί σας έχει καθόλου πρόσβαση στο κάτω μέρος του κλουβιού του, το καλαμπόκι μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο εάν το πουλί σας καταπιεί κάποιο από αυτά.

Τα κοχύλια καρυδιάς είναι ένας άλλος τύπος κρεβατιού που είναι εύκολο να βρεθεί και κάποια στιγμή έχει προταθεί ως εντάξει για τα πουλιά. Τα κελύφη των καρυδιών όταν τρώγονται μπορεί να ερεθίσουν και να φλεγμονώσουν τα όργανα, προκαλώντας ενόχληση ή ακόμα και εσωτερικές βλάβες. Τα τσόφλια καρυδιάς δεν συνιστώνται για πτηνά.

Τα ρινίσματα κέδρου μπορεί να περιέχουν συστατικά και φυσικά έλαια που είναι τοξικά για τα πουλιά. Το πηχτό άρωμά τους μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική δυσφορία, προκαλώντας αλλεργικά συμπτώματα και ερεθισμό της πεπτικής οδού. Οποιοδήποτε είδος ξυρίσματος δεν είναι επίσης ιδανικό για θηλυκά πτηνά που είναι «γεννώδη» ή «φωλιασμένα».

Τα ρινίσματα πεύκου, σε αντίθεση με τον κέδρο, δεν είναι τοξικά και συχνά χρησιμοποιούνται ως υλικό φωλιάς για πτηνά. Προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ροκανίδια πεύκου για υλικό φωλεοποίησης, αλλά όχι κανονική επένδυση πτηνών για το κλουβί. Τα ροκανίδια μπορούν να αυξήσουν τα ορμονικά πριν για τους θηλυκούς παπαγάλους, ειδικά εάν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ροκανίδια. Εάν καταναλωθεί, η πρόσκρουση των καλλιεργειών είναι μια άλλη ανησυχία. Εάν το πουλί σας είναι λουόμενο, δεν συνιστώνται ρινίσματα καθώς μπορούν εύκολα να συλλέξουν μούχλα.

Kitty Litter Έχω ακούσει για λίγους ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν απορρίμματα γατούλας στο κάτω μέρος του κλουβιού πουλιών. Ο παράγοντας σκόνης που σχετίζεται μόνο με τα απορρίμματα κάνει τη χρήση απορριμμάτων γατούλας ένα τεράστιο πρόβλημα. Η συσσώρευση απορριμμάτων περιέχει συστατικά που κάνουν τα απορρίμματα να διογκώνονται, μερικές φορές έως και δέκα φορές το κανονικό του μέγεθος, επομένως, εάν καταποθούν, ενέχει τεράστιο κίνδυνο για την υγεία του πτηνού σας.

Η Paper Products είναι ο φαινομενικά παντού νικητής όσον αφορά τις επενδύσεις κλουβιού. Εύκολη πρόσβαση (έχω ακούσει ιδιοκτήτες να παίρνουν το χαρτί τους από γείτονες, να αγοράζουν ρολά από την τοπική τους εφημερίδα και ό,τι άλλο ενδιάμεσα!) Η εφημερίδα είναι ίσως η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επένδυση. Στις ΗΠΑ, όλες οι εφημερίδες χρησιμοποιούν μελάνι με βάση τη σόγια, επομένως είναι ασφαλές για το πουλί σας σε περίπτωση που έχει πρόσβαση στο κάτω μέρος του κλουβιού του. Στην πραγματικότητα, το μελάνι με βάση τη σόγια λέγεται ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, επομένως είναι ένας υγιεινός τρόπος για να επενδύσετε το κλουβί σας και να αποτρέψετε τα ανεπιθύμητα βακτήρια. Έχει επίσης μικρό κίνδυνο για καλούπωμα και καθαρίζεται εύκολα.

Το Cage Catchers είναι μια άλλη ασφαλής εναλλακτική λύση για τα πουλιά στην αγορά που πρόσφατα έχει λάβει πολλούς επαίνους. Είναι ελαφρώς κερωμένα, προσαρμοσμένου μεγέθους κομμάτια χαρτιού που πωλούνται σε φύλλα του μεγέθους της επιλογής σας. Μια φιλική προς το πορτοφόλι εναλλακτική λύση αντί του χαρτιού, κάνουν τον καθαρισμό του κλουβιού σας εύκολο και χωρίς πόνο. Τα Cage Catchers, όπως το χαρτί, έχουν ελάχιστες πιθανότητες για μούχλα και δίνουν ελάχιστες ευκαιρίες για ανεπιθύμητα βακτήρια να εμβολιαστούν.

Ό,τι κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, απλώς βεβαιωθείτε ότι αυτό που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλές για το πουλί σας. Έχουμε ακούσει ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν σχεδόν τα πάντα στα κλουβιά τους – από χαρτοπετσέτες, αλουμινόχαρτο (ένα μεγάλο όχι!), μέχρι φλις που ανταλλάσσονται και πλένονται καθημερινά. Ό,τι ταιριάζει στο κλουβί σας, τον προϋπολογισμό σας και το πουλί σας είναι αυτό που θα είναι καλύτερο για εσάς! Συνιστούμε να μεταβείτε στη διεύθυνση cage-catchers.com για να δείτε τη σειρά προϊόντων τους ή να επικοινωνήσετε με την τοπική εφημερίδα για να δείτε εάν μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία για τα ανακυκλώσιμα προϊόντα τους ή ακόμα και τα τελικά ρολά.

Leave a Comment